Met gepaste trots brengt Sjoerd de daslook en het longkruid uit de permacultuur Tuin van de toekomst die hij samen met zijn zus Pytsje aan heeft gelegd in Jorwerd.

Vele uren studie, nog veel meer uren werk en een maximale hoeveelheid liefde en plezier hebben ze in de afgelopen jaren gestopt in de tuin.

Ze bootsen zo goed mogelijk de natuur na. Dat lukt alleen door je nederig op te stellen, goed te kijken, te luisteren, te proeven, te voelen en te ruiken.

Kortom: waarnemen in zijn volle omvang om het effect op alles wat je doet te ervaren.

Doe je iets dat het geheel ondersteund dan ben je goed bezig. Doe je iets dat dat niet doet? Dan moet je weer tijd nemen om te ervaren hoe het dan wél moet.

Geen gangbare landbouwwetten dus, maar oeroude principes toepassen in een hedendaagse voedselvoorziening. Dáár zijn ze samen mee bezig.

Ze geven door wat de natuur geeft. Niet meer, niet minder.

Dus ook wij nemen de eerste voorjaarsopbrengsten met even zo gepaste trots en nederigheid in ontvangst!

Wat je bij ons afrekent in de winkel is dus eigenlijk niet voor de groenten, de kruiden of het vlees dat je koopt, nee je betaald voor alle uren werk die verricht zijn om jou er van te laten genieten.

Je betaald voor de inzet die gedaan is om met lekker eten jouw gezondheid op natuurlijke wijze te ondersteunen en voor de kennis die ze doorgeven.

Want wie eet wat je gegeven wordt door moedernatuur krijgt precies dat binnen wat nu nodig is. Lekker en gezond zijn dus eigenlijk synoniemen als je het goed bekijkt. 😉

We vertellen je in de winkel graag wat je kunt maken van de daslook en hoe je het longkruid kunt gebruiken.