Hieronder vind je drie recepten (gevonden op smulweb.nl).

Er zijn er nog veel meer dus verwonder je en kies je lievelingsrecept om jezelf en iemand anders mee te verrassen.

Hieronder vind je drie recepten die wij hebben gevonden op smulweb.nl.

Er zijn er nog veel meer dus verwonder je en kies je lievelingsrecept om jezelf en iemand anders mee te verrassen. We zien de foto’s graag verschijnen op de socials! (maar je mag ons ook een berichtje sturen dan delen wij het anoniem voor je). Lees hier het blog dat bij deze actie hoort!

BASISRECEPT STOOFAPPELS

INGREDIËNTEN

4 zoete appels, 3 eetlepels olijfolie extra vièrge, 3 eetlepels vloeibare honing 4 takjes tijm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220°C. Schil de appels en boor de klokhuizen eruit. Zet de appels in een ovenschaal, schenk de olijfolie en de honing in de appelholtes en erover. Pluk de blaadjes van de tijm en bestrooi de appeltjes met de tijm of zet een takje tijm in de appel. Zet de appels 10 minuten middenin de oven.

APPELCRUMBLE

INGREDIËNTEN

Voor de crumble:, 35 g havermout, 35 g volkorenbloem, 35 g boter, 20 g suiker, , Voor de vulling:, 400 g stoofappels, geschild, zonder klokhuis, in kwarten gesneden, 50 g suiker, 1 eetlepel water

Voorbereiding

Verhit de oven tot 190 °C/gasovenstand 5. Schil de appels, snijd ze in kwarten en vervolgens in stukjes.

Bereidingswijze

Doe de stukjes appel met de suiker en het water in een pan, kook ze 5 minuten op laag vuur en doe ze in een klein ovenschaaltje.

Meng de bloem en de havermout in een kom. Snijd de boter in kleine blokjes en doe die bij het droge mengsel. Wrijf alles met je vingers door elkaar tot het een gelijkmatige, kruimige structuur heeft. Doe de suiker erbij en meng alles goed.

Dek het fruit af met het kruimelmengsel en zet de crumble ongeveer 20 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin en de appelvulling goed heet is.
Serveertip:
Evt. bolletje vanille ijs erbij, maar zonder is die ook heerlijk!
Bron www.jamieoliver.nl

BIETENSTAMPPOT MET SPEKLAPJES

INGREDIËNTEN

1 ui, 4 ongekookte bieten, citroensap, 500 gram aardappels, 2 stoofappels, 2 el honing, 75 gr boter, 125 ml melk, zout & peper, speklapjes

Bereidingswijze

Snipper de ui. Schil de bieten, kook ze gaar en snijd deze in kleine blokjes. Verhit wat van de boter in een koekenpan en bak de uien glazig, bietenblokjes erbij. Draai het vuur laag en voeg de honing en de citroensap toe. Doe een deksel op de pan en stoof dit geheel ong. 15 minuten. Bak de speklapjes in een andere koekenpan met wat boter in voorgeschreven tijd gaar.
Snij de appels in blokjes en voeg nog paar minuten bij de ui en biet. Kook vervolgens de aardappels gaar met wat zout. Stamp de aardappels tot een grove puree samen met de rest van de boter en voeg in delen de melk toe. Schep dan de bietjes, appelblokjes, en uien met het bakvet erdoorheen. Breng het geheel op smaak met zout en peper.