Beppe’s Koolraap

Als ik ergens een koolraap spot denk ik automatisch aan mijn Beppe. Als we bij haar deze typische wintergroente aten, was het altijd een waar feestje want welk kind lust er nou niet een soort van zoete patatjes? Eten wat de pot schaft was opeens geen enkel probleem!

De koolraap kun je wel een beetje scharen onder de vergeten groenten. Het uiterlijk van een koolraap is dan ook misschien niet direct aantrekkelijk met hun bruin/paarse buitenkant. Maar de binnenkant is zacht oranje/geel en de smaak doet gekookt een beetje denken aan pastinaak. De knollen zijn ongeveer te koop vanaf oktober tot maart. Je bewaart ze op een koele donkere plaatst of in de groentelade van de koelkast. Ze zijn dan ongeveer 3 tot 4 weken houdbaar. Bij 1 graden Celsius kunnen ze wel een half jaar bewaard worden!

Ingrediënten:
– 1 koolraap (ongeveer 200 tot 250 gram per persoon).
– Roomboter
– Rietsuiker
– Kaneel

Bereidingswijze:
– Schil de koolraap en snijd deze in reepjes.
– Kook de reepjes in een laagje water in 10 tot 15 minuten gaar.
– Giet de gekookte groente af en laat de reepjes goed uitlekken.
– Verwarm de roomboter in een ruime koekenpan en bak de reepjes met de rietsuiker tot deze licht gaat karamelliseren.
– Strooi wat kaneel over de koolraap.

Lekker ite!

Je kunt koolraap, koken, bakken, stoven, in de oven bereiden, frituren of er een lekker stamppotje van maken. Wat is jouw lievelingsrecept? Laat het ons weten en deel je foto op de socials met de #deelJOUWdagelijksekost