Inschrijven brieven ↓

Wat gaan we doen in 2022?

9 januari 2022 – Lekker rustig opstarten. Maar daarna natuurlijk door met de grote plannen. En! We gaan werken met vrijwilligers. Dus wilde je altijd al helpen? Dit is het moment!

NIEUWSGIERIG

Ik schrijf Sandra natuurlijk terug!

2 januari 2022 – Eigenlijk zou ik een schrijfpauze nemen… Maar als ik een brief krijg van Sandra?! Dan schrijf ik natuurlijk gelijk terug!

NIEUWSGIERIG

De dagen worden weer langer!

25 december 2021 – Na de 21ste mag je heel voorzichtig weer gaan denken aan de langzaam langer wordende dagen. Wij zien dan ook allemaal lichtpuntjes. En ik heb maar liefst twee brieven gekregen. Eentje terug en eentje spontaan. Nieuwsgierig? 

NIEUWSGIERIG

we mogen open blijven als essentiële winkel

19 december 2021 – Dinsdag tot en met vrijdag staan we gewoon voor je klaar. Daarna gaan wij een weekje dicht om uit te rusten. Dinsdag 4 januari stropen we de mouwen weer op om er een goed jaar van te maken. We kunnen de omstandigheden niet veranderen maar we kunnen wel zelf kiezen hoe we er mee om gaan. We kiezen voor de positieve kijk en houden de focus op wat er wel kan.

LEES HIER ALLES

Bijna BL-ers (Bekende Leeuwarders)

12 december 2021 – Ok, toch nog een keertje iets over de media spurt. En iets over creatief mt kurk en een prachtbrief van Ynke terug! Kortom: heel veel leuks te lezen weer!

LEES HIER ALLES

Voorpagina! En de kaarten zijn af voor de kaartenactie!

5 december 2021 – Wat een prachtige foto op de voor pagina van het Friesch Dagblad afgelopen week! Super trots op! En de te gekke kaarten voor de kaartenactie zijn ook klaar. We doen het één na het ander, het is echt super dynamisch op het moment. We genieten ervan, maar druk is het wel. Straks tussen kerst en oud en nieuw gaan we even op pauze hoor! Maar nu nog even een paar weekjes volle bak aan de bak!

LEES HIER ALLES

De persmap werkt!

28 november 2021 – Twee keer voor de camera deze week! De standbeeldenwaren een groot succes en iemand begint voor de grap, maar toch ook een beetje serieus, een petitie om ons een groter podium te geven. Hoe grappig is dat? 😉

LEES HIER ALLES

Er wordt druk geklust door de heren deze week

21 november 2021 – Het lijkt wel of de tijd daardoor nog sneller gaat. We hebben gewoon geen tijd om een brief te schrijven. Maar we zijn wel begonnen aan een professionele persmap.

LEES HIER ALLES

We schrijven deze week een (behoorlijk indringende) brief aan onze leveranciers

14 november 2021 – Klanten vragen vaak of onze leveranciers wel weten wat wij allemaal voor ze doen. Dat denk ik wel hoor. Maar het kan geen kwaad het een keer te vragen en aan te stippen.

LEES HIER ALLES

Twee pretletters gaan serieus met elkaar in gesprek! Dat kan alleen maar hilariteit opleveren toch?

7 november 2021 – Joke Boon, de schrijfster van onder meer Bonen!, kletst met Monique via het scherm als of ze gezellig samen een de grote tafel zaten. Een vrolijk gesprek mét inhoud. In het blog nog meer achtergrond informatie. En we krijgen een prachtige brief van Alowieke terug.

LEES HIER ALLES

De 1ste podcast staat online!

31 oktober 2021 – We gingen maandag in gesprek met The Mulder. Dat werd de 1ste podcast. Inmiddels staat zelfs de tweede online in de vorm van de vraag maar raak avond. En maandag volgt nummer drie als we in gesprek gaan met Joke Boon. De schrijfster van de kookboeken die wij verkopen.

LEES HIER ALLES

We waren (heel kort) op TV!

24 oktober 2021 – We waren op TV, bij de film Reaction. Wat willen we nog minder. Ons op het lijf geschreven natuurlijk!

LEES HIER ALLES

De maand van JDK komt eraan!

17 oktober 2021 – En die maand begint niet op de 1ste en duurt ook langer dan een maand. Kortom, we gaan er gewoon een hele leuke tijd van maken. De agenda gaat zich vanzelf vullen. Wij hebben er gewoon heel erg veel zin in!

LEES HIER ALLES

Mede-eigenaren Douwe en Hannie schrijven terug

10 oktober 2021 – Een leuke en lieve brief krijgen we deze week terug! En we gaan naar aanleiding van hun lievelingskostje de koolraap in de picture zetten. En natuurlijk het waanzinnig leuke promofilmpje dat deze week af was. Volop leuks dus te melden de ze week!

LEES HIER ALLES

Leden aan het woord!

3 oktober 2021 – Hannie en Douwe trappen af! We gaan de komende tijd een vragen waarom leden eigenlijk lid zijn? Best wel nieuwsgierig naar als ik eerlijk ben?

LEES HIER ALLES

Allemaal beestjes!

26 september 2021 – Owww, griezelig! Allemaal beestjes! Deze week schrijf ik over hoe je kunt zorgen dat de allerkleinste beestjes jou gaan helpen! Simpeler dan je denkt!

LEES HIER ALLES

Wat wethouders en palmvet voor koeien met elkaar te maken hebben.

19 september 2021 – Eigenlijk niks… Maar als je beter inzoomt dan zie je dat er meer verband is dan je in eerste instantie denkt.

LEES HIER ALLES

Verkopen wij geen bio meer???!!!

11 september 2021 – Nou, het ligt genuanceerder…  We mogen het niet meer zo noemen zolang we niet gecertificeerd zijn. Een beetje ingewikkeld, maar wel een belangrijk verhaal. Want waarom staan wij niet vooraan voor zo’n certificaat? het korte antwoord: het gaat ons eigenlijk niet ver genoeg. Het lange antwoord lees je in het blog van de week. En je leest de hele toffe brief die we terug kregen van Mireille. Ik bloos er weer van.

LEES HIER ALLES

Over het ongeluk en het kleine hoekje…

5 september 2021 – Een botsing zette mij stil n de brainstorm die volgde gaf mij vleugels. Het was hierdoor een bijzondere week. Niet alleen maar leuk dus. Maar dit soort weken zijn er nu eenmaal. Het hoort bij het leven…

LEES HIER ALLES

Geef jij jouw boodschappenlijstje aan ons door?

29 augustus 2021 – Welke boodschappen kunnen we echt niet lokaal kopen maar heb jij toch echt nodig? Het is zo jammer voor de coöperatie als jij voor deze biologische boodschappen naar een grote supermarkt met aandeelhouders gaat. Die omzet kunnen we beter voor onszelf houden!

LEES HIER ALLES

Wow, wat hebben we veel gedaan al!

22 augustus 2021 – Eigenlijk kan ik niet kiezen welk blog ik nog eens wil aanstippen. Dus blader zelf maar even door de verhalen heel als je het leuk vindt. Ik moest al lezend aan Kariene denken en besloot dus om haar een brief te sturen.

LEES HIER ALLES

Ronny schrijft terug!

15 augustus 2021 – Leuk hoor om een brief van je collega te krijgen! Zowel aan zijn brief als aan het blog waar ik jullie mee terug naar toe neem kun je zien dat wij steady onderweg zijn de afgelopen drie jaar.

LEES HIER ALLES

Vakantie: komkommertijd of bezinningstijd?

8 augustus  2021 – Wat mij betreft beide!  Gaan jullie nog dicht? Kan zeker niet met een winkel? Deze vraag hoor ik heel vaak in deze weken. Maar dat hebben wij heel praktisch opgelost.

LEES HIER ALLES

Hoe de scepticus de green-thinker overtuigd.

1 augustus  2021 – Een grappig verhaal zoals er zoveel zijn op het moment in de winkel!  Ze kijkt hem met een veel betekende blik aan. ‘Ja’, zegt ze semi-cynisch, ‘da’s zeker grappig. Ik kan jou niet overtuigen maar deze blogs kennelijk wel. Nou ja, beter dat dan dat je helemaal niet overtuigd zou raken… Gaan wij trouwens nu ook investeren in deze winkel?‘

Het klinkt alsof ze alleen JA als een antwoord accepteert. Hij slaat met een respectvolle blik een arm om haar heen en zegt: ’Tuurlijk, ik was bang dat jij het geen goed idee zou vinden’ zegt hij droog.

