Nu de herfst daadwerkelijk begonnen is en de eerste seizoensgroenten de winkel weer laten veranderen, merken we ook dat ons lichaam niet meer vraagt om verkoelende groentes en fruit maar naar verwarmende en energie gevende maaltijden.

Herfst, herfst wat heb je te koop?

Dit kinderliedje heb ik vaak met mijn kinderen gezongen. Nu de herfst daadwerkelijk begonnen is en de eerste seizoensgroenten de winkel weer laten veranderen, merken we ook dat ons lichaam niet meer vraagt om verkoelende groentes en fruit maar naar verwarmende en energie gevende maaltijden.

Daar past dit echte herfst stamppotje voor vier personen perfect bij!

Boodschappenlijstje bij Jouw Dagelijkse Kost
– 250 gram zoete aardappelen
– 250 gram pompoen
– 250 gram aardappels
– 400 gram wortel
– 400 gram prei
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– stukje gember
– boter van buurvrouw Durkje of ghee (Te koop, of dsu zelf maken)
– beetje olijfolie
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel komijnpoeder
– peper en zout

Werkwijze:
– schil de aardappels, zoete aardappelen en pompoen en snijd deze in blokjes. Kook de mix tot het gaar is. Giet het af en stamp dit met wat roomboter tot een grove puree
– maak ondertussen de wortel en prei schoon en snijd deze in dunne plakjes/ringen. Doe wat olie in een koekenpan en bak hierin de groentes
– snijd ook de ui, gember en knoflook fijn en bak deze met de groentes mee totdat het goudbruin is.
– voeg dan de kurkuma en komijnpoeder toe en bak dit kort mee
– roer de groentes door de puree en breng op smaak met wat peper en eventueel zout

Ben je een vlees liefhebber bak er dan wat spekjes bij.

Lekker ite,

Mirelle

Oja bewaar de pompoenpitjes daar hebben we volgende week een spannend receptje voor