Recepten

Geniet van heerlijke recepten gemaakt met lokale producten.

Vrijdag-koek (lekker op elke dag van de week!)

26 april 2024 door Monique van Etten

Kortom, de vrijdag is een momentje in de week geworden om naar uit te kijken! We zijn het de vrijdagkoek gaan noemen. Maar die mag je rustig ook op andere dagen maken en eten hoor!

Lees meer

Recept van onszelf

21 april 2024 door Monique van Etten

Tineke wappert met een papiertje: Mag je hebben, is een recept, maar wel in ruil voor die leuke kaartjes waar jouw eigen recept opstaat. Ze trekt het papiertje plagend weer in als ik niet gelijk kan oversteken.

Lees meer

Shakshuka met Bert en Marjan!

14 april 2024 door Monique van Etten

Het is van oorsprong een gerecht uit het Midden-Oosten en wordt daar ook gegeten voor ontbijt of lunch. Daar doen ze er nog andere kruiden bij, zoals komijn. En je kan er ook prima nog wat aubergine of andere restjes groente bij doen.

Lees meer

Een recept via Wander van Fryslan Fungies

7 april 2024 door Monique van Etten

Er komen ook nog steeds vragen over waarom de verse oesterzwammen en champignons helemaal uit Uden komen... Daar is wel een logische reden voor, maar wij snappen dat het in eerste instantie raar overkomt.

Lees meer

Italiaanse tempeh blokjes

31 maart 2024 door Monique van Etten

Tempeh is een gefermenteerd product van sojabonen. Ik wil graag meer bonen op het menu als plantaardige eiwitvervangers en meer gefermenteerd voedsel op tafel. Dan zit ik met tempeh natuurlijk helemaal goed.

Lees meer

Marieke’s Mosterdsoep

25 maart 2024 door Monique van Etten

Marieke viste het potje mosterd uit haar boodschappenkrat en zei teleurgesteld dat het niet het juiste potje was. 'Ik heb altijd die van Abrahams. Want ik wil per se de mosterd gemaakt van mosterdzaad van eigen bodem.'

Lees meer