LEES HIER ALLES

Koop nu alvast je winkeldeel

25 juni  2021 – Wij durven nu het collectief wel te vragen, we namen eerder zelf het risico. …’Wij hebben de eerste jaren zelf deze investeringen gedaan en de risico’s met zijn tweeën genomen. Nu gaan we dat delen met zijn 250-en. Een heel stuk minder zwaar voor iedereen die meedoet dus. Bijna durf ik het al te zeggen: Het wordt appeltje eitje om in het komende jaar de coöperatie vol te krijgen met enthousiaste mensen die hun steentje willen bijdragen…’

LEES HIER ALLES

#SOSgroeten en #Watetenwevandaag

18 juni  2021 – Het groetenschap is en blijft een uitdaging. Daarom zijn we weer iets nieuws begonnen wat nu al hele smakelijke resultaten heeft opgeleverd. We maken van de niet meer zo kraakverse groeten lekkere pakketten met extra uit de winkel. Zo leer je gelijk ook weer nieuwe producten kennen. Twee vliegen in één klap dus! En Niels heeft een hele leuke brief terug geschreven.

LEES HIER ALLES

Lees- en kijkvoer

11 juni  2021 – De Ondermening: Een Friese talkshow waar ik te gast was. Het ging over duurzaamheid in een onderneming. Dan babbel ik al snel een heel programma vol op mijn eentje als het moet. 😉

KIJK EN LEES HIER VERDER, PLUS LEESTIPS

Klein is het nieuwe groot

4 juni  2021 – Steeds meer jonge mensen beginnen een professionele tuin. En daar komt dan oogst vanaf om in de winkel te kunnen verkopen! Wij geloven in deze vorm. Vele kleintjes maken ook die ene grote!

LEES HET HIER ONDER MEER HOE WIJ DAT ZIEN.

Hoe wij de bank te slim af zijn!

27 juni 2021 – Ik had een prachtige ontmoeting en gesprek deze week. Ik deel het graag met jullie. Sommige gesprekken zijn zo ontroerend en pakkend dat ze wel verteld moeten worden!

LEES HET HIER SAMEN MET DE BRIEF AAN SUSAN.

Eentje uit de oude doos!

20 juni 2021 – Een verhaal van helemaal in het begin! En een verhaaltje waaruit blijkt dat we het vanaf dat allereerste begin al over winkels in het meervoud hadden!

LEES HIER HET BLOG VAN DRIE JAAR TERUG EN DE BRIEF TERUG VAN MARINTHE

De coöperatie: even een update!?

13 juni 2021 – We zetten weer even wat dingen op een rijtje. Want we vorderen gestaag. Met steeds meer geïnteresseerde op de lijst, een afspraak bij de notaris, contact met de bank en een start met het vormen van het bestuur kun je wel zeggen dat we mooi bezig zijn denk ik?

LEES HIER DE STAND VAN ZAKEN

Wij verkopen schaamteloos crackers na de THT datum. Hoe zit dat?

6 juni 2021 – Dat mag toch helemaal niet van de weet ik veel wat voor keuringsdienst van voedsel autoriteiten warenwet dinges?? Oh, jawel hoor, dat mag best, als je als winkelier de garantie maar geeft die de leverancier vóór die THT geeft. Dan is er niks aan de hand. Maar niet als het om een TGT datum gaat!!! Dat dan weer niet.

LEES ALLES OVER DE GEVAREN VAN TGT 😉

Waarom zou ik eigenlijk een stukje winkel willen kopen?

30 mei 2021 – Dit is de meest gestelde vraag van deze week. Een hele logische vraag natuurlijk! Inmiddels kan ik het in één zin uitleggen. En als ik dan verder vertel van hoe ik alles dat ik tot nu toe bedacht heb voor de winkel gegaan is zoals ik het had uitgedacht dan zijn de laatste twijfels ook verdwenen. De meeste mensen begrijpen opeens dat het geen risico is omdat je het doet omdat je maatschappelijke waarde in de winkel ziet. Wij hebben er om die reden een veelvoud van de eenmalige donatie ingestopt. 😉

LEES HIER HOE HET ZIT.

Wat kun je nu al doen voor de coöperatie?

23 mei 2021 – Haren nog alle kanten op, maar ik vertel al vol vuur! Ik beloof het kort te doen… Tis gelukt… in een kleine 7 minuten.;-)

LEES HIER HOE HET ZIT.

Super mooie reacties op het ‘schokkende’ nieuws van vorige week (Dat dus niet zo schokkend was 😉 )

23 mei 2021 – Sommige mensen schrokken echt… Wat een klein beetje de bedoeling was. Want het nieuws is zo belangrijk dat het wel gelezen moest worden natuurlijk. 😉 Inmiddels snapt iedereen dat het om en super positieve stap voorwaarts gaat die we met de klanten samen maken. In de brief terug aan Ellen kun je weer meer lezen over het hoe en wat!

LEES HIER HOE HET ZIT.

Wij verkopen de winkel!!!!

17 mei 2021 – Lees hieronder heel belangrijk nieuws! Want wij verkopen de winkel niet omdat we het niet meer zien zitten,we zien het juist heel erg WEL zitten en daarom wordt de winkel ene coöperatie waarvan jij onderdeel kunt worden!

LEES HIER HOE HET ZIT.

We gaan een mega gave stap maken met de winkel! Dankzij jou!!!!

16 mei 2021 – Echt, het is zinderend spannend! Nog veel meer dan in het begin, toen was het al spannend om te starten. Maar nu hebben we dus echt iets te verliezen… Dat was toen nog niet. Hooguit een klein deukje in het zelfvertrouwen. Maar nu, nu hebben we echt iets opgebouwd dat en stap naar volwassenheid gaat maken!

LEES HIER HOE HET ZIT.

Een bakkie troost van de buren en een brief terug van Margreet.

9 mei 2021 – Hoe zit dat nou met die exoten bij ons in de winkel? Dat kan toch helemaal niet kloppen binnen het concept? Maar dat klopt toch wel! Als het om zaken gaat die we wel echt in ons boodschappenmandje willen hebben maar echt niet van eigen bodem hebben dan kiezen wij wel voor een lokale ondernemer!

LEES HIER HOE HET ZIT.

Over een wat een orthomoleculair-therapeut is en een moederdagtip

2 mei 2021 – Het zijn uiteenlopende onderwerpen. Maar toch, ze passen in één update.

LEES HIER HOE HET ZIT.

Een brief terug om verlegen van te worden

25 april 2021 – Een brief  over hoe snel je elkaar in de het hart kunt sluiten. Nog maar iets meer an een jaar geleden maakte we kennis met elkaar. En nu werken we samen alsof het altijd al zo was! En het is maand na maand een groter succes. Daar zijn we dankbaar voor. Ondernemen met het hart, dat klopt!

LEES HIER HOE HET ZIT.

We moeten het er toch eens over hebben… Safe sustainable sex…

18 april 2021 – Spread the love en zorg goed voor elkaar! Het is voorjaar dus ik heb het alwéér over de liefde. Dit keer hoe je hier veilig en duurzaam van kunt genieten!

LEES HIER HOE HET ZIT.

Zo, hé! WOW!!! Monique, das een duur pastaatje!!!!

11 april 2021 – Wat is hier dan zo bijzonder aan??? Lees hoe ik Andries overtuig en hij mij behoorlijk op de kast jaagt. 😉 Maar lees ook de brief die Hanny aan mij heeft terug geschreven.

LEES HIER HOE HET ZIT.

Off topic: Over de LIEFDE!

4 april 2021 – We gaan eens een keertje lekker offtopic. Maar ook weer niet want ook de winkel ik pure liefde.

LEES HIER HOE HET ZIT.

Gaan we het over rechts wel redden?

28 maart 2021 – Steeds meer mensen komen met deze bezorgde vraag binnen. Ik denk het wel, want het gaat erom wat het collectief doet en niet eens zo zeer wie er in het pluche zit.

LEES HIER HOE HET ZIT.

