Pompoenzaadjes
Een spannend receptje had ik jullie vorige week beloofd. Zet je schrap hier komt tie!
Aldus 24Kitchen worden pompoenzaadjes ook wel “viagra” voor vrouwen genoemd. Ze bevatten namelijk heel veel zink dat testosteron (het zogenaamde lusthormoon) een flinke oppepper geeft.
Er worden in de Herfst heel wat pompoenen verwerkt in van alles en nog wat of uitgehold met Halloween en Sint Maarten. Meestal belanden de zaadjes ergens, ondankbaar in een container maar zeg nou zelf, nu jij je dit weet gooi je ze ooit nog achteloos weg?
Van een pompoen kun je werkelijk alles eten. De bloem, de schil, het vruchtvlees en dus ook de zaadjes. De zaadjes zijn een zogenaamde powerfood maar ook gewoon heel lekker als snack (met verschillende kruiden) of door een salade, noem maar op de mogelijkheden zijn eindeloos. In dit “receptje” laat ik je zien hoe je zelf pompoenzaadjes roostert. Lekker low budget dus goed voor je portemonnee en bovendien geen foodwaste.
Boodschappenlijstje bij Jouw Dagelijkse Kost :
– pompoen (en)
– olijfolie
– losse kruiden naar eigen inzicht
Werkwijze:
– verwerk de pompoen zoals je bedacht had maar bewaar de zaadjes!
– leg de ongewassen pompoenzaadjes op een theedoek en laat ze 2 dagen drogen op kamertemperatuur. Wrijf ze verder schoon eerst schoon spoelen kan natuurlijk ook maar dit schijnt nogal een klusje te zijn
– verwarm de oven voor op 150 graden
– meng de zaden met wat olie in een schaaltje. – ga je ze als snack eten meng ze dan gelijk met de gewenste kruiden
– verspreid de zaden over een bakplaat
– rooster ze in ongeveer een half uur tot tot ze goudgeel kleuren maar hussel ze regelmatig om verbranding te voorkomen
– laat de zaden afkoelen
Lekker ite,
Mirelle