Met radijsjes is het net als met mensen; nooit beoordelen op de buitenkant. ;-)

Lees hier wat tips wat je kunt doen met radijsjes die hun knapperigheid verloren zijn.

Zero-waste Radijsjes-tips
Wist je dat knollen die hun knapperigheid verloren hebben nog wel hun vezels, mineralen en vitamines in zich hebben?
Het is dus zonde om een radijsje weg te gooien omdat ie een beetje zacht is geworden.
Je kunt nog van alles met een radijsje waardoor je nog wan dit mooie knolletje kunt genieten! Hier en paar tips (via culy.nl):

Koken met radijsjes:
We hebben allemaal weleens rauwe (heel of in plakjes gesneden) radijsjes gegeten, maar wist je dat ze ook heel goed tot hun recht komen als je ermee kookt?
Radijs is familie van onder andere koolrabi, broccoli en witte kool, en komt voor in talloze verschijningen. Niet alleen de felroze ronde traktaties vallen onder deze groep, ook zijn ze er in het wit, paars, groen en zelfs gemêleerd. En de vorm? Ook die verschilt van soort tot soort en varieert van rond als een knikker tot prachtig langwerpig.

De smaak van radijsjes is anders dan ze doen vermoeden: in plaats van lief en zacht zijn ze juist scherp, fris en peper-achtig. Doordat ze fris maar pittig zijn, zijn ze de perfecte compagnon voor een simpele salade.

Als je ze echter verwarmt, wordt de pittige smaak zachter en de structuur nog sappiger. Ideaal dus om te gebruiken door een gerecht.

Gestoofd
Warm zijn radijsjes zálig en al helemaal als je ze stooft. Het is een perfect alternatief voor aardappels, want ze zijn een stuk lichter en frisser.

Voeg ze bijvoorbeeld toe aan een pan klassieke boeuf bourguignon of pulled pork.

Geroosterd
Net als de meeste groentesoorten, zijn ook radijsjes gemaakt om te roosteren. Fijn is dat het een stuk sneller gaat dan bij groenten als pompoen en aardappels, en door ze te karamelliseren krijgen ze nog meer smaak.

Haal de kontjes van de radijzen en besprenkel met olijfolie en zeezoutflakes. Rooster in een ovenschaal op 200-220 graden (afhankelijk van je oven) en serveer met verse kruiden.

Gebakken
Tot slot kun je radijsjes ook gewoon bakken met een klontje boter of scheutje olie. Lekker met een teentje knoflook, hazelnoten, peper en zout.

Ook leuk: gebruik de bladeren (helaas was ons loof nu niet meer goed genoeg. Maar alvast een tip voor de volgende keer ;-)! Roer het loof rauw door pasta of risotto, bak kort mee met de radijs zelf of blancheer ze en maak er een pesto van.