En de eerste brief nieuwe stijl is een feit!

21 maart 2021 – En je kunt ook ook nog helpen met het geven van feedback over een nieuwe productlijn. Want samen met Jacob van Jacob’s Kitchen zijn we volop aan het experimenteren hoe we nu echt zero waste gezonde kant en klaar maaltijden kunnen aanbieden. Het geeft wat hersenkrakers maar met vereende krachten moeten we er wel uit gaan komen!

LEES HIER HOE HET ZIT.

Gaan jullie stoppen???? NEEEE!!!!

14 maart 2021 – Dat klinkt erger dan het is hoor! Want we gaan stoppen met de wekelijkse brief in deze vorm maar natuurlijk komt er een nieuwe vorm die gewoon weer verder door gaat op de route waar we al opzaten. Geen stress dus. 😉

LEES HIER HOE HET ZIT.

#youmatter – struggle tussen klassiek & nieuw ondernemerschap

7 maart 2021 – Wij zijn dol op studenten! Maar ze hadden het wel moeilijk deze week. maar wij steunen ze want ze doen goed onderzoek!

LEES HIER HOE HET ZIT.

Iets nieuws in de winkel! (Maar het zet ons wel weer aan het denken…)

28 februari 2021 – Iets nieuws! Dat is altijd leuk. het zet ons aan het denken maar dat is alleen maar goed natuurlijk. Weten wat het is en waarom wij op het hoofd kapten?

LEES HIER HOE HET ZIT.

Lente gevoel! Tijd voor nieuwe samenwerkingen

21 februari 2021 – Lentekriebels! In deze lente laten we een nieuw geluid horen. En we doen ook nieuwe dingen. YEAH, je bent nooit te klein om het verschil te maken.

LEES HIER HOE MAKKELIJK EN LEUK HET IS.

Over liefde gesproken

14 februari 2021 – Is dit vachtje zielig of oneindig liefdevol? Wij kijken flexitarisch naar de winkel en het geheel. Wie anders kijkt nodigen wij uit door ons raam te kijken. Wij kijken ook graag door dat van jou. We komen er vast achter dat we meer overeenkomsten hebben dan verschillen. Alles is liefde tenslotte.

LEES HIER ALLES.

De week van de circulaire economie

7 februari 2021 – Afgelopen week was het de week van de circulaire economie. En daar was van veel kanten belangstelling voor! Fijn om te merken dat we niet alleen in de winkel aan het ploeteren zijn maar dat er steeds meer mensen interesse hebben in het waarom en hoe van de transitie die gaande is.

LEES HIER ALLES.

Koken met wat er is!

31 januari 2021 – Koken met wat er is; hutsieflutsie. Dat is dan al snel mijn beroemde hutsieflutsie zonder recept op puur gevoel. 😉 Maar er is meer te delen deze week, ook een persoonlijke noot in het blog van de week.

LEES HIER ALLES.

Circulaire economie, is dat weer zo’n lege term???

24 januari 2021 – Mijn stekels gaan omhoog. Want ik ben fel en sta al weer op de barricade. Maar natuurlijk weet ik dat je meer vliegen met stroop dan met azijn vangt…

LEES HIER ALLES.

We hebben een coffee corner! Maar dan toch weer net anders dan je verwacht. 😉

17 januari 2021 – Bij ons is alles altijd net anders dan je verwacht, er zit altijd wel een verhaal achter. We willen je graag tips en ideeën geven om een steeds meer en meer zero-waste leven te hebben. Lekker stap voor stap, niks rigoureus, want daar geloven wij niet zo in.

LEES HIER ALLES.

Het leven is een feest waarbij je zelf de slingers mag ophangen!

10 januari 2021 – Het is onze traditie dat we slingers lang laten hagen nadat er iets te vieren was. En nu we zulke mooie en bijzondere hebben doen we dat met nog veel meer plezier!

LEES HIER ALLES.

We wensen het een onvergetelijk jaar!

3 januari 2021 – Dat alles maar weer veel beter mag gaan! 2021 gaat wat ons betreft een jaar worden dat met gouden letters in de boeken gaat! We gaan er samen weer iets moois van maken!

LEES HIER ALLES.

We waren op de radio!

20 december 2020 – De eerste 10 pakketten zijn de deur al uit! Wil en kun jij ook nog iets missen? We hopen nog een aantal van deze pakketten te kunnen weggeven! Doneren kan in de winkel, maar bijvoorbeeld ook via de webwinkel

LEES HIER ALLES.

O dennenboom, vervolg 😉

13 december 2020 – Geen adoptie boom, maar wel een duurzame boom. En jij mag er de ballen in hangen! En… We nemen een weekje vakantie tussen kerst en oud en nieuw. Daarom mag jij vlak voor kerst alle verse producten leeg komen kopen zodat ook jij zorgeloos de dagen tussen kerst en oud & nieuw stressloos door kunt brengen!

LEES HIER ALLES.

O dennenboom

6 december 2020 – De sint is weer vertrokken, tijd voor een kerstboom. Liefst een echte, want dat ruikt zo lekker. Maar als je dat duurzaam wilt doen reist de vraag: HOE DAN?! Dat lees je in de brief van deze week.

LEES HIER ALLES.

Bruisende energie om ons heen!

29 november 2020 – Het borrelt en het bruis hier volop! Tussendoor deel ik zo af en toe berichtjes op de Socials, dus vele van jullie hebben al het een en ander gezien. Maar we krijgen de ene na de andere leuke opdracht die vragen om met liefde en plezier uitgevoerd te worden! En! We hebben prachtige droogbloemen in het assortiment toegevoegd!

LEES HIER ALLES.

Wat een pompoen voor je kan doen! (En voor de aardbol!)

22 november 2020 – Als Sjoerd groente komt brengen dan krijg ik altijd college. Tenminste als ik er om vraag. Want hij denkt soms dat wat hij weet mainstream is. Maar dat is het allerminst. Hij kijkt altijd een beetje verbaasd als ik weer eens omval van zijn kennis. Ik deel het hier graag met jullie.

LEES HIER ALLES.

Gewoon blijven bewegen!

15 november 2020 – Wij voegen heel graag wat leuke regels toe als preventieve adviezen om gezond te blijven!  En verder springen we deze week van de hak op de tak want we willen ook nog iets kwijt over de gezonde cosmetica- en verzorgingsproducten die wij verkopen.

LEES HIER ALLES.

Prijs kwaliteit, het blijft een interessant dilemma

8 november 2020 – Niet goed? Geld terug!  Maar het helpt enorm als mensen weten waarom wij ook de afwijkers in het assortiment opnemen.

LEES HIER ALLES.

Stoofappels? Wat zijn dat nu weer?

1 november 2020 – Stoofappels zijn zo’n prachtige gift van moeder-aarde.  Daar kun je nu dubbel van genieten want je mag ze zo maar gratis komen ophalen. We nodigen je uit het gerecht wat je er van gaat maken te delen met iemand die je wilt verrassen. En natuurlijk zou het heel leuk zijn als je met ons deelt wat het geworden is en wie je blij hebt gemaakt met een maaltje!

LEES HIER ALLES.

Klaas gaat het anders doen, en wij ook. Maar dat is eigenlijk geen nieuws. 😉

25 oktober 2020 – Van gangbaar naar bio, een mooie overgang. We delen deze week een mooi verhaal van een zoon die de transitie van gangbaar naar bio maakt! Een dappere stap. Hij doet het anders dan zijn ouders. Wij doen dingen ook graag anders, maar dat is eigenlijk geen nieuws meer natuurlijk. 😉

LEES HIER ALLES.

Hoe een patisson een hoorn des overvloed werd en ons toch prikkende vragen opleverde…

18 oktober 2020 – Wij schrikken niet terug van prikkende vragen hoor. Het houdt ons scherp, en dat is precies wat we graag willen. Een eerlijk en gezond voedselsysteem, wij zetten ons er voor in maar de ‘juiste weg’ eruit ziet? Er is waarschijnlijk niet maar één weg. Ingewikkeld maar oneindig interessant!

LEES HIER ALLES.

Je kunt eindelijk vriend van de winkel worden!

11 oktober 2020 – Je kunt eindelijk vriend van de winkel worden! En het is ook nog eens BOKtober!

LEES HIER ALLES.

Fryslân Fungies & vol goede moed!

