... Maar op een keer ging Klaas broccolitaart maken omdat het feest was.

Onmogelijk volgens Finn! Maar heel stilletjes dacht ik, dit kan natuurlijk wel een heerlijke hartige taart worden en daar ga ik hem eens mee verrassen.

Finn is gek op verhalen en ik lees ze met alle liefde voor.

Zo heb ik hem de hele serie Dummie de mummie voorgelezen. Klaas de vader van zijn beste vriend Goos (waar Dummie bij in huis woont) heeft maar één ding wat hij lekker vindt en dus kookt. Namelijk gewoon lekkere Hollandse broccoli maar dan gelukkig weer wel in allerlei varianten (dit maakt Dummie trouwens niks uit want mummies kunnen niet eten natuurlijk). Broccolipizza bijvoorbeeld daar won hij zelfs eens een wedstrijd mee. Maar op een keer ging Klaas broccolitaart maken omdat het feest was.

Onmogelijk volgens Finn! Maar heel stilletjes dacht ik, dit kan natuurlijk wel een heerlijke hartige taart worden en daar ga ik hem eens mee verrassen.

Boodschappenlijstje bij Jouw Dagelijkse Kost:

  • pakje bladerdeeg niet lokaal wel Bio assortiment
  • 1 mooie grote (onverpakte!) broccoli
  • 250 gram ongekruid gehakt
  • 1 grote ui
  • 250 ml room van buurvrouw Durkje
  • roomboter van buurvrouw Durkje
  • 4 eieren van Bioboer Pieter2 teentjes knoflook
  • buffel mozzarella Orobianco
  • 2 theelepels kerrie van het blauwe huispeper van het blauwe huis
  • zout van het blauwe huis

extra benodigdheden springvorm 27 cm

Bereidingswijze:

  • laat het gehakt en bladerdeeg ontdooien
  • verwarm de oven voor op 180 graden
  • vet de vorm in met de roomboter en bekleed de deze met het bladerdeeg. (Ik heb ooit een super tip gezien van meesterkok, Rudolf van Veen van 24kitchen. Begin met het bekleden van de vorm met de kantjes en dan pas de bodem.)
  • snijd de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes kook dit voor ongeveer 7 minuutjes en giet deze af laat eventjes uitlekken
  • snipper ondertussen de ui fijn
  • kruid het gehakt met de kerrie, peper en zout naar smaak voeg hier ook het gesnipperde uitje aan toe
  • doe een klein klontje boter in een koekenpan en rulbak het gehakt
  • schep de vulling (broccoli en gehakt) op de bodem
  • klop de room met eieren in een grote kom en voeg hier de geperste knoflook teentjes en wat
  • zout en peper naar smaak aan toe en giet dit voorzichtig over de vulling heen
  • snijd de mozzarella in plakjes en beleg hier de bovenkant mee
  • bak de quiche in ongeveer 50 minuten verder af en laat tien minuutjes buite
  • de oven rusten voordat je hem aansnijd

Drie keer raden wat nu Finn zijn lievelingseten is? Juist 😉

Lekker ite,

Mirelle