Komt er ook een compleet aanbod?

Ze is inmiddels echt een vaste klant. Met een aantal tassen, deels leeg, deels al vol en een bundeltje boodschappenbriefjes komt ze binnen...

Komt er ook een compleet aanbod?

Ze weet inmiddels handig gebruik te maken van onze tafel en stoelen. Ik schuif er al twee naar achteren. Eentje voor haarzelf en eentje voor haar tassen.

“Tjongejonge”, verzucht ze, “ik heb een hele administratie om bij te houden. Wat koop ik waar, een hele klus hoor als je het een beetje bewust wilt doen… Maar ja, dat hoef ik jou natuurlijk niet uit te leggen!”

Ondertussen schenk ik alvast een kop thee voor haar in en schuif ik zelf ook even bij haar aan tafel.

Lastig

Het is bekend dat mensen in de huidige tijd hun boodschappen willen doen in een straal van (het liefst) maximaal 5 km van hun huis, je alles in één stop kunt kopen en waar je bij voorkeur gratis kunt parkeren. Logisch natuurlijk, maar toch willen steeds meer mensen weer meer kennis en service. Iets waar meestal de eenvoudige supermarkt geen soelaas meer biedt. We willen kunnen proeven en horen/leren van de kenners hoe je dingen klaarmaakt. Mensen willen leren wat de voordelen zijn van zelf maken en hoe je dat toch ook makkelijk en snel doet.

En ook dat is logisch, want we leren steeds beter dat de sterk bewerkte voedingsmiddelen onze gezondheid niet bepaald ondersteunen. En dan druk ik me natuurlijk nog voorzichtig uit.

Wij staan er met onze winkel voor om zo onbewerkt mogelijke producten te verkopen, thuis zelf klaar maken en genieten van de echte smaken die de seizoenen ons geven. Afgelopen week werd bij Nieuwsuur verteld over het onderzoek dat in de Verenigde Staten is gedaan. Hieruit blijkt dat ultra bewerkt voedsel ons inderdaad dikker maakt. Daar hadden wij natuurlijk geen onderzoek voor nodig maar het is wel handig dát het nu gedaan en bewezen is. 😉

Blijf ons volgen

Op dit moment kan ik mijn lieve vaste klant nog niet helpen aan een compleet assortiment. Zij is zo iemand die zelf al heel veel weet en daarom de supermarkt, maar eigenlijk dus vooral de multinationals die via de supermarkt verkopen, vermijdt. Dat we nu al wel biologisch vlees hebben en een beetje rauwmelkse zuivel is heel fijn. Dat daar heel binnenkort ook brood aan toegevoegd wordt is nog fijner (We zijn er heel druk mee bezig!!!). En dat we mogelijkheden zien om na de zomer ook vers te kunnen verkopen?! Dat komt al wel heel dicht in de buurt van een compleet assortiment toch?!

Blijf ons daarom volgen om als eerste te weten hoe we dit allemaal in het vat gaan gieten.

Geef dit zeker ook door aan anderen voor wie het ook interessant is om duurzaam uit de eigen regio te eten. Duurzaam eten uit eigen regioezonder eten dus weten we nu, beter voor het milieu en ook nog eens beter voor de lokale economie. Wie wil dat nu niet zouden we bijna willen zeggen!

Tot ziens in de winkel maar weer! We hebben vanaf morgen ook heerlijke nieuwe koek en koekjes in het rek liggen. Dus alleen daar al voor is het de moeite om even bij ons binnen te lopen!

Donderdag, vrijdag en zaterdag staan we weer met alle plezier voor je klaar!