Wat is dit voor prachtige groente? Een veel gestelde vraag als deze mooie Romanesco weer in het groenteschap prijkt.

Romanesco Pasta

Wat is dit voor prachtige groente? Een veel gestelde vraag als deze mooie Romanesco weer in het groenteschap prijkt.

Romanesco broccolo is de Italiaanse bloemkool met de kleur van broccoli. De smaak is wat frisser dan die van de bloemkool en wat noot-achtiger dan die van de broccoli.

Denk je aan Italië, dan denk je aan pasta! Dus vandaag staat er een lekkere pasta op het menu.

Boodschappenlijstje bij JDK:
* 1 romanesco
* paar druppels citroensap
* 500 gram tagliatelle
* 1 rode peper
* 1 teentje knoflook
* 1 sjalotje
* olijfolie
* peper en zout
* 100 gram gemarineerde olijven
* 2 eetlepels crème fraiche
* 2 theelepels pesto
* 1 handje walnoten
Bereidingswijze:

* Snijd* de romanesco in roosjes. Kook of stoom deze drie minuten totdat ze beetgaar zijn. Giet af met koud water en sprenkel er een paar druppels citroensap overheen.
* Kook de tagliatelle volgens de verpakking. Giet af met koud water om het garen te stoppen. Laat het uitlekken en roer er wat olijfolie doorheen.
* Verhit wat olijfolie in de koekenpan voeg dan de romanesco-roosjes toe en bak deze totdat ze goudbruin kleuren.
* Snijd ondertussen het sjalotje, pepertje (zonder zaadjes) en knoflookteentje fijn en bak dit mee met de romanesco-roosjes.
* Voeg de olijven in zijn geheel toe en de gekookte tagliatelle en zet de hitte bron uit.
* Roer de crème fraiche en de pesto door de pasta en breng eventueel op smaak met zout en peper.
* Hak de walnoten en sprenkel deze over de dish.

Lekker ite,

Liefs Mirelle

* Het snijden van Romanesco doe je met een scherp mes en je begint onderaan zodat je gemakkelijk omhoog kan werken om de mooie roosjes van de stronk te snijden (de stronk kun je natuurlijk ook gewoon verwerken). Kinderen zegen in plaats van roosjes ook wel torentjes en geef ze eens ongelijk door de milde smaak van de romanesco is dit gerecht dan ook ideaal voor kinderen.