10 dingen die je beter NOOIT meer eet

Ik heb een beetje een hekel aan de manier waarop dit artikel is gepubliceerd. Je moet heel veel reclames omzeilen, maar er staan wel 10 dingen in die je echt beter NOOIT meer kan eten en waarom je dat beter nooit meer doet.

10 dingen die je beter NOOIT meer eet

Ik heb een beetje een hekel aan de manier waarop dit artikel is gepubliceerd. Je moet heel veel reclames omzeilen, maar er staan wel 10 dingen in die je echt beter NOOIT meer kan eten en waarom je dat beter nooit meer doet.

Er zijn er nog veel meer, maar als je deze snapt dan kies je daarna altijd goed!

Er zijn er nog veel meer dan 10. Maar als je deze 10 en het waarom je ze moet laten staan doorneemt dan begrijp je vanzelf dat je alle bewerkte, bespoten en gemanipuleerde voeding links moet laten liggen.

Lekker zelf weer leren koken met kruiden, groente en fruit uit het seizoen en uit je regio! Matig met vlees zijn en de tijd nemen om je eten klaar te maken. Eten is en blijft een feest!

Alternatieven

In het artikel wordt uitgelegd waarom je de onderstaande 10 beter niet kunt eten. Ik zet ze hieronder op een rijtje met suggesties voor alternatieven.

Eet onderstaande liever niet meer maar kies voor de alternatieven:

  1. Bewerkte vleesproducten (worstjes, vleeswaar enzo) laat je in het schap liggen. Kies voor af en toe een biologisch stuk vlees. Tel het budget aan vleeswaren en worstjes enzo een op en zet dat bedrag in voor een goed stuk vlees dat vrij is van bijvoorbeeld antibiotica. Kun je toch echt nog een paar keer per week vlees eten hoor!
  2. Magnetron popcorn is troep, dat schotel je je kroost niet voor. Eet liever helemaal niks uit de magnetron. Wetenschappers zijn het niet eens, tot die tijd neem ik geen risico. Als het zo is dat de structuur van eten wijzigt door de straling dan kan het eten uit de magnetron dus lastiger te verwerken zijn voor het lichaam. Hierdoor kost het wellicht even veel of met pech zelfs meer energie dan het nog oplevert. Das toch eeuwig zonde. Dus gewoon de oven of de pan gebruiken. Ook nog gezelliger samen in de keuken iets lekkers maken!
  3. Light producten schrappen van je boodschappenlijst. De gewone variant kiezen en daarvan maximaal de helft nemen. En voor elk product dat je op die gehalveerde manier gebruikt zoek je sowieso in de loop der tijd een alternatief zonder suiker of vet.
  4. Alle frisdranken: WEG. Drink water, (eventueel met citroen, limoen of iets dergelijks), kruiden thee en matig koffie. Beide uiteraard zonder melk en suiker.
  5. Kweekzalm in het zelfde rijtje als bewerkt vlees. Er zit veel antibiotica in. Kies liever af en toe voor bijvoorbeeld wilde zalm.
  6. Margarines en andere kunstmatige vetten. Je lichaam herkent de vetten wel, maar toch zijn ze niet van natuurlijke oorsprong. Hierdoor gaat je immuunsysteem op alert. Daardoor is je immuunsysteem dan weer extra belast zodat het niet met werkelijke ziekmakers aan de slag kan. Zonde van de energie. Kortom: eet matig kokosolie of roomboter. Daarin zitten geen toevoegingen die je immuunsysteem onnodig belasten. Eet olijfolie in een salade, verwarm deze niet. Tip, kies voor een gietijzeren pan die je goed heet kunt laten worden zonder dat er iets inzit. In de hete pan rul je gehakt met gemak zonder extra vet, maar gewoon in het eigen vet. Dat kan met alle vlees waar vet uitkomt en als je geen jus wilt maken. Scheelt toch weer extra vet!
  7. Geraffineerde suikers zijn echt giftig in de mate waarin wij ze over het algemeen nuttigen als je veel producten in de supermarkt koopt. Maak dingen weer zelf en kies om te zoeten eens voor honing of bijvoorbeeld kokosbloemsuiker. Natuurlijk ook alle natuurlijke suikers met mate! Alles dat geraffineerd is overigens mijden als de pest is mijn advies. We spreken niet voor niet over geraffineerd gedrag.
  8. Geraffineerd wit meel dus ook in de ban. Het lijkt zo mooi en verfijnd, maar er zit geen voedingsstof meer in. Je lichaam verbruikt alleen maar energie om het er zo snel mogelijk weer uit te krijgen en je krijgt er niets voor terug. Kies eens voor bijvoorbeeld spelt en probeer eens een zuurdesembrood om eerder vol te zitten en zo veel minder te eten maar wel voedzamer!
  9. Vermijdt alles dat genetisch gemanipuleerd is. Simpelweg omdat het dan wel verwant is aan of lijkt op iets van moedernatuur maar het toch niet van haarzelf komt. Je lichaam heeft het hier erg moeilijk mee, waarom zou je het zo belasten? Net zoals opgaat voor het magnetron- en margarineverhaal. Iets in de structuur veranderen zorgt ervoor dat je lichaam het niet zomaar vertrouwd. Dit soort voedsel levert ons niet op wat we werkelijk nodig hebben.
  10. Eet altijd biologisch fruit. Voor fruit geldt hoe zachter het fruit hoe meer gewasbescherming er is gebruikt, en dus hoe meer je lichaam moet werken om deze stoffen weer weg te werken. Waarom zou je dat doen als je ook voor biologisch kunt kiezen zodat je lichaam alleen de goede stoffen uit het fruit kunnen halen?