Boerenkool zonder kuiltje voor de jus
Dat mijn lief gek is op boerenkool is een understatement. Zodra het in de schappen ligt maakt hij een heerlijke megapan waar we dan twee dagen met het hele gezin van kunnen eten. Is er nog een kliekje over? Dat bakt hij de volgende dag gewoon op en doet hij dan op een stukje brood.
Ik vind boerenkool lekker, maar ik ben ook van de variatie. Dus elk recept wat ik tegenkom bewaar ik en wordt zeker geprobeerd van al die recepten maakte ik een keertje voor zijn verjaardag een heus kookboek: Boerenkool zonder kuiltje voor de jus.
Uit dat kookboek komt dit recept, ik houd ontzettend van de Marokkaanse keuken dus eigenlijk dit is een perfect combi van onze favorieten.
Boodschappenlijstje bij JDK:
– 500 gram boerenkool
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 1/2 – 1 Spaans pepertje
– 200 gram couscous
– 50 gram rozijnen
– 600 milliliter groente bouillon
– 1 theelepel komijnpoeder
– Olijfolie
– Zout en peper
Bereidingswijze:
– 200 gram gewelde en gekookte kikkererwten
– Maak de boerenkool schoon en snijd deze fijn
– Snijd ook de ui, knoflook en Spaanse peper
– Doe een scheutje olijfolie in een wokpan en fruit hierin de ui, knoflook en peper
– Bak ook de komijnpoeder even kort mee
– Voeg de boerenkool in gedeeltes toe en laat dit in ongeveer 10 minuutjes al omscheppend slinken
– Roer de couscous, kikkererwten en rozijnen erdoor en voeg de groentebouillon toe en breng het geheel al roerend aan de kook
– Zet de warmtebron uit en laat de couscous 10 minuten wellen
– Roer de korrels los met een vork, doe er nog een scheutje olijfolie door en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe
Lekker ite,
Liefs Mirelle