Totaal onverwacht is Klaas Kuipers van Imkerij Kuipers afgelopen week overleden.
Wij danken hem op deze manier postuum nogmaals voor zijn werk. Hij heeft ons heel veel kennis gegeven.

Totaal onverwacht is Klaas Kuipers van Imkerij Kuipers afgelopen week overleden.

Wij willen hem op deze manier postuum nogmaals eren en danken voor zijn werk. Hij heeft ons heel veel kennis gegeven die wij met veel liefde blijven doorgeven. Ronny heeft bij Klaas en Akkie aan de keukentafel onder het genot van koffie veel kennis en heerlijke honing meegenomen naar de winkel. De deur stond altijd voor ons open. Hij is en blijft één van onze leveranciers van het eerste uur! Daarom is er ook voor hem destijds bij de opening van de winkel in 2019 een gedicht geschreven:

gedicht imkerij kuipers

Klaas kon je alles vragen over honing. Hij bleef maar vertellen over wat voor hem gesneden (honing)koek was, was voor ons beginnelingen een schatkamer boordevol nieuwe dingen.

Al vrij snel ging ik er een documentje van maken want ik kon het allemaal niet onthouden in eerste instantie. Hoe zat dat nou met pollen en waarom heeft het wel of geen zin om te nemen als je er je hooikoorts mee te lijf wilt gaan.

En ik leerde van hem dat het een ware doodzonde is om honing te verhitten boven lichaamstemperatuur omdat dan al het goede van dit uiterst kostbare product verloren gaat.

Dus hoe lekker honing in de hete thee ook is… Het is toch beter om de honing toe te voegen als de boel op drinktemperatuur is. Elke keer als ik ergens honing in gebruik denk ik altijd aan dit en de vele andere feitjes. Bovenal zal ik altijd eerst aan Klaas blijven denken. Hij verdient het om zo springlevend in onze gedachten te blijven.

Wij wensen Akkie en dochter Tina, kleinkinderen en alle anderen om Klaas heen heel veel liefde toe in de komende tijd. Het leven is soms zo hard en wreed, hopelijk biedt het een klein beetje troost dat Klaas door ons nooit vergeten zal worden.

Voor Akkie wensen we ook dat de goede zorgen die Klaas voor haar had, overgenomen worden door liefdevolle anderen. Niemand kan het natuurlijk zoals Klaas het deed. Maar we wensen jou, Akkie, toe dat vele anderen samen toch net zo goed voor jou zullen zijn als Klaas dat op zijn eentje voor jou was. Ook jij verdient dat meer dan wie ook.

 

We blijven dankbaar dat we zo veel mochten leren van Klaas. Rust zacht.


Maandag 25 juli 2022 is het afscheid voor wie graag bij het afscheid aanwezig wil zijn.