Raoul, mede-eigenaar van de winkel en leverancier van de winkel via Stadstuin Techum, bracht groente tomaten!

Wat kun je daar nu weer mee? Die dingen zijn toch gewoon nog niet rijp?

Raoul, mede-eigenaar van de winkel en leverancier van de winkel via Stadstuin Techum, bracht groente tomaten!

Wat kun je daar nu weer mee? Die dingen zijn toch gewoon nog niet rijp?

En dat klopt ook. En het klopt ook dat je die niet zo goed rauw kunt eten.

Maar ja in deze tijd van het jaar is er niet meer genoeg zon om ze door te laten rijpen. Weggooien is eeuwig zonde dus geven we je ideetjes waarbij je de tomaten verwarmt zodat ze wel eetbaar zijn. En ook nog eens bijzonder lekker zijn.

Raoel stuurde ons een link door van de Belgische Libelle. We hebben geen tijd om zelf nu nog te testen en een eigen recept te schrijven. Hij heeft ze pas vrijdag gebracht, dus wij gaan ook pas dit weekend of aankomende week aan de slag met de ideetje.

Doen jullie dat ook en laat je ons weten wat jouw variant er op is?

AANVULLING!!!!

Tips kregen we volop! Ik deel er hier eentje met jullie:

Vroeger, heel lang geleden verbouwde ik zelf tomaten in een koude kas.
Daar konden ze nog lang blijven maar als het echt afgelopen was met rijpen dan oogstte ik de tomaten en verpakte ze stuk voor stuk in een stuk krantenpapier en legde ze in de kelder. Daar rijpten ze dan rustig verder. Wij aten tot na de kerst rijpe tomaten van eigen tuin.

Ik schreef haar terug:

Wat een leuke tip! Mirelle zei ook al dat ze bij hun vroeger altijd hele rijen in de vensterbank lagen.

Waarop ik weer als antwoord kreeg:

In de vensterbank kan ook maar dan gaat het (te) snel als je ze tenminste in je kerstmenu wilt verwerken. 😉

Dus naast de tips van Raoul om ze nu direct te verwerken ook nog volop opties om het tomatenseizoen naar eigen behoefte zelfs op te rekken tot en met december!