Hoe laat je kinderen boerenkool eten?

Zo bijvoorbeeld. Door de pasta en smullen maar.

Super simpel en zooooooo lekkker!

Boerenkool-pesto

Ingrediënten voor 1 potje vol

  • Zakje boerenkool
  • Parmezaan naar smaak (of andere kaas als je geen Parmezaan hebt, wij zijn niet zo strak in de leer. ;-))
  • Pijnboompitten naar inzicht (maar Cashewnoten kunnen bijvoorbeeld ook. Of doe eens gek en kies voor wal- of hazelnoten.)
  • Teentje knoflook
  • Kneepje citroensap (blijft de kleur mooier, niet per se nodig.)
  • Peper en zout naar smak
  • Olijfolie (ongeveer 4 – 5 el)

Zo maak je het

Vries de gestripte boerenkool in. Dan kunt je het bevroren helemaal fijn maken terwijl het nog in de zak zit. Maal alle ingrediënten fijn in een keukenmachine of blender. Begin met 4 el olijfolie. Is het mengsel nog te dik voeg dan wat extra olijfolie toe.

Breng de boerenkool-pesto verder op smaak met peper en zout en eventueel wat extra citroensap.

Je kunt de pesto ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.