Als Ronny op donderdag weer terug is van zijn ronde langs alle boeren en alle verse groentes in de schappen liggen te shinen dan beginnen mijn radertjes op volle toeren te draaien. Wat eten we deze week?

Asperge / Prei Soep

Als Ronny op donderdag weer terug is van zijn ronde langs alle boeren en alle verse groentes in de schappen liggen te shinen dan beginnen mijn radertjes op volle toeren te draaien. Wat eten we deze week? Deze week wordt het Asperge / Prei Soep.

Koken met alle ingrediënten uitsluitend uit Jouw Dagelijkse Kost is altijd een feestje!

Nou ja, bijna alle ingrediënten want de eitjes komen van mijn eigen kipjes maar die van Bioboer Pieter zijn natuurlijk net zo lekker.

Boodschappenlijstje:

⁃ 500 gram Asperge soep stukken
⁃ 2 Preien
⁃ 1 Ui
⁃ Roomboter van buurvrouw Durkje om in te bakken
⁃ 1/2 liter Water
⁃ Bouillonpoeder
⁃ 1 flinke theelepel Abrahams Mosterd
⁃ 1 theelepel kerriepoeder
⁃ 1 theelepel kurkuma
⁃ Zout indien gewenst
⁃ Peper naar smaak
⁃ 1 liter Provamel melk
⁃ 4 Eieren van Bioboer Pieter
⁃ Pakje spekjes
⁃ Amandelen

Optioneel brood

Werkwijze:

⁃ Schil de asperges met een dunschiller en snijd in gelijke delen
⁃ Maak de prei schoon en snijd in ringen
⁃ Snipper de ui
⁃ Zet de asperges, ui en prei aan met wat roomboter in de pan
⁃ Voeg een halve liter water toe en genoeg bouillonpoeder voor 1 1/2 liter soep en breng het geheel aan de kook. Laat het daarna zachtjes doorkoken
⁃ Voeg alle kruiden toe en roer de soep goed door
⁃ Voeg de melk toe (je kan natuurlijk ook kiezen voor room gebruik dan meer water) laat de soep 10 minuutjes zachtjes doorkoken
⁃ Bak ondertussen de spekjes uit en kook de eieren
⁃ Hak de amandelen grof

Schep een lekker gevulde soepkom vol en garneer met ei, spek en amandelen.

Lekker ite!

Liefs Mirelle