4 oktober 2020 – We zijn 1 jaar en zitten vol goede moed! Ondanks de verwarring die we ook ervaren in deze tijd. De brief van deze week gaat over de Fryslân Fungies en daar zit een heel verhaal achter dat uitstekend bij onze winkel past!

LEES HIER ALLES.

Nog maar drie nachtjes slapen!

27 september 2020 – De winkel wordt op 1 oktober 1 jaar. De slingers liggen al klaar. Zeker in deze tijden moet je de mijlpalen blijven vieren. Hoe we dat doen lees je HIER.
Want er is elke dag wel iets om blij van te worden; zelfs als het tegen zit.

LEES HIER HOE WIJ TRAKTEREN.

Wie jarig is trakteert!

20 september 2020 – De winkel is bijna 1 jaar!  En dat moet gevierd worden, maar wel corona-proof natuurlijk!

LEES HIER HOE WE DAT DOEN.

Fris en fruitig nieuws!

13 september 2020 – Fris en fruitig nieuws.  Maar ook de vraag of je wilt stemmen op onze Pip! Ze kan zo maar de vegan award winnen voor de beste vegan spot.

LEES HIER HOE DAT ZIT.

Kleine wasjes, grote wasjes!

6 september 2020 – Kleine wasjes, grote wasjes.  Biologisch afbreekbaar wasmiddel waarvan de fles hergebruikt wordt. kan door ook nog iets kritisch over gezegd worden? Ja, dat kan! En dat moet ook.

LEES HIER HOE DAT ZIT.

Over vis en brood

30 augustus 2020 – Wel over vis en brood, maar niet over wonderbaarlijke vermeerderingen hoor.  Wel over vis en duurzaamheid en hoe je de keuzes kunt maken die voor jou het beste kloppen. En over brood waar wat inzit, maar nooit veel ingrediënten.

LEES HIER ALLES.

We zijn niet wollig, we verkopen het wel!

23 augustus 2020 – Een update die over koffie, meel en bloem en over wol gaat. Het gaat weer alle kanten op deze week. De scholen zijn weer begonnen en het gewone leven komt in deze ongewone tijd weer opgang. Dus er is weer volop dynamiek. En dan lopen de onderwerpen uiteen.

DE HELE WIRWAR VAN NIEUWTJE LEES JE HIER.

Mooie verhalen, we zijn er dol op!

16 augustus 2020 – Het is komkommertijd, dus we gaan iets delen over courgettes. Flauw he?! Maar we delen ook twee mooie verhalen. Die hebben of niks, of alles met onze winkel te maken. Het is maar hoe je het bekijkt! Lees ze zelf maar als je het leuk vindt.

HOE DAT ALLEMAAL IN ELKAAR STEEKT LEES JE HIER.

Honey honey!

9 augustus 2020 – Honey honey! Waarom is er eigenlijk honing? Om ons te verwennen of als voeding voor een uiterst belangrijk dier?

HOE DAT ALLEMAAL IN ELKAAR STEEKT LEES JE HIER.

Over perziken en de vrienden van..!

2 augustus 2020 – We broeden al een tijdje op een ei. Het kuiken is er nog niet helemaal klaar voor om door het ei te breken.Daarom vragen wij jou om even mee te broeden. Lees via de link hieronder het blog van de week en laat ons weten wat je van het idee vindt.

En in de tweewekelijkse brief van Sandra aan mij gaat het over perziken en waarom een blog over vlees nog even moet wachten:

HOE DAT ALLEMAAL IN ELKAAR STEEKT LEES JE HIER.

Yoghurtijs verkopen kan niet zonder kritische vragen…

26 juli 2020 – We moeten het nu toch echt hebben over de boeren protesten en wat wij daar van vinden. Hoewel, wat wij er van vinden is niet van belang. Het is heel complex en het is belangrijk met voldoende afstand naar het geheel te kijken om te kunnen zien dat er geen schuldige is maar dat we wel collectief de mogelijkheid hebben om een zonnig toekomst perspectief in te vullen.

HOE DAT ALLEMAAL IN ELKAAR STEEKT LEES JE HIER.

Waarom ik broccoli met rupsen aanbeveel. (En waarom ik die zonder rupsen wantrouw!)

19 juli 2020 – Sandra had mij geen betere brief kunnen schrijven. Want naast de leuke vrolijke krioel-route die ik deze week in de picture zet snijdt zij een onderwerp aan waar wij in de winkel ook heel vaak tegenaan lopen. Mensen zijn vergeten hoe de natuur in elkaar steekt en kennen alleen de cosmetisch volmaakte groente en fruit uit de supermarkt nog… En dat is zo jammer…

HOE DAT ALLEMAAL IN ELKAAR STEEKT LEES JE HIER.

Echt, het is niet gek als iemand vraagt: ‘Mag ik even aan je emmer ruiken?’

12 juli 2020 – Ik zal het allemaal uitleggen. Want ik snap best dat het in eerste instantie best een beetje vreemd klinkt

HOE DAT ALLEMAAL IN ELKAAR STEEKT LEES JE HIER.

Waarom deel ik een privéfoto uit de oude doos?

5 juli 2020 – Dat komt allemaal omdat we 40 kilo gangbare patataardappelen hebben ‘gered’. Hoe dat zit lees je in het blog van de week. Verder deelt Sandra het geheim van Koudum met ons. Dus deze update wil je niet missen.

HOE DAT ALLEMAAL IN ELKAAR STEEKT LEES JE HIER.

Onkruid of groenten? En zo out hebben we het nog nooit gegeten!

28 juni 2020 – Wat is er nou zo leuk aan de kleine tuinen? Heel veel mensen weten het al maar deze week hadden we weer zo’n mooi voorbeeld. En hoe we ook altijd scherp moeten blijven. Het is lang niet altijd zo snel zichtbaar hoe het zit met duurzaamheid als je soms wel eens denkt.

HOE DAT ZIT LEES JE HIER.

Power to the pieper

21 juni 2020 – Wat is nu juist wel en wat net niet meer in het seizoen. In de update van de week geven we twee voorbeelden. De aardappel er in, en de rabarber er net weer uit. Of toch nog niet helemaal?

HOE DAT ZIT LEES JE HIER.

Je wilt het koraalrif toch niet verwoesten met al je gepoets?

14 juni 2020 – Tuurlijk wil je dat niet… Maar je doet het per ongeluk wel…. In het blog leggen we het uit hoe we onbedoeld en onwetend dingen doen die desastreust zijn… Leer meer hierover en leer vooral ook hoe je het kunt voorkomen. Want dat kan gemakkelijker dan je denkt.

LEES ER MEER OVER IN DE UPDATE.

Soms is zwijgen goud, maar echt niet altijd! – En over gezonde mensen, gezonde aardbol & een gezonde economie

7 juni 2020 – Als er onrecht is, is jezelf uitspreken soms juist goud waard. In het blog van de week gingen we, zonder dat we het wisten want ik had Sandra’s brief nog niet gelezen, in op de missie die we blijven volgen: gezondheid in de breedste zin van het woord. Juist nu de wereld weer wat meer open gaat zijn we nieuwsgierig hoeveel mensen er extra bij zijn gekomen die genieten van een gezonde bewuste levensstijl. Daar is niks saais of sufs aan tenslotte! Het is juist hip and happening.

LEES ER MEER OVER IN DE UPDATE.

Komen we echt sterker uit de crisis?

31 mei 2020 – Wij weten zeker dat dat zo is.  Als we ons koppie maar blijven gebruiken en ons hart blijven volgen, dan keert alles altijd weer ten gunste. Zelfs, of juist, de huidige situatie.

LEES ER MEER OVER IN DE UPDATE.

Waar worden we nu echt gelukkig van?

24 mei 2020 – Het zit hem eigenlijk altijd in de onbetaalbare gratis zaken in het leven!  Als er iets is dat meer mensen hebben opgepikt uit het corona-tijdperk dan is het dat hopelijk. Tijd nemen om te reflecteren op wat je werkelijk van waarde vind is van onschatbare waarde als je het ons vraagt.

LEES ER MEER OVER IN DE UPDATE.

Zijn er wel gezonde koekjes???

17 mei 2020 – Waarschijnlijk niet…  Maar met af en toe een koekje is natuurlijk niks mis, als je weet wat je eet… En dáár zit hem de kneep. We zetten wat dingen op een rijtje voor je!

