Ruharb-pancakes

Vroeger als we bij mijn Oma en Opa gingen eten, maakte Oma altijd zelf de heerlijkste appelmoes. Opa schepte dan steevast per ongeluk een schepje appelmoes teveel op!

Ruharb-pancakes

Vroeger als we bij mijn Oma en Opa gingen eten, maakte Oma altijd zelf de heerlijkste appelmoes. Opa schepte dan steevast per ongeluk een schepje appelmoes teveel op!

Maar heel soms dan maakte Oma ook rabarbermoes. Ik vond dat altijd erg lekker maar het zag er wat minder appetijtelijk uit, ik heb toen nooit geweten dat rabarber eigenlijk roze/rood hoort te zijn.

De kleurrijke rabarberstelen liggen nu bij Jouw Dagelijkse Kost in de houten kratjes, beschermd onder hun eigen prachtige bladeren.

Ik maakte deze keer geen moes maar ruharb-pancakes! Lekker fris zuur en voor Finn helemaal geweldig omdat zoet moet in dit geval. Deze pannenkoeken mag je dan ook rijkelijk beleggen. Welk kind wil dat nu niet?

Boodschappenlijstje:
– 200 gram pannenkoeken mix van Land van Ons
– 2 eieren van Bio boer Pieter
- 0,5 liter karnemelk van Durkje
– snufje zout
– 15 gram rietsuiker
– 1 theelepel kaneel
– olie of roomboter om in te bakken
– 2 stelen rabarber

Bereidingswijze:
– gooi alle ingrediënten voor de pannenkoeken behalve rabarber en de olie of boter in de keukenmachine
– mix tot een gelijkmatig beslag (zonder klontjes)
-maak de rabarber schoon en snijd de stelen in plakjes
– verhit de olie in de pan en verdeel het beslag tot je de gewenste formaat pannenkoek hebt
-verdeel de plakjes rabarber over de pannenkoek
-bak de pannenkoeken om en om mooi bruin
-ga door tot het beslag op is

Je kan natuurlijk ook het beslag zoeten maar dan is de lol van het beleggen eraf. Beleg met appelstroop of wat voor zoetigheden je maar in huis hebt. Ook rozijntjes of appelmoes van Warmonderhof zijn een lekkere combinatie!

Lekker ite,

Liefs Mirelle