Ongeveer € 30,- per persoon per week. Omdat we een volledig aanbod hebben moet dat volgens het NIBUD, waar ze onze gemiddelde uitgaven in Nederland bijhouden, makkelijk kunnen.

Eerder noemde ik een bedrag van gemiddeld € 60.- per week. Alleenstaande minder en gezinnen meer.

Ik doe hier graag even een aanvulling doen op het gemiddelde boodschappenbedrag.

Het blijkt handiger om te communiceren wat het ongeveer per week per persoon is, omdat veel mensen die alleen zijn toch twijfelen om mee te doen als eigenaar, omdat ze voelen dat de druk te hoog is. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

De winkel krijgt een breed assortiment, zeker 80% van je weekboodschappen kun je in je eigen winkel doen. (Daar is mijn favoriete 80/20 regel dus weer ;-))

Fanatiekelingen zoals ik doen dat waarschijnlijk met een nog groter percentage. Maar voor iedereen is het haalbaar om je gezonde en lekkere ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes in de eigen winkel te kopen.

Per persoon is ongeveer € 30,- per week al voldoende.

Volgens de laatste cijfers van het NIBUD geven we per dag per persoon toch al snel rond de € 7,50 uit aan dat wat we eten en drinken. Dat is dus per persoon rond de € 50,-. Als je daar 80% van neemt, kom je zelfs al op € 40,- euro per persoon uit. Met andere woorden, zelfs als je nog wat meer elders haalt, kun je al een waardevolle bijdrage leveren als je alleen bent en mede-eigenaar wilt worden.