Recepten

Geniet van heerlijke recepten gemaakt met lokale producten.

Patisson

patisson

24 oktober 2019 door Monique van Etten-Uithof

We hebben weer een prachtige groente voor je klaarliggen: de patisson. Een beetje tussen een couchette en een pompoen in. Dit kun je ermee:

Lees meer

Zero-waste radijsjes tips

zero-waste radijsjes tips

23 oktober 2019 door Monique van Etten-Uithof

Met radijsjes is het net als met mensen; nooit beoordelen op de buitenkant. ;-) Lees hier wat tips wat je kunt doen met radijsjes die hun knapperigheid verloren zijn.

Lees meer

Mei- of herfstraap

Mei- of herfstraap

11 oktober 2019 door Monique van Etten-Uithof

Meiraap en/of herfstraap De naam meiraap verwijst dat de raap in het voorjaar geoogst wordt. Er blijkt ook een variant te bestaan waarbij de raap in het najaar wordt geteeld, deze heet dan ook herfstraap. Die ligt hier dus nu. ;-)

Lees meer

Knolselderij

Knolselderij verrassend veelzijdig!

10 oktober 2019 door Monique van Etten-Uithof

Deze grote, bonkige knollen associeer je misschien niet direct met vitamines en mineralen, maar toch zitten ze er in ruime mate in. Knolselderij is namelijk heel gezond.

Lees meer

Rammenas

Rammenas - vergeten groenten

3 oktober 2019 door Monique van Etten-Uithof

Gemiddeld qua voedingswaarde. Het is relatief vrij rijk aan mineralen, maar bevat dan weer niet bijzonder veel vitamines. Wel weinig calorieën en helaas ook betrekkelijk weinig vezels. Rammenas is wel een goede bron van calcium, kalium en fosfor.

Lees meer