Ik ben sta lekker te bakken in de keuken en Finn pikt een “stukje vlees” uit de pan. Althans dat denkt hij...

Ik ben sta lekker te bakken in de keuken en Finn pikt een “stukje vlees” uit de pan. Althans dat denkt hij, want de mannen uit mijn gezin eten wel “echte” shoarma maar mij doe je er geen plezier mee daarom maak ik voor mezelf zwarma.

Zwarma? Ja! Zwarma dat is shoarma gemaakt van oesterzwammen. Bij Jouw Dagelijkse Kost hebben we regelmatig prachtige exemplaren te koop van Fryslân Fungies. Maar je kan ze natuurlijk ook zelf op je aanrecht kweken van koffiedik in een speciale grow kit die ook bij ons te koop is. Zeer Zero Waste.

Boodschappenlijstje:

– 300 gram oesterzwammen
– Olijfolie
– Shoarmakruiden of maak zelf een mengsel (gelijke delen peper, zout, komijn, korianderpoeder, paprikapoeder, kurkuma, kaneel, knoflook en uienpoeder)
– Zout en Peper
– 1 grote gele ui
– 4 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels tomatenketchup
– 1 teentje geperste knoflook
– 4 eetlepels yoghurt
– 2 eetlepels mayonaise
– Paar druppels citroensap

Werkwijze:

– Meng in een mooi schaaltje de mayonaise, yoghurt, geperste knoflook, peper, zout en paar druppels citroensap.
– Verhit wat olie in twee koekenpannen
– Snijd de gele ui in halve ringen en bak deze twee minuten in één koekenpan en voeg daarna de tomatenpuree toe en bak ook deze een minuutje mee. Meng het uienmengsel daarna met de tomatenketchup.
– Scheur de oesterzwam in dunne reepjes en bak deze flink aan in een paar minuten en strooi er de shoarmakruiden overheen

Serveer met (pita) brood en een frisse salade.

Finn heeft zijn broodje shoarma op en ik bied hem nog wat aan van mijn zwarma. Tot mijn verbazing eet hij nog een beetje op want het is wel lekker maar normaal lust hij heus geen oesterzwammen.

#puberlogica

Lekker ite,

Mirelle