Puntsgewijs hoe we het het licht tóch al weer op de toekomst hebben:

Jullie hebben massaal hartverwarmend gereageerd op het nieuws dat de winkel haar deuren in de Nieuw Oosterstraat moet sluiten

Zo massaal en hartverwarmend dat het licht op de toekomst zetten als vanzelf ging.

Ik zal het puntsgewijs benoemen:

  • Tot en met 24 december kun je op donderdag, vrijdag en zaterdag helpen om de voorraad te kopen zodat we met lege schappen in de slaapstand kunnen.
  • Omdat we waarschijnlijk nog wel energieafrekening krijgen over de afgelopen jaren kun je meedoen aan een donatie-actie. (Over de hoogte van de afrekening gaan we uiteraard in overleg omdat we wel precies willen weten wat realistisch is om nu nog aan de winkel te vragen omdat het over de afgelopen jaren blijkt te gaan. Het was logischer geweest als we per jaar hadden gehoord wat er bij moest om gelijk te zijn.)
  • Als je binnenkort op lege plekken pakt omdat het op is in de winkel staat de Streekboer voor je klaar. We zijn al opzoek naar een nieuw afhaalpunt vanaf januari zodat je jouw lokale en duurzame boodschappen verpakkings-arm kunt blijven doen. Voor mij (Monique) is het logisch dat ik in elk geval mijn handen laat wapperen bij de collega’s. Ze verkopen immers dezelfde producten met dezelfde misse en met even veel liefde als dat ik daar voor heb.
  • In het nieuwe jaar gaan we onderzoeken of er genoeg draagvlak is (allereerst vrijwilligers maar ook  mede-eigenaren) om als coöperatie een nieuw pand energie neutraal te betrekken en te bemensen. Of wie weet? Gaan we wel met een ouderwetse SRV wagen an de slag?

Ontdek ook wat de media over ons in de toekomst zegt:

Zoals uit de twee items blijkt zijn wij inderdaad met de toekomst bezig. We zijn daarom heel dankbaar dat we bij Omrop Fryslan op de radio (ons item start om 4 minuut 35) én tv (ons item start op 2 minuut 37) waren om dit te kunnen vertellen. Ze schreven er een mooie samenvatting over.

Er stond ook een spontaan bericht in het Friesch Dagblad is ook altijd een fijne steun in de rug.