'Als het niet lukt met het aanmaken van het account dan roep je maar dan kom ik volgende week wel even langs. Doen we het gewoon even samen.'

Het is nog crowdfunding campagnetijd als ik bij Marja van de Wilde Boerinne langs ga in IJlst. Het is dus nog koud als we samen onder het speciaal door hun gemaakte afdak de kratten uitdelen. Maar ik word hartverwarmend ontvangen!

Ze runt naast het afhaalpunt een winkeltje met zuivelproducten van hun eigen bedrijf. Ze maakt zelf yoghurt, karnemelk, kwark (nu ook met nieuwe smaakjes)  én Custard vla.

Dat laatste is haar specialiteit!

Tijdens het helpen van de Streekboerklanten zie ik inderdaad een aantal klanten komen die de ingang van het winkeltje nemen en weer met flessen naar buiten gaan. ‘Betalen gaat hier in goed vertrouwen door de vaste klanten’.

Ze vult naast haar eigen zuivel nog wat producten aan uit de regio. Ook sokken! Die worden door haar moeder gebreid. Leuk toch? Waar vind je dat nou?

Er komen toevallig ook wet nieuwe klanten voor de Streekboer langs om even te informeren hoe het precies werkt. ‘Als het niet lukt met het aanmaken van het account dan roep je maar dan kom ik volgende week wel even langs. Doen we het gewoon even samen.’

Ze zegt als de mevrouw weer vertrekt: ‘Ik doe dat wel vaker voor de oudere klanten die graag willen gaan bestellen. Die weten het dan niet precies en dan help ik ze even op weg.’

Dat is toch super mooie service?! Terwijl ze het vertelt worden de rookwolkjes van onze warme adem zichtbaar in op de frisse winteravond. De lampjes branden inmiddels onder het afdak. Het leek wel een kerststalletje! Het heeft dus echt iets heel gezelligs daar. Ook in de andere seizoenen hoor!

Als je er in de buurt woont of werkt? Haal er dan zeker eens je boodschappen op en kijk even naar die sokken. Wie weet zit er wat voor je tussen!