LEES ER MEER OVER IN DE UPDATE.

Als heilige huisjes omver worden gegooid.

10 mei 2020 – Hoe meer je weet hoe ingewikkelder het soms wordt.  Want het ene na het andere heilige huisje gaat om als je gaat graven. Dat is niet altijd leuk, maar gelukkig weten wij dat er onder het stof altijd weer de oneindige schoonheid van de eenheid tevoorschijn komt. De schoonheid en intelligentie van moeder natuur.

LEES ER MEER OVER IN DE UPDATE.

Aangrijpende en ontroerende verhalen

3 mei 2020 – Deels in de herhaling omdat anders de Streekboerklanten het verhaal over veerkracht zouden missen. De winkel lijkt soms een aaneenschakeling van kwetsbare, ontroerende en aangrijpende verhalen die we graag met jullie delen. Mensen willen graag delen omdat de huidige wereld vraagt om samenwerking, aandacht en ruimte voor elkaar. Maar dan wel ruimte om te mogen zijn wie je echt bent. Geen afstand omdat je bang bent elkaar te besmetten.

LEES ER MEER OVER IN DE UPDATE.

De veerkracht van kwetsbaarheid

26 april 2020 – We kunnen veel leren van onze ideale klanten. Dat zijn namelijk klanten die dagelijks strijden om zo gezond mogelijk te blijven. Maar door energie- en geldgebrek moeten ze daar een topsportprestatie voor  leveren. Wij gaan voor deze klanten door het vuur. Jij ook?

LEES ER MEER OVER IN DE UPDATE.

Even wat anders doen…

19 april 2020 – Wat leuk een brief van Ronny aan ons samen! Dat is inderdaad weer eens wat anders in deze tijd. En heb je dat prachtige mandje gezien? echt zo mooi om zo’n natuurschat op bestelling voor iemand te mogen doorgeven. ben heel heel heel benieuwd naar wat er van gemaakt wordt. Wordt vervolgd!

LEES ER MEER OVER IN DE UPDATE.

Zo trots als een Fries is op zijn provincie…

12 april 2020 – Er gebeuren rare dingen op bestuurlijk niveau… En dat is gelijk de reden dat ik nog veel blijer wordt van de verbinding met de mensen voor wie wij het doen. De uitgestelde boodschappen worden heel erg dankbaar in ontvangst genomen. Maar we weten dat we maar een heel klein deel kunnen helpen. Dus elke donatie blijft van harte welkom.

LEES ER MEER OVER IN DE UPDATE.

Positief nieuws

5 april 2020 – De week gaat alle kanten op, maar als we alles plussen en minnen kunnen we niet anders concluderen dat we gelukkig gezond zijn! Lees er alles over in de nieuwe update.

LEES ER MEER OVER IN DE UPDATE.

Blij om straks weer het nietige schakeltje in de ecologie te mogen zijn!

29 maart 2020 – Onze plek is niet meer en niet minder dan een schakel in het geheel. Wij zijn blij dat we straks die plek weer kunnen innemen. Dat we slimmer zijn dan de natuur, dat we onaantastbaar zijn door onze vermeende kennis… Het blijkt allemaal heel anders te zitten… Wij mogen weer de nederige bescheiden positie innemen en daarmee onderdeel zijn van iets ontzagweekends. Dat is pas genieten!

LEES ER MEER OVER IN DE UPDATE.

Corona houdt nog niet op, de verbroedering wordt sterker!

22 maart 2020 – De verbroedering wordt sterker! Een indrukwekkende week was het voor iedereen. En we staan nog maar aan het begin. Nu we niet meer letterlijk schouder aan schouder mogen staan doen we dat figuurlijk juist steeds krachtiger. En dat is fijn, dat geeft hoop in deze bange tijden.

LEES ER MEER OVER IN DE EXTRA UPDATE.

De winkel gaat toch tijdelijk dicht, maar we blijven actie. Lees hier hoe jij eventueel kunt helpen

16 maart 2020 – Samenwerken belangrijker dan ooit! We zeiden het gisteren al. We gaan daarom toch dicht met de winkel zodat we onze handen vrij hebben om de collega’s (Bioweb en de Streekboer) te helpen met bezorgen van de juist nu hele belangrijke boodschappen. Van onze voorraad verse producten gaan we maaltijden maken zodat we die kunnen invriezen om later uit te kunnen delen. Want we vermoeden dat we nog wel een periode te overbruggen hebben waarbij wellicht veel mensen in de knel gaan komen.

LEES ER MEER OVER IN DE EXTRA UPDATE.

Coronahulp

15 maart 2020 – Samenwerken belangrijker dan ooit! Wij werken aangepast door en werken samen met collegabedrijven die ook, de nu belangrijkere dan ooit, vitale levensmiddelen aanbieden.

Dat iedereen toegang krijgt tot vitaal eten om gezonde maaltijden te kunnen maken is nu de eerste zorg. Wie wat waar voor krijgt qua geld is echt van ondergeschikt belang. Nu gaat het er om dat we met elkaar zorgen dat iedereen de zorg kan krijgen die nodig is en dat iedereen doet wat kan om zo sterk mogelijk te blijven. Dat er meer mensen ziek worden is niet meer te stoppen. Het tempo en de mate waarin wel. Dus daarom zetten wij ons nu maximaal in!

LEES ER MEER OVER IN DE EXTRA UPDATE.

Of wij al een slaatje slaan uit het virus?!

15 maart 2020 – Of wij al een slaatje slaan uit het virus?! Nee, natuurlijk niet. Maar, en dat is wel waar, we hopen wel dat het mensen gaat inspireren om anders naar dingen te gaan kijken. Want we zien nu wel heel scherp in beeld gebracht dat volksgezondheid wedijvert met economische belangen. We hopen dat iedereen daar in tijden van sociale onthouding over na gaat denken. Het kan echt allemaal anders… Vooral leuker, fijner en beter denken wij!

LEES ER MEER OVER IN DE UPDATE.

Straf krijgen omdat je iets goeds doet als boer…

8 maart 2020 – Straf omdat je iets goeds doet. Dat voelt wel heel oneerlijk. En dat is het volgens ons ook. En dat komt ook nog eens vaker voor dan je op het eerste gezicht door hebt. Dat is op te lossen door die gene die deze oneerlijke straf krijgt te ondersteunen door juist daar je boodschappen te doen! Sandra vertelt er over in haar brief. En wij vertellen dat dáár ook precies de meerwaarde ligt van de challenge die we nu in de straat doen; al je inkopen doen bij lokale ondernemers! Op steeds meer plaatsen wordt je uitgedaagd!

LEES ER MEER OVER IN DE UPDATE.

Slow-shopping, wij houden ervan!

1 maart 2020 – Slow-shopping! Wij houden ervan!Wij doen wel meer dingen a-typisch. Zo is winkelen bij ons, voor wie dat wil, sowieso een ware belevenis. Onze winkel is eerder een bezoekerscentrum waar wat te leren, te ontdekken en te proeven valt dan gewoon een winkel. Voor wie wil kan het ook allemaal gewoon snel en zonder praatje hoor. Maar er is nu eenmaal een boel te vertellen over de producten die met heel veel passie en liefde zijn gemaakt ;-).

LEES ER MEER OVER IN DE UPDATE.

Wij dagen je uit! Doe je mee?

23 februari 2020 – De uitdaging die we jou voorleggen is als een waar social experiment! Dat maakt het zo leuk. Het mag lukken en het mag mislukken. Dat hoor nu eenmaal bij experimenten. Het is een sociaal experiment omdat we nu al merken dat het allerlei gevoelens losmaakt bij mensen: ‘Doe ik iets niet goed dan?’, ‘Waarom moet ik iets veranderen?’, ‘Als het zo belangrijk is waarom moet ík dan die verantwoordelijkheid dragen?’.

Het is op niemand een aanval. Het is een leuke wake-up call dat we echt allemaal invloedrijke consumenten zijn. Wij hebben de macht met onze euro’s. En die is veel krachtiger dan we soms denken. Het is fijn om te ontdekken dat je die macht heel simpel kunt inzetten op een hele mooie manier. Dus doe je mee? Lijkt ons heel leuk!

LEES ER MEER OVER IN DE UPDATE.

