Recepten

Geniet van heerlijke recepten gemaakt met lokale producten.

Shakshuka met Bert en Marjan!

14 april 2024 door Monique van Etten

Het is van oorsprong een gerecht uit het Midden-Oosten en wordt daar ook gegeten voor ontbijt of lunch. Daar doen ze er nog andere kruiden bij, zoals komijn. En je kan er ook prima nog wat aubergine of andere restjes groente bij doen.

Lees meer

Een recept via Wander van Fryslan Fungies

7 april 2024 door Monique van Etten

Er komen ook nog steeds vragen over waarom de verse oesterzwammen en champignons helemaal uit Uden komen... Daar is wel een logische reden voor, maar wij snappen dat het in eerste instantie raar overkomt.

Lees meer

Italiaanse tempeh blokjes

31 maart 2024 door Monique van Etten

Tempeh is een gefermenteerd product van sojabonen. Ik wil graag meer bonen op het menu als plantaardige eiwitvervangers en meer gefermenteerd voedsel op tafel. Dan zit ik met tempeh natuurlijk helemaal goed.

Lees meer

Marieke’s Mosterdsoep

25 maart 2024 door Monique van Etten

Marieke viste het potje mosterd uit haar boodschappenkrat en zei teleurgesteld dat het niet het juiste potje was. 'Ik heb altijd die van Abrahams. Want ik wil per se de mosterd gemaakt van mosterdzaad van eigen bodem.'

Lees meer

Testament an de ziel: reade krobbe & waldbeantsjes

20 maart 2024 door Monique van Etten

Van Theda kreeg ik onderstaand recept en verhaal. Ze had er donderdag al helemaal plezier in, een ik daardoor ook, toen ze op het afhaalpunt haar boodschappen ophaalde. Ze had zo iets leuks bedacht voor de boekbespreking met haar lokale een duurzame boodschappen!

Lees meer

Roland en de wijting-curry

10 maart 2024 door Monique van Etten

Het lijkt wel een titel van een kinderboek: Streekkok Roland en de wijting-curry. Een boek is het niet, maar een grappig verhaal is het wel!

Lees meer