Ons blog

Jouw dagelijkse kost via De Streekboer:

Ze krijgen wel af en toe een (gangbaar) snoepje

17 maart 2024 door Monique van Etten

Ik laat bewust het eerste verhaal deels intact (op die foutieve details na dan ;-)). Want het laat zo goed zien wat de meerwaarde is van certificering en hoe wij samen beoordelen als die er (nog) niet is.

Lees meer

Koken met fans: Testament van de ziel

17 maart 2024 door Monique van Etten

Van Theda kreeg ik onderstaand recept en verhaal. Ze had er donderdag al helemaal plezier in, een ik daardoor ook, toen ze op het afhaalpunt haar boodschappen ophaalde. Ze had zo iets leuks bedacht voor de boekbespreking met haar lokale een duurzame boodschappen!

Lees meer

Koken met fans: Streekkok Roland en de wijting-curry

10 maart 2024 door Monique van Etten

Het lijkt wel een titel van een kinderboek ;-): Streekkok Roland en de wijting-curry.

Lees meer

De vraag en het antwoord: Hoe kostbaar is honing?

10 maart 2024 door Monique van Etten

En bovendien zijn de kasten in de stad geen concurrenten van de wilde bij. Daarnaast is een bijenvolk kritisch. Als er een bij terugkomt met te veel gifstoffen in de pollen, wordt zo’n bij geweerd door het volk.

Lees meer

Koken met fans: Overnight-coffee

2 maart 2024 door Monique van Etten

Daarna gaan ze een nachtje de koelkast in. (of een ochtendje, het tijdstip van de dag heeft echt geen invloed hoor ,als je dit als toetje bij je avondeten wilt kan dat ook prima. Laat je niet gek maken door hippe woorden als overnight. ;-))

Lees meer

De vraag en het antwoord: Zijn de eiren van onze boeren PFAS vrij?

25 februari 2024 door Monique van Etten

Wat is het jammer dat we op deze manier scherp moeten blijven en vast moeten stellen dat we in een vervuilde omgeving leven. Een extra reden voor wie nog twijfelde, om de biologische landbouw en veeteelt een dikke streep voor te geven.

Lees meer