Het is vier uur. Er stapt iemand binnen die vraagt: 'Heb je morgenvroeg rond 08.30 voor mijn 30 koffiedrinkers iets lekkers bij de koffie?'

Ehhh.... Ja zegt mijn hart en nee zegt mijn verstand.

Mijn verstand zegt nee omdat wij  nooit zoveel op voorraad hebben. En de bakster die het eventueel wel zou kunnen heeft deze dagen even een andere klus. Het is de bakster die vanaf donderdag haar eerste levering in onze winkel komt doen.

Ze bakt en kookt biologisch, vegan, gebruikt geen geraffineerde suiker of onnatuurlijke toevoegingen én is perfectionist. Kortom… Een beter product vind je nergens!

Omdat ik haar dus heel graag dit podium bied, besluit ik mijn verstand te parkeren en haar à la minute een berichtje te sturen. Wetende dus dat ze tot 18.00 elders aan het werk is en dat morgen ook doet. Ze zal dus vannacht moeten bakken… Kan ik dat wel vragen?

Mijn verstand zegt; ‘Nee natuurlijk kun je dat niet vragen. Ze moet toch ook slapen?! Doe effe normaal Monique.’

Maar mijn hart zegt: ‘JAAAHH, vraag nu maar want ze bakt precies wat deze klant nu nodig heeft en de bakster wil niks liever dan deze koekjes bakken. Dan maar ’s nachts, dan maar wat korter slapen. Doet ze met alle plezier.’

Mijn gevoel wint gelukkig want binnen een paar minuten krijg ik antwoord. ‘Ja dat kan, dan doen we dat vanavond laat nog. Komt in orde, geef het afleveradres maar door, regel jij de rest maar.

En zo geschiedde dat ik aan vereniging circulair Friesland 50 koekjes (ze had gelijk door dat ze naar meer zouden smaken en dat extra koeken dus zeker noodzakelijk zouden zijn) verkocht die officieel nog niet eens in ons assortiment zaten. En dat ik daarom vanmorgen in alle vroegte een appje kreeg met een foto van de schalen met koekjes die Patricia heeft afgeleverd. Een klein half uurtje later kreeg ik een berichtje van Ingrid, die de koeken had besteld, dat ze er van aan het genieten zijn.

En daarvan kan ik dan weer zo genieten! Echt helemaal fijn dat Patricia, die de tweede shop in shop met Pip’s dilicious gaat runnen in onze winkel, al vóórdat ze echt begonnen is haar eerste verse vegan en biologische producten naar volle tevredenheid heeft af mogen leveren!

Wil je ook van deze, en andere, vegan, bio, alternatief gezoete lekkernijen genieten? Vanaf donderdagmiddag zijn de eerste producten via onze winkel te koop! Zien we je dan?