Vorige week deelde ik een recept van stoofpeertjes. Zelf maak ik meestal een enorme pan zodat er genoeg overblijft want de dag erna zijn ze vaak nog veel lekkerder. Ook kan je de left-overs nog heel simpel verwerken in bijvoorbeeld een lekker toetje.

Vorige week deelde ik een recept van stoofpeertjes. Zelf maak ik meestal een enorme pan zodat er genoeg overblijft want de dag erna zijn ze vaak nog veel lekkerder. Ook kan je de left-overs nog heel simpel verwerken in bijvoorbeeld een lekker toetje.

Maar mijn favoriet is toch wel deze heerlijke stoofperen kwarktaart met een bodem van kruidnootjes. Perfect voor het heerlijk avondje en o zo leuk om samen met kinderen te maken.

Ingrediënten:
– 6 hele stoofperen (bewaar het vanillestokje en ca 12 eetlepels sap)
– 100 gram kruidnoten (aanrader die van Pip’s delicious)
– 4 flinke eetlepels (roomboter van buurvrouw Durkje of kokosolie)
– 400 gram (plantaardige) kwark
– 10 gram agar agar
– witte (rijst) chocolade

Extra benodigdheden:
– springvorm
– eventueel een blenderof een keukenmachine maar gewoon met de hand kan ook prima
– rasp

Werkwijze:
– doe een bakpapiertje in de springvorm
– crush de kruidnoten, Finn en ik deden het met een theedoek en een deegroller. Dat niet alle stukjes gelijk zijn of dat er nog hele pepernoten in zitten is juist lekker. Verdeel ze over de bodem van de springvorm
– smelt de roomboter/kokosolie en verdeel deze over de kruidnoten en zet deze in de koelkast om op te stijven
– doe het agar agar poeder samen met het stoofperensap in een steelpannetje en breng het aan de kook. Blijf goed roeren ander krijg je klontjes laat het twee minuutjes koken tot je een soort “jelly” structuur krijgt
– verwijder de klokhuizen uit de stoofperen ik deed ze in de blender en mixte ze op hoge stand tot moes
– snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit en doe dit bij de moes
– doe nu de (plantaardige) kwark erbij samen met de een beetje afgekoelde agar agar en mix op hoge stand tot een egaal mengsel
– giet het mengsel in de springvorm en laat het nu drie uren opstijven in de koelkast
– rasp er voor de topping de witte rijstchocolade overheen

Lekker ite!

P.s: Voor de allerlekkerste vegan en gluttenvrije kruidnootjes moet je niet bij ons zijn maar bij onze buurvrouw Pip’s delicious (wij hebben ze ook, die zijn lekker, maar die van de buurvrouw zijn lekkerder én dus vegan én gluttenvrij!Daar kunnen wij niet tegenop. 😉 )