Deze winkel moet het wel redden hoor!

Het is een veel gehoorde uitspraak: "Ik hoop zo dat jullie het redden. Jullie hebben lef gecombineerd met daadkracht. Dat zijn precies de dingen die nodig zijn om dromen waar te maken. Deze winkel MOET gewoon verder groeien. We hebben dit ECHT nodig!

Veel mensen zijn opzoek naar het alternatief dat deze winkel biedt

Ronny kijkt mij regelmatig indringend aan. “Laat je niet van de wijs brengen! Het idee is goed, de weg er naar toe is alleen niet simpel. Wij deinzen niet terug voor lastige klussen toch?

Ik kan alleen maar bevestigen dat ik me inderdaad niet wil laten afleiden door de angst van sommige klanten dat we het misschien ook wel niet gaan redden… Het idee achter de winkel is zo wezenlijk dat het ons volle vertrouwen verdient en nodig heeft. De gedachten dat we niet meer zouden kunnen bijdragen aan de goede zaak waar we voor staan, raakt me.

We zijn immers gestart door ons hart te volgen en ons verstand daarvoor te gebruiken. Dat is hoe we het doen. Daardoor kunnen we op een atypische manier bouwen aan ons bedrijf. Geen afhankelijkheden van groothandels en zeker geen afhankelijkheden van financierders. Varend op eigen kracht, creativiteit en plezier. Dat laatste is misschien wel het allerbelangrijkste, grijnst Ronny als een kwajongen. Hij heeft zijn betaalde baan achter zich gelaten om dit avontuur volledig aan te kunnen gaan. Sommige sparen voor een wereldreis, dit is ónze wereldreis. Plezier hebben in die reis helpt om het einddoel ook echt te halen. Want soms zullen we best even het spoor bijster zijn, en dan is het erg prettig dat de batterij goed is opgeladen door het plezier dat we in ons bedrijf hebben!

De cijfers van startende bedrijven liegen toch niet?

Het klopt dat heel veel bedrijven ook weer vrij snel stoppen. Natuurlijk kan het zo zijn dat wij daar ook bij gaan horen. Maar eigenwijs als we zijn vermoeden we zomaar van niet.

Waarom wij zo hoog van de toren blazen?

Nou gewoon omdat we met ons bedrijf iets nastreven dat ons eigen leven voorbij gaat. We doen dit vooral om een zinnige bijdrage te leveren aan een gezonder voedselsysteem. Gezonder voor de mens, gezonder voor de planeet en gezonder voor de lokale economie. Wij doen het dus zelf maar het gaat niet over ons.

Wij willen er een eerlijke boterham aan verdienen. Rijk worden is ondergeschikt, rijk wordt je van het geluk. Dat heeft het leven ons al lang geleden geleerd. En ja, je hebt geld nodig, maar het is niet het belangrijkste dat er is.

Niks doen?

Het alternatief? Dat is er eigenlijk niet. Doordat je in de loop der jaren steeds meer kennis krijgt is het haast onmogelijk om te blijven doen wat we altijd al deden. We kregen meer kennis over het leven, over mens en milieu, en over hoe de wereld in elkaar steekt. Als je dat allemaal bij elkaar optelt kun je stomweg niet niets doen in onze ogen.

Onze klanten denken daar net zo over en spreken dan ook met regelmaat hun bewondering uit. Jullie combinatie van lef en daadkracht zorgt dat waar vele over praten vorm en invulling krijgt.

Klanten vrezen wel voor de toekomst

Maar de klanten vrezen wel voor de toekomst van onze winkel. Want de marges waarmee we werken zijn smal. We moeten het hebben van de massa.

En de massa is nog lang niet zo ver dat kiezen voor lokaal, seizoensgebonden en duurzaam altijd kan.

De massa is er nog niet van doordrongen dat het ultra bewerkte voedsel uit de supermarkt ons niet echt iets brengt. Naast het schijnbare gemak dat het oplevert maakt het ons vooral ongezond. Maar ja… Als je dat niet weet…

De massa is ook nog niet zo ver dat ze echt begrijpen dat onze aardbol onder druk staat door onze consumptiemaatschappij. Spullen, kant en klare vakanties, instant entertainment. Nee lijkt geen antwoord meer te zijn op onze groeiende reeks verlangens.

De massa moet echt veel meer doorkrijgen dat we door veel te blijven kopen van de grote bedrijven de economie juist uithollen in plaats van ondersteunen. Geld stroomt weg naar mensen die het om geld te doen en verder nergens om….

En zolang de anonieme massa niet bij ons koopt blijft het spannend of de winkel kan overleven..

Daarom is jouw hulp zo waanzinnig waardevol!

Jouw hulp is daarom onvoorstelbaar waardevol. Want natuurlijk is het niet zo dat morgen alles utopisch verloopt. Het zal stap voor stap gaan. Jij kunt zorgen dat er elke dag weer meer stappen in de goede richting gezet worden.

Hoe dan?

Heel eenvoudig. Als je het idee achter onze winkel onderschrijft, deel deze updates dan met zoveel mogelijk vrienden en bekenden. Vraag ze om zich ook in te schrijven.

Praat met zoveel mogelijk mensen over het idee achter de winkel. Of je dat nu in het echte leven doet of via Facebook of Instagram, elke vorm van communicatie over de winkel doet er toe.

Stuur zoveel mogelijk mensen naar de winkel en laat ze met ons kennis maken. Wij staan iedereen heel graag te woord.

Kortom: zonder jouw inzet redden we het inderdaad niet!

Jij bent dus echt belangrijk voor ons. De winkel is nog tot en met juni in winkelcentrum Zaailand te vinden op donderdag, vrijdag en zaterdag.

We zijn ondertussen in gesprek met een eigenaar van een mogelijke winkel in de Nieuwe Oosterstraat in Leeuwarden. Het lijkt erop dat we hier een geschikte plek kunnen huren. Duim met ons mee dat de voorwaarden waaronder we kunnen huren voor zowel ons als voor de verhuurder gunstig zijn zodat we begin juli een overeenkomst hebben.

We hebben gevraagd aan de verhuurder van de huidige unit of we in juli en augustus nog in het Zaailand mogen blijven zodat we een mooie soepele overgang kunnen maken naar een plek waar we vanaf september zes dagen in de week, voor jou en vele anderen, een zo compleet mogelijk assortiment kunnen aanbieden.

Zegt het voort

Dus zegt het voort, kom in actie, deel deze update, deel ons op social media, praat over de winkel met iedereen waarvan je vermoedt dat die het leuk vind. We hebben veel klanten nodig om het samen met jou tot een groot succes te maken! Help je mee om deze update wekelijks bij zoveel mogelijk mensen in de digitale brievenbus te laten verschijnen? Het kost jou niks maar het maakt voor ons een groot verschil als meer en meer mensen met regelmaat van onze winkel horen.

We zijn je dan nu al eeuwig dankbaar! 😉