Boeren
Boeren zijn tegenwoordig het gesprek van de dag iedereen heeft er wel iets over te zeggen. Ik wil het ook graag even over boeren hebben maar het is wel een ander soort boer.
Misschien een iets minder smakelijk verhaal maar van rode paprika’s ga ik altijd oprispingen. Wat ik overigens altijd zo beschaafd mogelijk probeer te doen natuurlijk en zoals ik van mijn ouders geleerd heb, zeg ik altijd netjes “pardon”.
Nu weet ik ondertussen dat ik dit alleen heb bij de rode en bijvoorbeeld niet van gele en ook als ik het schilletje verwijder van de rode is er niks aan het handje. Dus voor deze gevulde paprika’s, gebruikte ik gele paprika’s uit de koude kas. Perfect voor mij 😉
Boodschappenlijstje bij Jouw Dagelijkse Kost:
- 4 gele paprika’s
- 1 ui
- 500 gram opgekruid rundergehakt
- 1 teentje verse knoflook
- 1 theelepel sambal niet lokaal wel bio assortiment
- 2 theelepels kaneel van het blauwe huis
- 2 theelepels komijn van het blauwe huis
- zout naar smaak niet lokaal wel bio assortiment
- handje rozijnen niet lokaal wel bio assortiment
- 2 eetlepels tomatenpuree niet lokaal wel bio assortiment
- olijfolie van icoloi
- 300 gram zilvervlies rijst niet lokaal wel bio assortiment
Werkwijze:
- verwarm de oven voor op 180 graden
- kook de zilvervliesrijst rijst voor tien minuten in ruim water
- giet de rijst af en laat een kwartiertje staan rusten
- was de paprika’s, snijd het kapje eraf (wel bewaren) en verwijder de zaadlijsten
- smeer de paprika’s en het kapje in met olijfolie en zet in een ovenschaal
- verwarm wat olijfolie in de koekenpan
- snipper een uitje en bak deze op een laag vuurtje aan in de koekenpan
- kruid het gehakt met de knoflook, komijn, kaneel, sambal, zout en een handje rozijnen
- voeg de tomatenpuree toe aan de uitjes en bak dit even mee
- rul dan het gehakt
- vul nu de paprika’s met het gehakt mengsel, doe het kapje erop en zet het geheel voor ongeveer een kwartiertje in de oven
- serveer met de zilvervlies rijst
Lekker ite,
Mirelle