Boter of margarine? Ook de draad kwijt?

Voor wie de draad helemaal kwijt is geraakt over boter of toch margarine? Gezond eten is eigenlijk ongelooflijk eenvoudig. Vergeet dat in elk geval nooit! Als wat je echt nodig heeft, daarin voorziet moedernatuur.

Boter of margarine? Ook de draad kwijt?

Voor wie de draad helemaal kwijt is geraakt over boter of toch margarine? Gezond eten is eigenlijk ongelooflijk eenvoudig. Vergeet dat in elk geval nooit! Als wat je echt nodig heeft, daarin voorziet moedernatuur. Er zijn maar drie regels:

  • Jouw eten groeit nooit ver weg, maar altijd dicht bij waar jij leeft. Koop dus eens bij de (bio)boer in de buurt wat er nu in het seizoen is.
  • Moedernatuur heeft de bedoeling om het jou heel erg gemakkelijk te maken, hoe puurder je eet van wat ze biedt hoe beter het is. Iets dat kunstmatig heel lang houdbaar is en daardoor makkelijk te maken mag je echt wantrouwen! Volg daarom kookles bij iemand die je lokaal, biologisch en op basis van veel groente leert koken.
  • Alles dat vanzelf weer aangroeit, daarvan eet je meer. Alles dat lang duurt voordat het er weer is eet je minder. Dus eet heel veel groente en veel fruit en eet minder vlees en vis.

Als je toevallig het programma broodje gezond over boter of margarine hebt gezien en nu toch weer denkt dat margarine goed is…

Margarine is een bewerkt product, dat hoeft van moedernatuur gewoon nooit! Wantrouw het daarom!

Roomboter is een gezondere bron van vet. Je moet er natuurlijk niet te veel van eten, dat dan ook weer niet. Maar als je weet dat je boter alleen maar maken van melk. En melk komt alleen als koeien kalfjes krijgen… De melkproductie van koeien opvoeren zoals gaande is om ons te kunnen voorzien van de grote hoeveelheden zuivel die we willen nuttigen, klopt dus niet echt… Eet dus met mate roomboter, in de matige hoeveelheden die er zouden zijn als we de koe haar natuurlijke gang zouden laten gaan.

Kortom: laat de margarines staan in de schappen als je leven je lief is en geniet met mate van roomboter!

Wil je er meer over weten?

Lees het blog van ‘a healty life’ van Juglen Zwaan er maar eens op na.