Recepten

Geniet van heerlijke recepten gemaakt met lokale producten.

Groene groenten; de voordelen

Gosse aan het werk op de tuin

1 april 2020 door Monique van Etten-Uithof

Kinderarts Ellen van der Gaag van Ziekenhuisgroep Twente heeft onderzoek gedaan. Ze wilde promoveren in maart 2020, maar dat lukte niet vanwege het coronavirus...

Lees meer

Receptje van een klant met knolselderij

Knolselderij met olijfjes

2 februari 2020 door Monique van Etten-Uithof

Soms vraagt iemand om inspiratie. Soms stuurt iemand een zelfbedacht receptje door. Zo kunnen we de inspiratie-vrager voortaan weer een tip geven! Hoe leuk is dat?!

Lees meer

Olijfolie als smaakmaker

Vega koken met olijfolie, wijnazijn, knoflook, uitje wat kruiden en een beetje peper en zout.

15 januari 2020 door Monique van Etten-Uithof

Rode linzen (die geel worden als ze gekookt zijn) als broodbeleg. Rode bieten als bijgerecht, inclusief een salade van het loof. Bruine linzen als maaltijdsoep. Uiterst simpel, geweldig lekker!

Lees meer

Wat zit er eigenlijk in oliebollenmix?

Oliebollenmix

27 december 2019 door Monique van Etten-Uithof

Heeft u ook oliebollenmix? Nee, roep ik gelijk. En dan bedenk ik me... Want natuurlijk heb ik eigenlijk wel oliebollenmix, je moet het alleen zelf nog even mixen...

Lees meer

Aardpeer, een bijzonder knolletje!

Aardpeer

4 december 2019 door Monique van Etten-Uithof

De Aardpeer of topinambour. De aardpeer komt oorspronkelijk uit Amerika is een verrassend veelzijdige groente, die met uiteenlopende smaken te combineren is. Ze is familie van de zonnebloem en niet van de aardappel.

Lees meer

Wie maak ik blij prei

wie maak ik blij prei

9 november 2019 door Monique van Etten-Uithof

Tja, het eerste jaar in een permacultuur tuin gaat er ook wel eens iets anders dan verwacht. Maar meestal is er wel een oplossing. In dit geval: gewoon opeten! ;-)

Lees meer