Marjan en ik kletsen nog even over het recept van vorige week dat ging namelijk over het loof van de koolrabi. Eigenlijk is het loof van allerlei planten gewoon eetbaar maar ja, hoe verwerk je dit nou?

Marjan en ik kletsen nog even over het recept van vorige week dat ging namelijk over het loof van de koolrabi. Eigenlijk is het loof van allerlei planten gewoon eetbaar maar ja, hoe verwerk je dit nou? Marjan heeft hier het ideale recept voor het “groene blaadjes” recept oftewel: shakshuka. Kan zelfs als ze het #SOSgroenten-stadium al voorbij zijn zei ze. 😉

Bovendien kan dit “groene blaadjes” recept kan als ontbijt, lunch of avondmaal. Ik ben om!

Boodschappenlijstje bij Jouw Dagelijkse Kost

  • 1 gele ui
  • 1 teentje verse knoflook
  • 400 gram cherry tomaatjes
  • 400 gram spinazie of andere “groene blaadjes”
  • 4 eieren van bioboer Pieter
  • Olijfolie van het vat of uit fles van Nekatarios
  • Passata pomodori uit het niet lokaal wel bio assortiment
  • 1 theelepel sambal uit het niet lokaal wel bio assortiment
  • 1 theelepel komijnzaad van het blauwe huis
  • 1 theelepel paprikapoeder van het blauwe huis
  • Geitenkaasblokjes van de molkerij
  • Peper en zout naar smaak
  • Brood van één van onze bakkers

Bereidingswijze:

  • Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan of een andere diepe pan.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Bak de ui in vijf minuten op een lage stand.
  • Snijd ondertussen de knoflook.
  • Voeg dan de knoflook, paprikapoeder, komijn en sambal en toe en laat twee minuten stoven.
  • Snijd ondertussen de cherrytomaatjes door de helft.
  • Voeg de cherrytomaatjes en de fles Passata pomodori toe en laat dit vijf minuten pruttelen op een lage stand.
  • Maak ondertussen de spinazie schoon.
  • Voeg dan de spinazie toe en meng goed door de saus tot de spinazie geslonken is.
  • Maak vier kuiltjes in de tomatensaus en breek er de eieren in.
  • Kruid de eieren met peper en zout.
  • Doe een deksel op de pan en laat ongeveer 5 minuten garen (tot het eiwit gestold is).
  • Verkruimel ondertussen de geitenkaas.
  • Serveer de shakshuka met de geitenkaas kruimels en een lekker broodje.

Lekker ite,

Liefs Mirelle