Ons blog

Jouw dagelijkse kost

Yoghurt zonder smaakje, das toch ontzettend saai?!

24 juni 2022 door Monique van Etten

"Zei Durkje nou echt dat ze wil stoppen met smaakjes yoghurt enzo???!!!. Maar ik vind dat echt super lekker, waarom doet ze dat? Het is toch bio?"

Lees meer

We laten de boer die goed (wil) doen toch niet stikken?

19 juni 2022 door Monique van Etten

Snap jij het stikstof probleem ook niet precies? En denk dat dat je toch niks kunt doen om het probleem op te lossen? Dan moet je toch heel even blijven hangen hier, want waarschijnlijk ben je heel belangrijk!

Lees meer

De Duurzame Dertig

5 juni 2022 door Monique van Etten

... Geen dubbele transportkosten in geld, tijd en co2. Allemaal met gesloten beurs natuurlijk, gewoon omdat het kan. Zo doe je dat als je bij de Duurzame Dertig hoort! ...

Lees meer

Zuivel-actie is boodschappen-actie geworden

20 mei 2022 door Monique van Etten

We zijn afgelopen weken, min of meer door de zuivelactie, ook zelf met de neus op onze eigen feiten gedrukt. Want tegelijk met de groeiende verontwaardiging over hoe supermarkten met ons omgaan, stagneert gek genoeg ook onze groei in de (web)winkel.

Lees meer

Consumenten helpen zuivelboeren de zomer door en claimen zuivel

9 mei 2022 door Monique van Etten

“Dit is onzin. De prijs is de daadwerkelijke reden dat er geen zuivel in het schap ligt. De supermarkt wil niet meebetalen aan de gestegen kosten voor boeren.”

Lees meer

Moederdag-ervaring

8 mei 2022 door Monique van Etten

De oplossing is heel eenvoudig: Koop lokaal en duurzaam, trek een budget uit dat je hieraan wilt besteden en merk dat je er verrassend ver mee komt omdat de producten onwaarschijnlijk voedzaam zijn.

Lees meer