De wereld heeft veel meer Trea's nodig. 'En Wilma's zegt ze er verlegen achteraan'. Maar dat is dus geregeld omdat ze nu twee collega's heeft die komen helpen. We zoeken er eigenlijk nog eentje.

“Wat te gek dat jullie de duurzame 30 gewonnen hebben! Ik wil heel graag klant worden. Wist nog niet dat jullie er waren. Wat een te gek concept. Daar wil ik onderdeel van zijn! Ik woon hier in Drachten, is hier ook ergens een afhaalpunt?”

Ik spreek met hem terwijl ik werkelijk kwispelend van geluk door de Sluisfabriek heen huppel. Want inderdaad: We hebben hem gewonnen! De hoofdprijs om nu voor eens en altijd korte metten te maken met het feit dat nog niet iedereen ons kent. Want de prijs bestaat uit een fiks media budget voor de Noord Nederlandse kranten. Dat is precies wat wij nodig hebben om nieuwe mensen te bereiken.

Het leukste is dat ik hem kon vertellen dat, terwijl het middagprogramma van de prijsuitreiking in volle gang was, er buiten door onze collega Wilma aan zo’n 30 Streekboerklanten hun boodschappen werden uitgedeeld.

Normaal staat Wilma ín De fabriek, voor deze gelegenheid was ze dus even naar buiten gegaan. Dus hij hoeft voortaan niet ver te zoeken naar hoe hij van maar liefst 50 Noord Nederlandse boeren in één klap zijn weekboodschappen in huis kan halen. Het is echt zo’n leuke plek!  Dat krijg je er dus ook nog eens gratis bij!

“De Sluis”, zoals wij insiders de Sluisfabriek noemen, is bijna als onze stamkroeg. Op één of andere manier komen we er als Streekboer graag en vaak. Sowieso elke week want dan staat Wilma er dus met het afhaalpunt. Binnenkort vind je er ook haar zus Klazien en Amarins. Ze gaan om toerbeurt werken om jou je boodschappen uit te delen.

Dat wij zo’n fijne relatie hebben met de Sluisfabriek komt vooral door Trea. Zij beheert het pand. En ze doet dat op een manier die heel goed past bij wat we doen. Hergebruik van spullen, herwaarderen van het verleden. En vooral heel veel oog voor het team dat alles op rolletjes laat lopen onder haar bezielende leiding. Echt een top vrouw.

De wereld heeft veel meer Trea’s nodig. ‘En Wilma’s zegt ze er verlegen achteraan’. Maar dat is dus geregeld omdat ze nu twee collega’s heeft die komen helpen. We zoeken er eigenlijk nog eentje. Dus als je aan wilt sluiten bij dit gezelschap? Je bent van harte welkom!

Ben jij al wel eens op deze mooie plek geweest? Als je er je boodschappen ophaalt kun je gerust even rondkijken. En ontdek dan ook hel mooie culturele aanbod dat ze bieden. je kunt er nog veel vaker heen om jezelf te laven aan het vele moois dat hier geboden wordt!