Rijkdom zit niet in je beurs maar in je boodschappentas

16 februari 2020 – We krijgen een draai om onze oren van moeder aarde. Want er kan geen brood gebakken worden. Een klant wijst ons fijntjes op het feit dat rijkdom niet in je beurs zit maar in je boodschappen tas. Met veel geld kun je ook veel rotzooi kopen. En dat maakt je eerder armoedig dan rijk…

LEES ER MEER OVER IN DE UPDATE.

Schraal aanbod in de winter? Er zijn oplossingen!

9 februari 2020 – Er zijn zelfs blauwe bessen, diepgevroren, van eigen bodem. Lees waarom dit een handige manier is om deze vrucht juist nu nog , of nu al,te kunnen eten van eigen bodem en niet van ver weg. Maar je kunt ook naar de lezing komen over voedsel bewaren, of volgende week weer snert to-go komen halen.

En als je voortaan minderafval wilt produceren? Kom dan zeker snuffelen in de nieuwe shop in shop van Mefrouws eco-shop!

LEES ER MEER OVER IN DE UPDATE.

De soep was heerlijk, en proost, op je gezondheid!

2 februari 2020 – Ik schrijf een veel te lange brief terug aan Sandra. Het is ook zo leuk om een uitwisseling te doen dat ik haast niet kan stoppen. Er is ook zo veel te vertellen aan elkaar. Dagelijks horen we verhalen van klanten, staan we voor Dillema’s en krijgen we door die combinatie nieuwe ideeën om weer een vervolgstap te zetten. Tja, dan kan zo’n brief niet kort zijn… 😉

LEES ER MEER OVER IN DE UPDATE.

Om te huilen, die eerste brief.

25 januari 2020 – Gelukkig is de brief om te huilen omdat ik gelijk het uiensoepje ging proberen hoor. Niets is wat het lijkt tenslotte. Zo was dat ook met de reactie op de snert- actie in onze straat. Want hoe konden wij het in ons hoofd halen om een kaasboer en een slager te betrekken bij een vegan snert-actie… Dat kan heel goed vinden wij omdat een sterke samenhang in de samenleving erg belangrijk is om duurzaam te kunnen verduurzamen.

LEES ER MEER OVER IN DE UPDATE.

Waarom samenwerken met je concurrent heel normaal is.

19 januari 2020 – We gaan iets heel gaafs doen. We gaan samen met de Streekboer onze updates schrijven. We geloven beide heilig in samenwerking. Dit is weer een prachtig voorbeeld hiervan. Vanaf volgende week sturen we om en om brieven naar elkaar over lokale en duurzame boodschappen.

LEES HIER DE HELE UPDATE.

Snert-actie, ervaar dat het om voeden en niet om vullen gaat.

12 januari 2020 – Stop met het vergelijken van appels en peren en ervaar de kracht van eerlijk eten. Dat is waarom wij ons elke dag weer inzetten! Eerlijk, duurzaam geproduceerd eten

LEES HIER DE HELE UPDATE.

Olijfolie als smaakmaker! En Honeyland.

5 januari 2020 – Zaterdag 11 januari komt Nektaros uit Heerenveen ons laten proeven hoe we olijfolie als smaakmaker kunnen gebruiken. Zondag 12 januari zijn we aanwezig met een stand bij het nagesprek bij de film Honeyland.

LEES HIER DE HELE UPDATE.

Terugblikken, vooruitkijken en dik tevreden zijn!

28 december 2019 – In de altijd wat vreemde dagen tussen kerst en oud en nieuw blikken we terug en kijken we vast vooruit. In elk geval kunnen we alleen maar tevreden zijn over het eerste kwartaal!

LEES HIER DE HELE UPDATE.

Waarom zou ik uitgestelde boodschappen doen? Want wat zijn dat eigenlijk?

14 december 2019 – Waarom zou je uitgestelde boodschappen doen? Want wat zijn dat eigenlijk?

We hebben er al eerder over geschreven. We vallen bewust in herhaling omdat we het belangrijk vinden dat lokale & duurzame boodschappen in alle lagen van de samenleving terecht komen.

Dat gaat helaas niet vanzelf. Maar jij kunt wel, super simpel, een handje helpen!

LEES HIER DE HELE UPDATE.

De dagen worden al weer bijna langer!

4 december 2019 – Aankomend weekend vieren we dat met een hartverwarmende markt. Zien we ja daar? We verkopen naast de hele gewone dingen die we tot upcycle-cadeautjes hebben gemaakt, natuurlijk ook uitgestelde boodschappen!

LEES HIER DE HELE UPDATE.

Fair Saturday – Introductie uitgestelde boodschappen.

29 november 2019 – Jaarlijks is het op 30 november Fair Saturday; een dag waarvan je wil dat het altijd zo is.

Door uitgestelde boodschappen te doen kan dat!

WAAROM ZOU JE UITGESTELDE BOODSCHAPPEN DOE? WANT WAT ZIJN DAT EIGENLIJK?

Claudy Jongstra & Claudia Busson komen vertellen in de winkel: Save the date! 11 december 19.00

24 november 2019 – Wil je bij deze te gekke lezing zijn? Lees dan even de update hieronder. of geef je gelijk op via deze link. (Aantal plaatsen zijn beperkt.)

LEES HIER DE NIEUWE UPDATE OVER DE LEZING VAN CLAUDY JONGSTRA EN CLAUDIA BUSSON

We hebben spullen zat! Upcycling; het nieuwe funshoppen!

17 november 2019 – De cadeautjesmaand gaat bijna van start. We hebben een leuk goed voornemen dat we voor de verandering niet 1 januari maar 1 december in laten gaan. Kunnen we in het staartje van 2019 nog lekker veel impact maken met elkaar!

En vergeet je niet om je even op te geven voor de lezing over voeding en Sint Nicolaas tradities op 27 november?

LEES HIER DE NIEUWE UPDATE

Kip ik heb je!

10 november 2019 – Doordat klanten ons mooie vragen stellen kunnen wij de verhalen achter ons assortiment vertellen. We overladen mensen weleens met achtergronden, dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom leggen we in blog zoveel mogelijk van die achtergronden vast zodat iedereen ze rustig terug kan lezen.

LEES HIER DE NIEUWE BLOG EN UPDATE

Nieuwe producten, workshops en lezingen.

3 november 2019 – We hebben weer een aantal nieuwe producten in huis, de belangrijkste: de kant en klaar maaltijden van Dr Plant!

Verder willen we je vragen je nog op te geven voor de chocoladeletter workshop als je dat nog graag wilt, en er komt een hele interessante lezing aan over tradities rondom Sint Nicolaas.

LEES HIER DE NIEUWE UPDATE

Over liefde voor chocolade, kleinschalige (jonge) boeren en over wat een patisson nu weer is.

24 oktober 2019 – De kop van deze update verteld eigenlijk precies waar de update overgaat. Dus ben je nieuwsgierig? Volg onderstaande linke dan. 😉

LEES HIER DE NIEUWE UPDATE

Over de opening en over crackers (die je al dan niet om de tuin leiden)

18 oktober 2019 – Het was echt een feestje afgelopen zaterdag, maar eigenlijk was het de hele week nog een afterparty: tussen de bloemen heel veel klanten mogen ontvangen in de eerste week na de officiële opening. De mensen snappen het concept. Ze begrijpen gelukkig ook vooral dat we in de komende maanden het assortiment steeds verder kunnen laten groeien. Dat het bij onze winkel, en vooral de filosofie er achter, hoort dat het er niet allemaal gelijk al is. Geen groothandel die de boel aanvult, maar rechtstreeks in een goede en open samenwerking met de boeren en producenten zorgen voor een eerlijk aanbod. Dat gaat gestaag, maar al het goede komt langzaam!

LEES HIER DE NIEUWE UPDATE

Vers, verser en verst (van dichtbij ;-))

11 oktober 2019 – In een belangrijke week, namelijk die voor de opening, als je wilt dat niemand je over het hoofd ziet, vinden we maar geen tijd voor een update. Maar nu, vlak voor de opening, is het toch gelukt! We hebben al goed proefgedraaid. En dat was geen overbodige luxe. hahaha, er ging van alles mis, mar we loste ook alles op. En dáár gaat het uiteindelijk toch om!

