Recepten

Geniet van heerlijke recepten gemaakt met lokale producten.

Olijfolie als smaakmaker

Vega koken met olijfolie, wijnazijn, knoflook, uitje wat kruiden en een beetje peper en zout.

15 januari 2020 door Monique van Etten-Uithof

Rode linzen (die geel worden als ze gekookt zijn) als broodbeleg. Rode bieten als bijgerecht, inclusief een salade van het loof. Bruine linzen als maaltijdsoep. Uiterst simpel, geweldig lekker!

Lees meer

Wat zit er eigenlijk in oliebollenmix?

Oliebollenmix

27 december 2019 door Monique van Etten-Uithof

Heeft u ook oliebollenmix? Nee, roep ik gelijk. En dan bedenk ik me... Want natuurlijk heb ik eigenlijk wel oliebollenmix, je moet het alleen zelf nog even mixen...

Lees meer

Aardpeer, een bijzonder knolletje!

Aardpeer

4 december 2019 door Monique van Etten-Uithof

De Aardpeer of topinambour. De aardpeer komt oorspronkelijk uit Amerika is een verrassend veelzijdige groente, die met uiteenlopende smaken te combineren is. Ze is familie van de zonnebloem en niet van de aardappel.

Lees meer

Wie maak ik blij prei

wie maak ik blij prei

9 november 2019 door Monique van Etten-Uithof

Tja, het eerste jaar in een permacultuur tuin gaat er ook wel eens iets anders dan verwacht. Maar meestal is er wel een oplossing. In dit geval: gewoon opeten! ;-)

Lees meer

Koolraap

Koolraap

2 november 2019 door Monique van Etten-Uithof

Koolraap is zoet én gezond door de uitstekende voedingswaarde. Het bevat bijzonder weinig calorieën – zelfs voor een groente – maar zit toch vol met een aantal belangrijke vitamines en mineralen.

Lees meer

Grote groenkool? Invriezen kan!

Groenkool voor wel 8 personen, of vier keer met twee

25 oktober 2019 door Monique van Etten-Uithof

Wat te doen met de hele mooie maar ook hele grote groenekool? Tip voor wie nog denkt dat duurzaam en lokaal eten duur is. ;-) hier kun je wel met 8 personen van eten, of wel vier keer met zijn twee. (invriezen kan!!!)

Lees meer