Koolrabisoep met mosterd/tijm soepballetjes
Hanah staat voor de balie met haar boodschappenmandje en vaak hebben we dan een leuk praatje over het eten. Hanah heeft altijd leuke smaakcombinaties dus ik laat mij graag op ideeën brengen.
Deze keer vraagt zij aan mij of ik weet of je ook het loof van de koolrabi kan eten. Ik denk het wel maar weet het niet zeker dus snel even mijn grote vriend Google raadplegen en ja hoor dit kan zeker!
Met al dat geklets over koolrabi’s heeft Hanah mij onbewust geïnspireerd en besluit ik zelf het ook eens te gaan proberen. En ik moet zeggen dit beviel goed, vooral de verschillende texturen die het loof geeft.
Boodschappenlijstje bij Jouw Dagelijkse Kost:
- 2 koolrabi’s
- 1 ui
- 2 verse knoflooktenen
- 1 vast kokende aardappel
- 300 gram gehakt van bioweb Fryslân
- olie van nektarios of roomboter van buurvrouw Durkje
- peper en zout van het blauwe huis naar smaak
- bouillonpoeder niet lokaal wel bio assortiment
- 2 theelepels mosterd van Abraham
- 200 milliliter room van Durkje of 300 milliliter oatmilk van het niet lokaal wel bio assortiment
- 1 liter water
Extra:
- paar takjes tijm
Werkwijze:
- verhit wat olie of boter in de pan
- snipper de ui en fruit deze en strooi er wat zout overheen
- rits de helft van de tijm en doe dit ook in de pan
- schil de koolrabi’s (houd het loof apart) en aardappel en snijd ze in blokjes.
- Voeg de koolrabi en aardappel toe en bak 5 minuten
- pers 1 teentje knoflook en bak deze zeer kort aan
- voeg dan de bouillon, water en room/melk toe en laat 30 minuten zachtjes koken
- maak ondertussen de gehaktballetjes: Meng het gehakt met de mosterd, overige tijm blaadjes, geperste knoflookteentje en een snufje peper en zout.
- Doe er ook een scheutje melk in dan blijft het lekker luchtig.
- Draai er kleine balletjes van
voeg dan de soepballetjes toe en laat deze in ongeveer 7 minuten gaar worden (afhankelijk van de grote) in de soep. Als ze boven komen drijven zijn ze gaar - was en snijd ondertussen het loof van de koolrabi’s en laat deze ook 5 minuten meekoken
- Serveer eventueel met lekker brood van één van onze bakkers!
Lekker ite,
Liefs Mirelle