LEES HIER DE NIEUWE UPDATE

Trots op onze boeren en trots dat de winkel weer volstroomt!

2 oktober 2019 – Het gonst! De winkel stroomt weer vol! Wat heerlijk om dat te doen juist in de week dat de boeren actie voeren. Onze idee is in elk geval dat een deel van de oplossing bij de consument ligt. Dus jij kunt helpen door bij ons of onze collega bedrijven van de lokale boeren te kopen. Echt, jij maakt zo een wezenlijk waardevol verschil! Kom je bij ons in de winkel kijken wat er al weer is, hoe het is geworden en misschien heb je wel tips of ideeen wat er zeker in de schappen moet komen. We horen het graag!

LEES HIER DE NIEUWE UPDATE

Actie tegen voedselverspilling! Help je mee?

24 september 2019 – Aanstaande donderdag en zaterdag kun jij helpen om voedselverspilling te voorkomen!

Als eenmalige actie hebben we  restproducten geadopteerd uit een winkel die helaas stopt. Het zijn biologische producten van de groothandel. Dus niet van de lokale producenten die wij zelf verkopen. Daarom is het dan ook een eenmalige actie om te voorkomen dat het weggegooid gaat worden. Jij kunt dus bijdragen om te voorkomen dat er heel veel in de container verdwijnt! En het is ook gelijk een unieke kans om je voorraadkast te vullen. Dat is echte win-win als je het ons vraagt!

LEES HIER DE NIEUWE UPDATE

Nog een keer verbouwingsuitverkoop met leuk extraatje!

17 september 2019 – Donderdag kun je een bij aankoop van iets uit de verbouwingsuitverkoop een kaart met shoptegoed trekken. Je hebt sowieso één euro, maar met een beetje geluk nog net iets meer. Leuk voor als de winkel echt open is!

Dus vertel het door! Je helpt ons en vooral de winkel, echt als er heel veel meer mensen weten dat we vanaf 12 oktober echt open gaan!Want wij willen heel graag dat er weer heel veel meer power tot the people gaat! Daarover gaat het blog van deze week.

LEES HIER DE NIEUWE UPDATE

Aanstaande donderdag: VERBOUWINGSUITVERKOOP!

11 september 2019 – Aankomende donderdag 12 september houden we grote verbouwingsuitverkoop. We zijn helaas nog niet klaar om echt goed weer van start te gaan, maar omdat we op de donderdagen toch open zijn voor de Streekboer-klanten willen we voor iedereen de deuren openen.

Want tja… Alles wat ze zeggen over de laatste loodjes enzo… Wij weten nu dat het klopt… De vloer vloert ons…

Maar donderdag zijn we wel echt een dagje voor je open! En noteer 12 oktober ook alvast in je agenda. Want dan is de feestelijke opening! En dat gaat een hele gezellige boel worden!

LEES HIER DE NIEUWE UPDATE

Wil jij ook dat gewone dingen weer bijzonder worden? (En zo de wereld mooier kleuren?!)

25 augustus 2019 – Door het klussen komt de update niet precies elke week. Maar dat mag de pret niet drukken toch? Deze week vertellen we je graag het verhaal achter het klussen. Want dat gaat over over onze motivatie om de winkel sowieso te willen runnen.

1 september open dat gaat net niet lukken. Maar het zal ook niet heel veel later worden dat we je weer kunnen verwelkomen hoor!

LEES HIER DE NIEUWE UPDATE

Vragen over koeien verdienen een antwoord. (Zelfs als je vegetariër of veganist bent!

14 augustus 2019 – Arnoud kwam vaak in de pop-up winkel. Hij had altijd kritische vragen. Hij stak afgelopen week ook weer zijn hoofd om de hoek toen we bezig waren in de nieuwe winkel.

We zijn inmiddels volop zelf bezig om aan de winkel te werken. Bekijk in de update een filmpje over hoe het er nu bijstaat.

LEES HIER DE NIEUWE UPDATE

De aarde is op voor dit jaar. Jij hebt zeker weten tips om dat volgend jaar beter te doen! Deel je ze met ons?

4 augustus 2019 – Jessica kwam met nogal onthutsend nieuws op de koffie afgelopen week. ‘De aarde is op voor dit jaar!’ Sinds twee jaar is ze moeder en daardoor veel bewuster met gezondheid en milieu bezig. Maar soms wordt ze moedeloos. ‘Het helpt dus toch geen bal,’ zegt ze ontmoedigd.

Maar wij hebben tips hoe je verbluffend simpel echt impact kunt maken. We moeten gewoon zorgen dat heel veel mensen veel kleine dingen anders gaan doen. Niemand hoeft extreem te doen. Allemaal een beetje dan komen we er veel sneller! We moeten elkaar dus op een prettige manier besmetten. 😉

Ook daarom popelen we om de winkel weer te kunnen openen. Maar daar is nog even wat meer geduld voor nodig. Bekijk in de update een filmpje over hoe het er nu bijstaat.

LEES HIER DE NIEUWE UPDATE

Deel je guilty pleasure op foodgebied met ons en waarom we geen schuld hebben aan overgewicht.

25 juli 2019 – We hebben eigenlijk alleen komkommernieuws. Want slopen en tropische temperaturen gaan echt niet samen. 😉 Volgende week vast wel echt progressie!

We hebben wél een nieuwe blog, want we putten nog steeds uit de inspiratie van verhalen van klanten die we in de voormalige winkel.

LEES HIER DE NIEUWE UPDATE

Waarom duurzaam eten niet duur is. (Deze week tips om binnen je boodschappen budget te blijven.)

20 juli 2019 – De sloop gaat voorspoedig. Ergens volgende week kunnen we beginnen met de opbouw! We geven deze week wat tips over hoe je binnen jouw eigen boodschappenbudget kunt blijven als je stap voor stap wilt overschakelen naar duurzamere boodschappen. Alles draait om keuzes en om genieten van elk klein succesje wat je kunt halen. Elke stap is er één, we hebben geen revolutie nodig hoor. Stap voor stap, dag bij dag. Zo komen we er ook.

LEES HIER DE UPDATE

We zijn begonnen en een nieuw blog over het waarom achter de winkel!

11 juli 2019 – Een korte update deze week. En een nieuw blog met een achtergrondverhaal over het waarom van de winkel.

LEES HIER DE UPDATE

Na volgende week start het tijdperk: Nieuwe Oosterstraat 1c!

1 juli 2019 – De Zaailandperiode is afgesloten. Nu een weekje vakantie, om daarna aan het Nieuwe Oosterstraat tijdperk te beginnen! Wij hebben er zin in en gaan er onze schouders onderzetten. Jij kunt ons en ons bedrijf met een missie op verschillende manieren helpen. Lees in de update hoe je dat kunt doen.

LEES HIER DE UPDATE

De eerste ontwerpen voor de nieuwe plek zijn gemaakt!

26 juni 2019 – We hebben deze week niet heel veel nieuw nieuws te melden. We weten dus nog steeds niet of we tijdens het verbouwen en inrichten van de nieuwe plek in het Zaailand mogen blijven. We weten dus wel dat de Nieuwe Oosterstraat hoe dan ook door gaat. Wij gaan er  voor. We moeten investeren, maar we hebben alle vertrouwen dat het samen met de klanten gaat lukken!

LEES MEER OVER HOE JE DE WINKEL KUNT HELPEN

LEES HIER DE HELE UPDATE

#dtv

Wil je weten hoe je ons kunt helpen? Het kan op heel veel manieren. Over ons praten, ons delen, liken en reageren helpt in elk geval! We hebben je hulp echt heel hard nodig om een gezonder en eerlijker voedselsysteem met ons en alle andere die op dit gebied werken, voor elkaar te krijgen.

Helpen is leuk, gaat over veel meer dan geld en maakt écht het verschil!

De nieuwe plek is in aantocht! Wil je ons helpen een vliegende start te maken?

19 juni 2019 – Hopelijk is tot eind augustus onze pop-up winkel in het Zaailand gevestigd zodat wij ondertussen de nieuwe plek in orde kunnen maken. Duim even met ons mee dat dat ook echt zo is. Want officieel loopt het contract af aan het einde van de maand.

LEES MEER OVER HOE JE DE WINKEL KUNT HELPEN Want we weten dat er veel mensen zijn die een bijdrage zouden willen leveren en tot nu toe niet wisten hoe. We hebben er nu een praktische vorm aan gegeven!

