Dan kriebelt het bij mij alleen nog wel veel meer, en wil ik niks liever dan een stroomversnelling creëren om die complete winkel terug te toveren. Daar heb ik jou voor nodig.

Wat is er al mooi gereageerd op de vraag of jij ook wil dat de complete winkel inclusief verse producten terug in Leeuwarden komt (en daarna in Groningen en daarna in Assen.) De eerste mede-eigenaren heb ik al mogen verwelkomen!

Toevallig nam één van de vrijwilligers afgelopen week foto’s van de mini-winkel in de Blokhuispoort, nadat ze de nieuwe houdbare producten weer een plekje had gegeven. Plaatjes toch?

Dan kriebelt het bij mij alleen nog wel veel meer, en wil ik niks liever dan een stroomversnelling creëren om die complete winkel terug te toveren. Daar heb ik jou voor nodig.

Ik ben er persoonlijk 100% van overtuigd dat er 300 mensen zijn in elke stad die financieel kunnen ondersteunen en klant willen worden. We moeten ze alleen nog even weten te vinden 😉

De komende tijd ga ik daarom wekelijks een belangrijke vraag over het coöperatieve winkelconcept beantwoorden.

Deze week is dat: Ik heb wel tijd maar geen geld. Hoe kan ik het beste nu al tijd investeren?

Meestal denken mensen dat geld belangrijker is dan tijd. Dat is niet waar. Ik leg hieronder uit dat beide van belang zijn.

Wie wél 500 euro heeft zorgt er ‘slechts’ voor de winkel er komt voor de hele stad.

Dat de winkel vervolgens gaat draaien en floreren hangt juist af van vaste klanten, en daar kun je sowieso bij horen ook als je niet hebt geïnvesteerd en mede-eigenaar bent.

Naast dat iedereen die dat wil dus een grotere of een kleinere klant kan worden is er nóg iets dat je mogelijk nu al kunt doen: Je kunt tijd investeren.

Ik zou daar heel blij me zijn want ik ben dan wel 100% overtuigd dat die 300 investeerders in geld er zijn , ik kén ze nog niet allemaal. 😉 Dus ik heb tijd nodig om die mensen te vinden en ze aan te spreken.

Dus je kunt mij bijvoorbeeld helpen door na te denken waar ik presentaties kan houden en hoe ik daar het juiste publiek voor krijg. Denk bijvoorbeeld aan lunchlezingen bij bedrijven en organisaties.

Het is altijd fijn als je warm wordt geïntroduceerd! Als jij tijd kunt stoppen in het leggen van de juiste contacten en zo kunt zorgen dat ik in de komende tijd lekker veel van dat soort momenten kan inplannen, ben ik je heel dankbaar.

Wat je ook kunt doen is zelf in jouw buurt een walking dinner te organiseren. Als je daar zin in hebt dan help ik je heel graag op weg. We stellen een budget beschikbaar om Streekboer boodschappen te doen zodat je jouw buurtgenoten van gerechten uit eigen regio kunt laten genieten.

Lees op de website verder over de mogelijkheden. Heb je zelf ideeën om die 300 mensen te vinden? Ik hoor het graag!

En ben jij wel één van die 300 mede-eigenaren? Laat het mij dan ook weten natuurlijk!

Zo kan iedereen een steentje bijdragen in tijd, geld of later als klant. En alle denkbare combinaties zijn ook mogelijk. Ik geloof dat ik daar zelf een voorbeeld van ben. 😉

Volgende week vertel ik verder over waarom ik de stap heb gezet om van de loonlijst van De Streekboer te gaan om dit project een kans te geven. Ik werk dus niet meer voor de Streekboer maar met de Streekboer. Misschien zegt het iets over mijn overtuiging da we het gewoon kunnen doen met elkaar! Want ik laat voorlopig even de zekerheid van salaris los en zet mijn financiële buffertje dat ik hiervoor heb gemaakt graag in! Ik vertel er volgende week wel meer over.

Kijk HIER de complete presentatie terug.