Een combi van mijn lief zijn lievelingsgroente en die van mij, hoe zal dat smaken?
Wat een geluk, we hoeven niet meer te raden want tegenwoordig kan je het proeven! Flower Sprouts® is deze groente genaamd. De naam is goedgekozen want met de krullerige groen-paarse blaadjes zijn het net gebloemde spruitjes alhoewel de Amerikanen de naam Brusselkale meegeven aan deze groente.
Sinds januari 2010, ligt deze in Engeland door Marks & Spencer ontwikkelde (prijswinnende) groente, ’s winters al in de schappen. In Nederland zijn ze ook te koop en nu dus zelfs ook bij Jouw Dagelijkse Kost!.
Net als bij boerenkool kun je, qua bereiding ongeveer alles met de flower sprout doen. De smaak is iets minder bitter dan bij de normale spruitjes en ze hebben de zoete, nootachtige smaak van boerenkool. Ik koos voor een Italiaans recept en dat pakte verrassend goed uit.
Ingrediënten:
– pasta (bijvoorbeeld die van landgoud, deels op bulk in de winkel te koop)
– buffelmozzerella
– pijnboompitten
– rundergehakt (kruiden met ketjap,uienpoeder,knoflookpoeder,paprikapoeder,Italiaanse kruiden,foelie, peper en zout)
– foelie
– peper en zout
– Italiaanse kruiden
– flower sprouts
– sjalotjes
– knoflook
– olijfolie
Werkwijze:
– Kook de pasta op gevoel in ongeveer 10 minuten gaar.
– was de flower sprouts kort en laat ze uitlekken
– rooster de pijnboompitten goudbruin in een hete koekenpan
– snijd de sjalotjes en het knoflookteentje
– kruid het gehakt en bak het rul in een scheutje olijfolie
– doe de sjalotjes erbij in de pan
– roerbak dan de flower sprouts vier minuten in dezelfde pan
– bak de knoflook kort mee
– breng op smaak met Italiaanse kruiden, foelie, peper en eventueel zout
– garneer met mozzarella en pijnboompitten
Stiekem had ik de hoop dat mijn kinderen deze spruitjes wel zouden lusten maar helaas ging die vlieger niet op. Desalniettemin komen de flower sprouts vaker op tafel want ik ben nu al fan van deze nieuwe groente!
Lekker ite,
Mirelle