De Herfst is zo’n fijne tijd om door het bos heen te slenteren en dan een beetje van gebaande paden af te dwalen. We waren deze keer iets dieper het bos in gekropen en Finn wilde eigenlijk naar huis...

De Herfst is zo’n fijne tijd om door het bos heen te slenteren en dan een beetje van gebaande paden af te dwalen. We waren deze keer iets dieper het bos in gekropen en Finn wilde eigenlijk naar huis, totdat we opeens op een prachtige plek stuiten met heel veel tamme kastanjes. Da’s poffen!

Kastanjes poffen in de oven:
– Verwarm de oven voor op 200 °C graden
– Haal de kastanjes uit de schil bolster
– Was ze in een bak met water, de kastanjes die gaan drijven zijn niet meer goed
– Maak aan de bolle kant van de kastanjes een kruisje met een scherp mes
– Leg de kastanjes met de platte kant op een bakplaat bakplaat en rooster de kastanjes 25 minuten in de voorverwarmde oven
– De kastanjes zijn gepoft als ze openspringen
– Verwijder de schil dit gaat het makkelijkst als ze nog warm zijn

Ik maakte er deze keer een luxe maaltijd van met spruitjes uit de oven en aardappelpuree.

Boodschappen lijstje bij JDK:
– Spruitjes
– Olijfolie
– Spekjes
– Kruimige aardappelen
– Nootmuskaat
– Zout en peper
– 1 Ei
– Room van buurvrouw Durkje
– Roomboter van buurvrouw Durkje

Werkwijze:

– Verwarm de oven voor op 200 °C graden
– Maak de spruitjes schoon en kook deze voor een kleine tien minuten in een pan met water
– Bak de spekjes op een laag stand uit
– Bekleed de bakplaat met bakpapier van Compostela of een herbruikbare siliconen bakmat plet de spruitjes ze een beetje met een vork op de bakplaat
– Doe ook de kastanjes bij de spruitjes op de bakplaat
– Sprenkel er wat olijfolie overheen en een klein beetje zout, peper en nootmuskaat
– Doe ze voor ongeveer twintig minuten in de oven
– Schil ondertussen de aardappelen en kunnen kook deze voor twintig minuten
– Giet de aardappel af en stamp er een romige puree van met het eigeel, een klontje roomboter, scheutje room en wat zout, peper en nootmuskaat naar smaak

Lekker ite!

Liefs Mirelle