Recepten

Geniet van heerlijke recepten gemaakt met lokale producten.

Groene blaadjes

26 juni 2022 door Monique van Etten

Marjan en ik kletsen nog even over het recept van vorige week dat ging namelijk over het loof van de koolrabi. Eigenlijk is het loof van allerlei planten gewoon eetbaar maar ja, hoe verwerk je dit nou?

Lees meer

Koolrabisoep met mosterd/tijm soepballetjes

19 juni 2022 door Monique van Etten

Hanah staat voor de balie met haar boodschappenmandje en vaak hebben we dan een leuk praatje over het eten. Hanah heeft altijd leuke smaakcombinaties dus ik laat mij graag op ideeën brengen.

Lees meer

Popcorn drie keer anders 🍿

12 juni 2022 door Monique van Etten

De teleurstelling druipt van zijn gezichtje af maar als hij even later een verdwaald stukje popcorn op de grond vindt, klaart de lucht weer op: “Kijk Oma! Dit is nu popcorn! Oma prijst hem de hemel in en hij is zielsgelukkig!

Lees meer

Tagliatelle met andijvie en hazelnoot

5 juni 2022 door Monique van Etten

Wat maken we deze week met de boodschappen van Jouw Dagelijkse Kost?

Lees meer

Ruharb-pancakes

29 mei 2022 door Monique van Etten

Ruharb-pancakes Vroeger als we bij mijn Oma en Opa gingen eten, maakte Oma altijd zelf de heerlijkste appelmoes. Opa schepte dan steevast per ongeluk een schepje appelmoes teveel op!

Lees meer

Wat eten we deze week?

20 mei 2022 door Monique van Etten

Als Ronny op donderdag weer terug is van zijn ronde langs alle boeren en alle verse groentes in de schappen liggen te shinen dan beginnen mijn radertjes op volle toeren te draaien. Wat eten we deze week?

Lees meer