Vrijdag-koek (lekker op elke dag van de week!)
26 april 2024 door Monique van Etten
Kortom, de vrijdag is een momentje in de week geworden om naar uit te kijken! We zijn het de vrijdagkoek gaan noemen. Maar die mag je rustig ook op andere dagen maken en eten hoor!
Recept van onszelf
21 april 2024 door Monique van Etten
Tineke wappert met een papiertje: Mag je hebben, is een recept, maar wel in ruil voor die leuke kaartjes waar jouw eigen recept opstaat. Ze trekt het papiertje plagend weer in als ik niet gelijk kan oversteken.
Shakshuka met Bert en Marjan!
14 april 2024 door Monique van Etten
Het is van oorsprong een gerecht uit het Midden-Oosten en wordt daar ook gegeten voor ontbijt of lunch. Daar doen ze er nog andere kruiden bij, zoals komijn. En je kan er ook prima nog wat aubergine of andere restjes groente bij doen.
Een recept via Wander van Fryslan Fungies
7 april 2024 door Monique van Etten
Er komen ook nog steeds vragen over waarom de verse oesterzwammen en champignons helemaal uit Uden komen... Daar is wel een logische reden voor, maar wij snappen dat het in eerste instantie raar overkomt.
Italiaanse tempeh blokjes
31 maart 2024 door Monique van Etten
Tempeh is een gefermenteerd product van sojabonen. Ik wil graag meer bonen op het menu als plantaardige eiwitvervangers en meer gefermenteerd voedsel op tafel. Dan zit ik met tempeh natuurlijk helemaal goed.
Marieke’s Mosterdsoep
25 maart 2024 door Monique van Etten
Marieke viste het potje mosterd uit haar boodschappenkrat en zei teleurgesteld dat het niet het juiste potje was. 'Ik heb altijd die van Abrahams. Want ik wil per se de mosterd gemaakt van mosterdzaad van eigen bodem.'