We hadden deze week twee keer een basisschoolklas op bezoek voor een schoolproject.

Dan krijg je hele leuke vragen!

We hadden deze week twee keer een basisschoolklas op bezoek voor een schoolproject.

Dan krijg je hele leuke vragen! Het ging alle kanten op; over de Uitgestelde boodschappen, over duurzaamheid, over gezondheid en nog veel meer.

Eén van de jongens vroeg iets dat even eenvoudig is als dat het belangrijk is:

‘Hoe doe je dat dan als je hier iets gekocht hebt en het is toch niet goed? Want jullie groente is niet verpakt dus daar staat geen datum op?’

‘Dat is heel simpel’ zei ik, ‘dan kom je gewoon terug naar de winkel en dan krijg je of een nieuw product of gewoon je geld terug’.
‘Maar hoe weet je nou of die klant niet liegt?’

‘Dat weet je niet, maar eigenlijk zijn de meeste mensen eerlijk, dus dat gebeurt eigenlijk nooit.’

Hij was tevreden met het antwoord. In de praktijk merken wij overigens dat het inderdaad zo is dat er geen misbruik wordt gemaakt van onze niet goed geld terug service.

Maar dat is niet zo opmerkelijk. Wij hebben bewuste klanten die weten dat wij ook spullen verkopen die door groothandels zouden worden afgekeurd: te groot, te klein, te dik, te dun, te rimpelig, te zacht en ga zo maar door.
Maar het kan natuurlijk wel eens te gek zijn. En als je dat dan pas thuis merkt bij het verwerken dan kom je gewoon terug en krijg je dus of nieuwe boodschappen of je geld terug. Simpel zat.
Dat gebeurde ook bij een paar rode pepers. Die bleken toch zachter en meer uitgedroogd dan gehoopt. Dus er werd even een belletje naar onze winkel gedaan. Wij hadden het aankoopbedrag al op een kaart geplakt en samen met een andere vergeten boodschap die ze later kwamen halen klaargelegd. Ze was heel blij met de leuke kaart die we erbij hadden geschreven.
Bij thuiskomst had ze toch nog bedacht dat het ook best heel zonde is om die pepers weg te gooien. Je kunt ze immers drogen en nog gebruiken. En ze besloot ze gewoon te verwerken. Toen proefde ze dat er niks mis was met de smaak. En bij haar volgende bezoek kregen we de kaart en het geld daarom weer van haar retour. Zo eerlijk en leuk zijn onze klanten!
Wij genieten enorm van dit soort kleine dingen. Daar draait het voor ons allemaal om. We willen mensen laten ervaren dat het uiterlijk van groente en fruit echt niet alles zegt over de smaak. Meestal zijn ze alleen vocht verloren en zit de rest van de vezels, vitaminen en mineralen er gewoon nog in.

Wij hebben naast die verse producten, waar dus wel eens een deukje, een rimpeltje of een vlekje aan zit, ook producten met het THT datum. Dat is wettelijk verplicht om te vermelden op een product.

THT betekend: Tenminste Houdbaar Tot. Je hebt ook een NGN datum. Dat wil zeggen: Niet Gebruiken Ná deze datum. Dat moet je dan ook niet meer doen. Maar een THT datum is eigenlijk meer een garantie dat iets qua smaak helemaal in orde is zoals toen het vers is gemaakt. Je kunt iets na een THT datum gerust nog eten. Je kijkt en ruikt immers altijd aan een product om het te beoordelen.

Zo hebben wij nu schapenkaasjes met een THT datum van begin november. Tot nu dus ongeveer. Het zou echt heel zonde zijn om die allemaal weg te gooien want ze zijn echt nog helemaal perfect. Wij eten nu zelf de kaasjes nog met een datum in september, en zelfs die zijn nog helemaal goed en lekker!

We willen je graag laten ervaren dat de kaasjes nog heerlijk zijn. Daarom hebben we ze nu ook nog in de aanbieding gedaan. We hebben ze in drie smaken. Kom je er eentje kopen om te proeven? We moeten je wel waarschuwen: ze zijn verslavend lekker 😉