Wasmiddel proberen? Dat kan!

12 juni 2019 – Janneke wil niet met lege handen aankomen… Maar ze wil ook niet meer bijdragen aan de consumptiemaatschappij. Altijd maar meer en nog eens meer spullen. Bah, ze is er helemaal klaar mee! Maar wat dan? Dan zijn er gelukkig de upcycle cadeaus!

Wil je het ecologisch afbreekbaar wasmiddel eens proberen? Neem een leeg potje mee, dan krijg je bij aankoop van iets anders van ons twee doppen om 4 wasbeurten te kunnen testen cadeau.

We vertellen ook graag verhalen. We delen ze op Facebook en Instagram. Zoals je merkt aan de verhalen staan we zelf echt heel graag in de winkel. We doen er meer dan alleen het verkopen van letterlijke dagelijkse kost. En dát maakt het zo mooi. Mensen echt zien, tijd om te luisteren, en zelfs aandacht voor wat niet rechtstreeks wordt gezegd. Dat maakt het zo bijzonder en dankbaar om te doen!

LEES MEER

Deze winkel moet het wel redden hoor!

5 juni 2019 – Ronny kijkt mij regelmatig indringend aan. “Laat je niet van de wijs brengen! Het idee is goed, de weg er naar toe is alleen niet simpel. Wij deinzen niet terug voor lastige klussen toch?

Ik kan alleen maar bevestigen dat ik me inderdaad niet wil laten afleiden door de angst van sommige klanten dat we het misschien ook wel niet gaan redden… Het idee achter de winkel is zo wezenlijk dat het ons volle vertrouwen verdient en nodig heeft. De gedachten dat we niet meer zouden kunnen bijdragen aan de goede zaak waar we voor staan, raakt me.

Het klopt dat we deze keer in de update vooral bezig zijn met vragen of je ons wilt helpen. We hebben een groot bereik nodig van potentiële klanten. Jij kunt helpen! Wil je dat doen voor ons?

LEES MEER

Koffie een lastpak?! Welnee joh!

29 mei 2019 – Tjeerd, een echte koffieliefhebber, heeft al lang het verlangen om gezond in te kopen voor zijn gezin. Hij kent de argumenten ook. Maar het komt er steeds niet van. Achteloos drinkt hij zijn koffie leeg en schenkt nog een volgend bakje in…

Brood bestellen in het webwinkeltje!
Bestellen tot uiterlijk woensdagochtend 10.00 uur. Je kunt je bestelling dan donderdag vanaf 11.00 afhalen in onze winkel. Natuurlijk mag je ook vrijdag komen maar het lekkerst en het verst is het natuurlijk op de dag zelf.

Je kunt in ons webwinkeltje ook de upcycle-cadeautjes bestellen om daarna af te halen in de winkel.

LEES MEER

Komt er een compleet aanbod?!

23 mei 2019 – Ze is inmiddels echt een vaste klant. Met een aantal tassen, deels leeg, deels al vol en een bundeltje boodschappenbriefjes komt ze binnen…

We verkopen morgen koekjes van eigen deeg, tenminste, voor zover dat kan. Bakkerij Tromp gaat er voor zorgen!

We hebben ook een leuk basispakket samengesteld en met de informatie die we erbij samenstelde rekenen we af met de mythe dat duurzaam duur is. Het tegendeel blijkt waar!

LEES MEER

Leuk nieuwtje en waarom die yoghurt juist wel goed is.

15 mei 2019 – Tes trekt haar neus op. Met een vies gezicht haalt ze een fles yoghurt uit de koelkast en loopt ermee naar de toonbank. “Ik moest dit kopen van mijn moeder…” Maar dit is toch niet meer goed???

Leuk nieuwtje
Vanaf donderdag 16 mei kun je bij ons in de winkel je bestelling van De Streekboer ophalen!

LEES MEER

Granaatappels en Moederdag

8 mei 2019 – Waarom we wel bessensap maar geen granaatappelsap verkopen?
Willem stapt wat schuchter de winkel in. Of we ook granaatappelsap verkopen vraagt hij tegelijk zelf al nee schuddend. En inderdaad, ik knipoog en zeg dat ik nog geen Friese granaatappelstruik heb kunnen ontdekken.

Moederdag
Afgelopen zaterdag plakte ik al iets over leuke Moederdagtips op ons reclamebord buiten. En dat doe ik dan altijd met wat gemengde gevoelens. Moederdag… Het blijft voor velen naast een feestelijke dag ook een lastige dag.

LEES MEER

Met je handen in je haar door gluten? En nog drie nieuwtjes!

1 mei 2019 – Renske houdt zielsveel van haar kleinkinderen en is dan ook heel blij als ze een dagje komen spelen of zelfs een nachtje komen logeren. Alles is geweldig. Ze spelen, knutselen en lezen boekjes dat het een lieve lust is. Als tussendoortjes geeft ze stukjes fruit en maakt ze van komkommers en wortels een gezellig schaaltje snackgroenten. Tot zo ver gaat alles goed. ‘Als ze maar niet vragen om een koekje’ denkt ze altijd. Want die mogen haar kleinkinderen niet hebben. Gluten zijn door hun ouders rigoureus van het menu geschrapt. Gluten zijn die door velen gevreesde plaksel eiwitten aanwezig in veel graansoorten. Zonder gluten valt ons koekje al snel als kruim uiteen.

LEES MEER

Waarom Anthe frisdrank juist wel zou moeten omarmen in plaats van boycotten?

24 april 2019 – Boos is ze. Anthe stampt door het huis, springt op haar fiets en sjeest naar de winkel. Nu is ze het zat ook! ‘Weet je wat, ik koop gewoon zoveel cola dat ze er misselijk van worden’ denkt ze hardop. ‘Als ze niet willen luisteren dan moeten ze maar voelen!’

LEES MEER

Als je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien…

17 april 2019 – “Duurzaam, biologisch, natuurinclusief? Elske raakt totaal de draad kwijt én, erger nog, ook het vertrouwen in een betere wereld”

LEES MEER

Nieuwe producten in de schappen

10 april 2019 – Vanaf donderdag 11 april zijn er weer producten van maar liefst drie nieuwe leveranciers bij ons te koop in de winkel.

LEES MEER

Jouw dagelijkse kost officieel geopend

3 april 2019 – Vrijdag 29 maart was het zover! Na twee weken proefdraaien, finetunen dan eindelijk ons grote moment. Eerst had Ronny zijn laatste werkdag bij Achmea gehad op woensdag 27 maart. En dan nu de feestelijke opening van onze winkel. Veel klanten, leveranciers en familie en vrienden waren aanwezig. In één woord gezegd: FANTASTISCH. IEDEREEN BEDANKT!

LEES MEER

Op naar de feestelijke opening

26 maart 2019 – Week twee is inmiddels ook weer achter de rug. We maken ons nu op voor de feestelijke opening! We kijken er echt naar uit.

Het is voor ons en ons bedrijf een bijzondere dag. We vieren niet alleen dat het winkelconcept nu echt leeft en mag ontwikkelen. We vieren nog veel meer!

Namelijk dat we vanaf nu beide volledig kunnen focussen op ons bedrijf. Tot nu toe werkte Ronny nog een aantal dagen per week bij Achmea. De ‘zekerheid’ van de vaste baan laat hij nu achter zich en achter ons.

LEES MEER

De kop is eraf!

20 maart 2019 – De eerste dagen verliepen succesvol in het Zaailand. Ben je nog niet geweest? Kom dan zeker een kijkje nemen aankomende donderdag, vrijdag of zaterdag. En ben je al wel geweest? Vertel ons maar vooral aan vele anderen wat je er van vond op Facebook, via de mail of welke medium dan ook.

LEES MEER

Wil je ons helpen? Dat zou super zijn!

11 maart 2019 – Je hebt in het verleden aangegeven dat je updates wilt ontvangen over onze winkel en het vervolg van Jouw Dagelijkse Kost. Eindelijk is het nu zover!
Of je hebt in het verleden iets voor ons gedaan rondom ons bedrijf.
Maar het kan ook zijn dat je juist nu op het punt staat om je in te zetten om ons ideaal met vereende krachten waar te maken.

LEES MEER