… Een klein voorproefje over een groot, mooi en bovenal heel belangrijk verhaal.

De pop-up winkel van Jouw dagelijkse kost...

… Een klein voorproefje over een groot, mooi en bovenal heel belangrijk verhaal.

Heel concreet zijn we de beschikbare schappen in de tijdelijke mini winkel aan het vol plannen. De Streekboer haalt letterlijk alles uit de kast voor dit initiatief en ook de mensen van Bioweb helpen mee zodat we een juiste indruk voor jou kunnen neerzetten.

Eyeopener

Ik spreek daarom Marieke van Bioweb. We hebben het onder anderen over het vlees van eigen erf. Ze geeft aan dat er is wat er is, ‘soms is het gewoon op en dan moet je wachten tot er weer geslacht kan worden’ zegt ze.

Kijk, en dat is nou precies waar het grote verhaal over gaat!

Wij als consumenten zijn gewend aan een fenomeen dat wij overvloed zijn gaan noemen. Er is altijd alles in het schap…

Maar overvloed is niet dat er altijd biefstuk is, overvloed is dat er altijd van iets genoeg is en dat het dus gevarieerd is per moment.

Dat is natuurlijk veel gezonder voor mens en milieu. We zouden bijvoorbeeld echt niet zo veel vlees eten als we alleen maar zouden eten van de dieren uit de eigen regio… En dat is dan nog maar één voorbeeld van één product…

Best een eyeopener toch?

Hulp

Ook best lastig, want hoe moet ik dan inkopen en koken???

Djurre van de Friese Streekbox gaat jouw als klant daarom helpen met recepten. Wat is er nu te koop, en wat kun je er van maken.

Hoe mooi zou het zijn als je in een winkel bij jou in de buurt kunt kopen uit je eigen regio. En dat je dus vanzelf met het seizoen leert mee eten. Dat je steeds de juiste inspiratie krijgt op het juiste moment om iets te kunnen maken met wat er nu is. En als dat alles ook nog eens met zorg voor moeder aarde met wat daar op leeft, geproduceerd wordt?

Dat is is toch prachtig? Daarom gaan wij nu met alle liefde de moeite nemen om dit allemaal voor elkaar te krijgen. Samen met nog een boel andere lokale bedrijven met Friese streekproducten.

Kom zeker een kijkje nemen in het zaailand op 7, 8 of 9 juni en beleef het voorproefje!