Weg van de supermarkt. 'Is het niet te activistisch?' vraag ik me af. 'Nee hoor, ik zou er nog een schep bovenop doen!' aldus een klant die het boek Weg van de Supermarkt terug komt brengen.

Hendrik had het boek ‘Weg van de supermarkt’,  geschreven door Gerrit Jan Groothedde, geleend bij ons. ‘Eerlijk is eerlijk’, zei hij, ‘ik dacht eerst dat het zo’n vaart niet zou lopen, maar mijn ogen zijn nu wel geopend door dit boek’.

‘Weet je wat het probleem is. We zitten vast in een tunnelvisie van de grote bedrijven met hun sterke marketing afdelingen. Maar je moet toch echt zelf goed blijven nadenken. Dit boek neemt je op een leuke manier mee in iets dat eerst onmogelijk lijkt.’

En dat klopt inderdaad. Misschien is door het lezen van dit boek het zaadje bij ons wel gepland om deze challenge neer te gaan zetten om jou uit te dagen een maand lang alle inkopen te doen bij kleine lokale ondernemers.

En ja het stuit op verzet want sommige mensen ervaren het als aanval op hun bestaande gedrag. Dat is jammer. Het is meer bedoeld als een inspiratiebron van hoe leuk het is om dit gedrag eens onder de loep te nemen en jezelf daardoor totaal nieuwe ervaringen op te laten doen. Daarom zeggen we ook niet wat je niet moet doen, maar juist wat je wél moet doen: inkopen doen bij kleine lokale ondernemers. Stuk positiever dan een verbod op grote ketens. 😉

Maar hoe dan ook, waar het omgaat is dat we wakker geschud worden. Want als we alles online gaan kopen en bij de grote gemakswinkels dan verdwijnen de unieke winkels in de straten. De winkels zouden dan bijna subsidie moeten krijgen omdat het verdwijnend cultureel erfgoed is…

Dat zou toch de wereld op zijn kop zijn?!

Dus vind je het leuk om met ons mee te beleven hoe het is om een maand lang alles te kopen bij de kleinere ondernemers in de stad laat het ons dan weten via de social media of via info@jouwdagelijksekost.nl

Enne deel vooral ook de momenten dat het niet lukt. Want van die momenten leren we het meest. Anderen hebben misschien hetzelfde probleem gehad en er een oplossing voor gevonden. Dus deel vooral je bloopers. Het gaat er niet om dat het experiment lukt, het gaat erom dat we ervaringen opdoen zodat we weten aan welke oplossingen we behoefte hebben als we eerlijker, duurzamer, gezonder en gezelliger willen leven.

Kortom: hou ons op de hoogte! Succes en heel veel pleier bij het experiment!