Kun je naast doppen ook kurk inleveren hier?

Ja dat kan, al zijn die niet voor de hulphonden maar voor kurkretour.nl.

‘Oh, jullie zamelen ook doppen in! Kan ik die hier inleveren. Ik heb echt de wereld aan doppen.’

Mensen willen echt heel graag zo min mogelijk afval in de restafvalzak gooien. We zien steeds meer mensen die er echt een sport van maken. Ik doe het zelf ook.
Sinds ik de nieuwe container met roze deksel heb gekregen zit die nog niet eens voor een kwart vol. En ik dump niet illegaal hoor. Nee, ik maak er echt topsport van 😉
  • groen in de bokashi-emmer,
  • papier uiteraard bij oud papier,
  • glas in de glasbak,
  • doppen en deksels voor de hulphonden.
  • en natuurlijk zo min mogelijk kopen in plastic.

Het kan dus echt om het zo zuinig te doen zonder spartaanse toestanden. Wat mij betreft mag betalen per kilo afval heel snel worden ingevoerd. Ik vind het een leuk spel!

En de kurken kunnen dus ook. Moet je wel goeie wijn kopen en niet een fles waar een plastic ‘kurk’ in blijkt te zitten. Wij verkopen hem natuurlijk. 😉 In het kader van: ‘Niet lokaal maar wel bio’, want rode wijn is heel zeldzaam en uiterst kleinschalig te maken in Nederland. Dus daarvoor wijken we uit naar een bedrijf dat het biologisch én goed doet.

Sinds wij de wijn van Neleman verkopen is het inzamelen van kurk nog leuker geworden. We deden dat al voor ze maar nu is het minder anoniem. Neleman is een bedrijf naar ons hart. ze denken ook verder dan de eigen bedrijfsvoering.
De kurken gaan naar een Belgisch bedrijf dat er granulaat van maakt om verwerkt te worden in isolatiemateriaal. Dubbele winst dus want bio-based isolatiemateriaal vermindert sowieso het energieverbruik. Win win win aan alle kanten. Dat proost toch weer extra feestelijk zou ik zeggen!
Lever jij ook je doppen, deksels en kurken bij ons in?