'Hee wat leuk!. Er is wéér iets nieuws in het rek!

Wat is het?

En welk verhaal zit hier dan weer achter?'

‘Hee, wat leuk! Er is wéér iets nieuws in het rek! Wat is het? En welk verhaal zit hier dan weer achter?’

Renske sneupt heel graag in de winkel en is er een kei in om steeds weer de nieuwe producten te vinden. Die komen nog steeds met regelmaat binnen hoor. Dus het is de moeite van het sneupen waard!

We willen nu eenmaal steeds weer nieuwe dingen. We blijven immers nieuwsgierige wezens die ons snel vervelen.

Dat zouden we misschien eigenlijk moeten afleren. Maar ach, zolang die drang naar steeds weer iets nieuws en anders binnen het lokale en duurzame aanbod blijft, dan is het zo erg weer niet.

In dat kader hebben we nu weer iets nieuws. Al moeten we wel bekennen dat het in dit geval vooral een lokaal product is dat gemaakt wordt door een hele waardevolle doelgroep. Het zijn namelijk de meiden van Fier die deze nieuwe crackers bakken. Ze bakken onder leiding van Henk Markus. Hij is overduidelijk plaatsvervangend trots op de dames die cracker na cracker meer zelfvertrouwen krijgen.

En dat is mooi. Zo mooi zelfs dat wij het in dit geval niet heel erg vinden dat er niet met biologische ingrediënten gebakken wordt.

Natuurlijk hebben wij heel goede redenen om zoveel mogelijk wél biologische producten te verkopen maar als dingen met zoveel liefde gemaakt worden en met zo’n belangrijk sociaal element… Tja dan kunnen we daar uiteraard geen nee tegen zeggen.

Want dat er jonge mensen zijn die beschadigingen hebben opgelopen en zich dag na dag inzetten om die beschadigingen weer weg te werken, daar kunnen we toch alleen maar diep respect voor hebben!

Bovendien leert Henk ze dat bij alles wat je zelf maakt, je kunt kijken wat het seizoen biedt. En hij fluistert ook echt wel in dat er voordelen zitten aan biologische producten, zeker als ze lokaal zijn. Dat ze om wille van het krappe budget waarmee ze werken moeten kiezen voor producten zonder keurmerk snappen wij in dit geval (dat wij het jammer vinden dat zowel dit project als heel veel mensen vanwege hun krappe budget moeten kiezen voor gangbare producten is sowieso een probleem dat wij maar wat graag oplossen. Hierover zou ik een boek kunnen schrijven… Dat moet ik misschien ook maar eens een keertje doen als ik tijd heb. ;-))

Maar hoe dan ook:

  • Heb je zin om weer iets nieuws te proeven?
  • Vind je het leuk om deze bijzondere bakkerij te steunen?
  • Hou je gewoon van hele lekkere hartige crackertjes?

Dan is dit je kans! We hebben ze in verschillende smaken die door hen gebakken worden.

Zelfs te koop met een handig en stijlvol cadeau-/bewaarblikje! Ze staan bij ons in de winkel op je te wachten.