Wat maken we deze week met de boodschappen van Jouw Dagelijkse Kost?

Tagliatelle met andijvie en hazelnoot

Als ik achter de toonbank aan het opruimen ben vind ik een zakje met hazelnoten. Deze blijken te zijn geplukt door Greetje in het Leeuwarderbos en aangezien Monique niet tegen hazelnoten kan mag ik er een leuk receptje voor bedenken.

Eigenlijk hoef ik daar niet lang over na te denken en trek ik deze overheerlijke golden oldie, die ik ooit heb uitgescheurd uit een allerhande, uit de kast!

Boodschappenlijstje:
⁃ 3 rode uien
⁃ scheut balsamicoazijn van Nektarios
⁃ 1 eetlepel riet(basterd)suiker
⁃ 4 eetlepels olijfolie van Nektarios
⁃ 300 gram tagliatelle van Landgoud 
⁃ handje hazelnoten 
⁃ 400 gram andijvie
⁃ nootmuskaat
⁃ zout en peper (los te koop van het Blauwe huis)

Bereidingswijze:
⁃ was de andijvie en laat deze uitlekken
-verwarm de ovengrill voor en breng een pan met water aan de kook
⁃ snijd de ui en doe deze in een oven schaal. Schep in de ovenschaal de ui om met de balsamico, riet(basterd)suiker en 2 eetlepels olijfolie en strooi er peper over. Zet de ovenschaal onder de hete grill en rooster de ui in ongeveer 20 minuten. Schep regelmatig om!
⁃ kook ondertussen de tagliatelle al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking
⁃ rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin
⁃ verhit de rest van de olijfolie in een wok en snijd de andijvie
-roerbak de andijvie in 3 minuten beetgaar
⁃ breng op smaak met nootmuskaat, peper en eventueel wat zout

Lekker ite,

Liefs Mirelle