... Geen dubbele transportkosten in geld, tijd en co2.

Allemaal met gesloten beurs natuurlijk, gewoon omdat het kan. Zo doe je dat als je bij de Duurzame Dertig hoort! ...

‘Ja, zeg… hallo, waar moet ik nu op stemmen? Jullie staan beide in de Duurzame Dertig?!’

Wendy kijkt gespeeld paniekerig naar haar telefoon omdat ik haar net vroeg te stemmen. Ik was nog drukdoende met de kratten verse groente voor in het schap én voor de Streekboer klanten, dus ik had nog niet de moeite genomen het wat meer toe te lichten.

Maar dat zowel Sandra’s ‘kind’, als dat van mij in die top 30 staan, tja. Dat is niet zo heel verbazingwekkend natuurlijk ;-). Duurzaam doen zit ons beide in het bloed!

Dat wij het uiteindelijk beide een niet meer weg te denken speler op de voedselmarkt zijn is zo klaar als een klontje. Dat gebeurt simpelweg omdat wij het willen, dus strijden we voor onze ‘kinderen’ in de overdrachtelijke zin van het woord als leeuwinnen. (En jullie helpen enorm mee op het moment door buren, familie en vrienden te attenderen op onze initiatieven. Wauw, wat merken we goed dat jullie dat ook echt doen. Ongelooflijk blij mee! Blijf dát ook vooral doen!)

Dat we dat door goed samen te werken nog veel makkelijker en beter gaan redden das een ding dat nog veel meer waarheid bevat!

Daarom doen we ook al daadwerkelijk vanaf het begin. De winkel is het afhaalpunt voor Streekboer-klanten en de vrachtwagen van de Streekboer levert de producten voor in de winkel aan. Geen dubbele transportkosten in geld, tijd en co2.

Allemaal met gesloten beurs natuurlijk, gewoon omdat het kan. Zo doe je dat als je bij de Duurzame Dertig hoort!

Dus niet voor niets plakken we vandaag extra stickers op onze deuren. Want de voor ons logische en daardoor haast onzichtbare samenwerking mag wel wat meer in het zonnetje staan.

Dus stem op ons! Je moet natuurlijk uiteindelijk zelf kiezen op wie je dat doet. Als het maar of op ons of op de Streekboer is zodat wij 1 en 2 worden. De volgorde maakt ons niet uit. 😉

Wendy heeft op ons beide gestemd. Op haar werk op de één en thuis op de ander. “Beetje vals gespeeld’ zegt ze, ‘maar dat mag in dit geval best. Jullie verdienen het.’

Ik krijg er nog een dikke knuffel bij. Als ze daarna zwaaiend de deur uitloopt voel ik hoe bijzonder het is dat dit allemaal echt zo loopt. Er is geen woord gelogen aan het hele verhaal. Onze liefde voor de overstijgende zaak zorgt ervoor dat we  er echt zo inzitten. Wie er zorgt dat de lokale duurzame boer ook echt lokaal producten afzet maakt ons niet uit; als het maar gebeurd!

Kortom: Allemaal stemmen. Echt doen hè!? Het kan HIER.