De teleurstelling druipt van zijn gezichtje af maar als hij even later een verdwaald stukje popcorn op de grond vindt, klaart de lucht weer op: “Kijk Oma! Dit is nu popcorn! Oma prijst hem de hemel in en hij is zielsgelukkig!

Glunderend laat Finn het zakje met maïs zien aan Oma, waar we de avond tevoren popcorn van hadden gemaakt. “Ze gingen allemaal poppen, Oma! ” vertelt hij vol trots. Vervolgens bedenkt hij dat hij daar eigenlijk wel een demonstratie van wil geven, maar dat lijkt me toch niet zo’n goed idee, om negen uur ’s ochtends.

De teleurstelling druipt van zijn gezichtje af maar als hij even later een verdwaald stukje popcorn op de grond vindt, klaart de lucht weer op: “Kijk Oma! Dit is nu popcorn! Oma prijst hem de hemel in en hij is zielsgelukkig!

Hoe maak je popcorn?

Boodschappenlijstje bij Jouw Dagelijkse Kost:

  • 75 gram pofmaïs niet lokaal wel bio assortiment
  • Boter van buurvrouw Durkje of olijfolie van Nektarios of kokosolie niet lokaal wel bio assortiment

Ik ga twee manieren van popcorn maken uitleggen:

1. In een pan

  • Gebruik een hoge pan of grote wok met een zware deksel (is de deksel niet zwaar genoeg, houdt deze dan vast tijdens het poffen).
  • Verwarm de boter of olie (de mais gaat pas poffen bij 200 graden)
  • Doe de pofmaïs erbij en schud deze om zodat de korrels bedekt worden met de vetten.
  • Doe de deksel op de pan en wacht totdat de mais gaat poffen. Het poffen gaat ongeveer drie tot vijf minuten door, schud af en toe met de pan zodat de popcorn niet verbrandt en ook de grote korrels kunnen poffen.
  • Als het poffen stopt, zet je de warmtebron uit.
  • Haal de deksel van de pan en laat de popcorn iets afkoelen.
  • Voeg je favoriete recept toe en schud deze goed om.

2. In een Stasherbag*

Kijk hier het filmpje

  • Doe de pofmaïs in de foodsafe Stasherbag en voeg een eetlepel olie of boter toe.
  • Laat je platinum siliconen Stasherbag gedeeltelijk openstaan ​​om te ventileren.
  • Zet de magnetron gedurende twee tot drie minuten op de hoogste stand of totdat het poffen langzamer gaat.
  • Let goed op om te voorkomen dat je popcorn verbrandt.
  • Haal je herbruikbare Stasherbag vol gepofte popcorn voorzichtig uit de magnetron met een ovenhandschoen.
  • Open je handige Stasherbag en voeg je favoriete recept toe en schud deze goed om.

Easy Peasy! Hier mijn drie favoriete recepten:

Hartige Italiaanse kruiden
Boodschappen lijstje bij Jouw Dagelijkse kost:

  • Olijfolie van Nektarios
  • 3 teentjes bosknoflook van de stel uit Polder
  • 1 theelepel paprikapoeder van het blauwe huis
  • Naar smaak chilivlokken van het blauwe huis
  • Snufje zout van het blauwe huis
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden van het blauwe huis

Werkwijze:

  • Maak de popcorn volgens één van de bovenstaande methodes
  • Verwarm de olijfolie in een pan
  • Voeg de hele teentjes bosknoflook, paprikapoeder, chilivlokken en zout toe en laat dit geheel twee tot drie minuten op halve kracht bakken
  • Voeg de Italiaanse kruiden toe
  • Haal de pan van de warmte bron en zet hem aan de kant en laat het mengsel ongeveer een half uurtje trekken
  • Verwijder de knoflookteentjes uit het mengsel
  • Giet het overgebleven mengsel over de popcorn en hussel het geheel goed door en laat het afkoelen

Zoete pindakaas
Boodschappen lijstje bij Jouw Dagelijkse kost:
– 25 gram roomboter van buurvrouw Durkje
– 2 eetlepels rietsuiker niet lokaal wel bio
– 3 eetlepels pindakaas uit de pindakaas machine

Werkwijze:

  • Maak de popcorn volgens één van de bovenstaande methodes
  • Zet een steelpannetje op het vuur en smelt daarin de boter met de suiker
  • Blijf roeren totdat de suiker is opgelost en roer daarna de pindakaas erdoor totdat je een egale saus hebt zonder klontjes
  • Giet het overgebleven mengsel over de popcorn en hussel het geheel goed door en laat het afkoelen

Zoute chocolade

Boodschappen lijstje bij Jouw Dagelijkse kost:

  • 1 eetlepel kokosolie niet lokaal wel bio
  • 100 gram rauwe pure chocolade van Mayan
  • snufje zout van het blauwe huis

Werkwijze:

Maak de popcorn volgens één van de bovenstaande methodes wacht hier alleen niet tot de popcorn is afgekoeld

  • Hak ondertussen de chocolade fijn
  • Strooi de chocolade over de popcorn en hussel het geheel goed door en laat het afkoelen
  • Strooi er nog een beetje zout over

Let’s get Popping,

Liefs Mirelle

*Een stasherbag  is te koop bij mefrouw’s eco-shop in onze shop in shop bij Jouw Dagelijkse Kost.