Dagmar heeft een huis-, tuin- en keukenexperiment gedaan. Wat weegt een 'vrolijke' schuurspons die je in een grote hoeveelheid voor weinig kunt kopen (en die heel snel versleten zijn...)?
En wat weegt zo'n ding na een keer flink poetsen?

Ze komt triomfantelijk aan in de winkel. ‘Precies 8,2 gram woog hij toen hij uit het pak kwam. Nou en toen dus poetsen en weer laten drogen en toen woog ie dus nog maar 8,0 gram. En met de groene frutsels die ik uit de gootsteen heb gezeefd kon ik haast een nieuwe groene spons in elkaar flansen!’

‘Nou jij weer’, zegt ze uitdagend. Maar mij hoeft ze niet meer van het probleem te overtuigen. Het is misschien niet de allergrootste microplastic veroorzaker, maar het is er wel degelijk eentje en we gebruiken hem ook best vaak.

En het klopt inderdaad, dat die onschuldig ogende gekleurde schuurspons van plastic is en relatief veel microplastics loslaat terwijl je je huisraad schoon staat te schrobben…

En het kan toch niet de bedoeling zijn dat jij je spulletjes schoonmaakt ten koste van koraalrif, het zeeleven en de waterkwaliteit?

Of wil jij dat wel graag op je geweten hebben?

Tuurlijk wil je dat niet, dus hebben wij oplossingen. Je kunt zelfs kiezen.

  • We hebben schuursponsjes van Loofy, die zijn te koop via Mefrouw’s Eco-shop (een social enterprise bestaande uit een Friese oma,  moeder en dochter). Ze hebben bij ons in de winkel een shop-in-shop.
  • En we hebben ook handgebreide schuursponsjes van jute van Stichting Takkenwijven. Een kleine stichting die onder meer groene alternatieven aanbiedt voor dagelijkse zaken. Bijvoorbeeld voor dit schuursponsprobleem dus!

Kortom, klaar met die eigenlijk ook best wel hele lelijke felgekleurde sponsjes! (en nu ik er over nadenk dan hè, wat ik eerst nog als vrolijk labelde, vind ik plots lelijk nu ik nog beter besef hoe slecht die dingen zijn! ;-))

Kom je bij ons je duurzame alternatief halen?!