Waarom, wat en hoe van de coöperatieve winkel waar we lokale, duurzame en verpakkings-arme boodschappen verkopen van 50 Noord Nederlandse agro-ecologische boeren.

'Ontdek de antwoorden op de meest gestelde vragen.'

Door rechtstreeks in te kopen bij boeren die met respect voor de ecologische grenzen werken zorgen we er samen voor dat we de planeet goed achter laten voor de volgende generaties.

Met slechts 300 mede-eigenaren die eenmalig € 500,- investeren en daarna vaste klant in hun eigen winkel zijn kunnen we meer lokale, duurzame en verpakkings-arme boodschappen verkopen van 50 Noord Nederlandse agro-ecologische boeren.

Die boeren leveren samen een gezond supermarkt-waardig assortiment zodat jij er je ontbijt, lunch, avondeten én tussendoortje kunt kopen.

 • Heb je een samenvatting van het plan en het idee er achter?
  Ja! Bekijk de powerpointpresentatie over de Presentatie
 • Lokaal, duurzaam en verpakkings-arm? Wat is dat precies? En wat is dan agro-ecologie?
  Die termen verdienen inderdaad een uitleg. Lees hier onze uitgangspunten.
 • Waarom moeten we investeren?
  Grote start-up worden keer op keer door grote investeerders gefinancierd in de vervolgstappen. Wij zijn een kleine start-up en werken ook nog eens heel direct met jou als klant samen. Vandaar dat wij bij jou vragen te investeren bij een volgende stap. Als je, net als wij ziet dat wat wij willen bereiken in de volgende stap belangrijk en haalbaar is nodigen we je van harte uit. Lees meer.
 • Ik wil investeren maar heb geen geld? Kan ik ook in tijd Investeren?
  Ja dat kan Heel graag zelfs. Lees meer.
 • Ben ik ook van meerwaarde als ‘gewone’ klant?
  Absoluut! De mede-eigenaren samen zorgen dat het kostendekkend is. Maar we willen de winst die we maken herinvesteren zodat bijvoorbeeld de boodschappen goedkoper worden en voor meer mensen daardoor aantrekkelijk. Dat lukt allen als er naast mede-eigenaren ook andere klanten zijn. Dus je bent zelfs van hele grote meerwaarde als klant! Lees meer.
 • Stuur je mij informatie hoe je een walking-dinner kunt organiseren ter promotie van de winkel.
  Leuk, want het persoonlijk vragen van mensen werkt het allerbeste om nieuwe mensen te vinden die mede-eigenaar, vrijwilliger of klant willen worden! Stuur een berichtje om meer informatie te krijgen.
 • Ik weet een geschikte plek om presentaties (bedrijven/organisaties/scholen e.d.) te geven.
  Super! Ik ga heel graag persoonlijk vertellen hoe mensen kunnen meedoen aan ons mooie project! Stuur mij een berichtje met de contactgegevens.

 

 • Waarom lukt het nu wel terwijl de eerdere winkel moest sluiten?
  Omdat we toen groeiende waren en de kosten voor de energierekening extreem hoog werden. We droegen toen die kosten nog privé, dát kon uiteraard niet meer. Nu gaan we pas van start als het draagvlak groot genoeg is om kostendekkend te starten. Lees meer.
 • Ik woon of werk niet in de buurt, kan ik toch mede-eigenaar worden?
  Nee, maar doneren mag altijd en geeft direct effect omdat we hiervan deel Uitgestelde boodschappen kopen zodat mensen met een smalle beurs direct profijt hebben! Lees meer.
 • Mogen we ook meerdere winkeldelen kopen?
  Nee, maar idem als de vorige vraag: dondaties zijn zeer welkom en helpend! Lees meer.
 • Moet ik als mede-eigenaar ook meewerken?
  Nee, maar het mag wel! Lees meer.
 • Hoeveel moet ik bijdragen om samen een gezonde winkel te houden?
  Per persoon € 30,- per week. Dat is ook volgens het NIBUD heel gemiddeld. En omdat we zorgen dat we een compleet assortiment hebben kun jij minimaal 80% van je boodschappen in je eigen winkel doen! Lees meer.
 • Hoe werkt het samenwerken met de Streekboer?
  Dat weten wij zelf ook nog niet precies 😉 maar dat we de omzet achter de scheren gaan verdelen weten we al wel. Dus we streven niet alleen gezonde coöperaties na maar ook een versterking van De Streekboer. Met het creëren van winkels in de drie hoofdsteden zogen we voor een basis zodat we (De Streekboer) juist actief kunnen blijven in de buitengebieden. Een typisch geval van allen ga je dan wel sneller, samen kom je heel veel verder! Lees meer.
 • Kan ik voorgaande blog teruglezen? En kan ik de recepten ergens vinden om te zien hoeveel ik kan maken met boodschappen uit de (toekomstige) winkel?
  Ja dat kan! Blogs vind je HIER. Recepten vind je HIER. het is inderdaad verrassend om te zien hoeveel er kan met producten die we gaan verkopen en nu al via de webwinkel te koop zijn.
 • Wat wordt precies de rechtsvorm van de winkel?
  De winkels wordt een coöperatie met uitgesloten aansprakelijkheid voor de mede-eigenaren. Je vindt meer informatie op de website van de Kamer van Koophandel.
  Stukje dat voor ons vooral van belang is is dit:
  Een coöperatie is een rechtspersoon. Dit betekent dat u als bestuurder in principe niet aansprakelijk bent voor mogelijke schulden. …

  Of de leden wel of niet aansprakelijk zijn, spreekt u af bij de oprichting.
  UA: Uitgesloten van Aansprakelijkheid. Dit betekent dat de leden niet aansprakelijk zijn voor schulden van de coöperatie. Ook niet na een faillissement.