Ons blog

Jouw dagelijkse kost via De Streekboer:

Hoe kunnen wij jullie helpen?

3 december 2023 door Monique van Etten

'Maar weet je wat het wel is Monique, echt nog niemand van onze groep kende jullie. De jongeren niet, hun ouders niet, vrienden en kennis niet... Dat moet toch anders kunnen zou je zeggen? Want als ik vertelde waar de Streekboer voor staat was iedereen gelijk mega enthousiast over jullie concept.'

Lees meer

De rode draad

3 december 2023 door Monique van Etten

De rode draad van al onze verhalen is altijd dat het eerst heel complex lijkt als je op een andere manier je boodschappen in huis haalt maar dat het uiteindelijk juist heel veel simpeler (én leuker, én lekkerder) blijkt te zijn.

Lees meer

Wat te doen als de spreekwoordelijke geit in je kleding zit…

26 november 2023 door Monique van Etten

We krijgen vragen in alle soorten en maten. Deze is uiterst praktisch. Maar daarmee wel fijn om ook eens uit te lichten!

Lees meer

Goed, beter, best

22 november 2023 door Monique van Etten

Hij kijkt er ondeugend bij omdat hij mij op de kast probeert te jagen. Ik weet dat hij arts is en veel bezig is met gezonde voeding als preventieve gezondheidszorg. Dus ik snap zijn knipoog naar de pot mayonaise waarmee hij in zijn handen staat.

Lees meer

Een reactie op een eerder geschreven stuk: Biologisch versus lokaal deel 3 van 3

19 november 2023 door Monique van Etten

We hechten veel waarde aan de relaties die we met de leveranciers hebben opgebouwd. Sterker nog, het is een belangrijk principe van de biologische landbouw dat je zorgt voor elkaar; relaties gooi je niet zomaar weg omdat iets anders op het eerste gezicht beter lijkt.

Lees meer

Sinterklaas is weer in het land!

19 november 2023 door Monique van Etten

Ik keuvel samen met een vrijwilliger in het winkeltje terwijl we wat pakketjes maken die als sinterklaascadeau dienst gaan doen. Samen met ons zijn er dus nog veel meer mensen die deze feestdag vroeg in december een warm hart toedragen.

Lees meer