Lang verhaal kort
Door samen te werken met jou als trouwe klant en de leveranciers maken we het mogelijk om de weg van boer naar bord steeds eerlijker, gezonder en leuker te maken!

Hopelijk heeft iedereen een fijne zomer achter de rug. Of je nu echt op pad bent geweest of thuis hebt kunnen genieten voor de rust die de zomermaanden geeft: het is weer september dus het gewone leven gaat weer verder!

We vinden het daarom heel leuk om jullie een klein verrassingscadeautje te geven als je bij De Streekboer besteld. Het is wel een beetje een gewaagd presentje… Want het is niet uit de buurt en je kunt het bovendien niet eten….

En tóch past het uitstekend bij de Streekboer! Raadselachtig nietwaar? Ik zal me nader verklaren 😉
Maar eerst weer even opfrissen: Waarom doe je ook alweer boodschappen via de Streekboer?

Omdat jij ook niets liever wil dat je de producten die hier verantwoord zijn geproduceerd zonder omwegen bij jou op je bord belanden.

Zoals jullie weten gaat dat ook elk jaar beter. Er zijn steeds meer leveranciers gekomen en gelukkig dus ook steeds meer klanten! We kunnen groeien en we willen ook groeien. Blijf het dus doorvertellen!

Het heeft echt nut wat jullie doen!
Een aantal jaar terug was het voor veel boeren en leveranciers helemaal geen vanzelfsprekendheid dat ze een deel van de productie lokaal afzetten. Inmiddels is dat aandeel, dankzij jou dus, heel erg veel groter geworden. Doordat we dit samen al ruim 8 jaar doen krijgen boeren een veel eerlijkere prijs voor elke boodschap die jij bij ze doet. En jij krijgt er een eerlijk, gezond en lekker product in ruil er voor terug.

Win win win dus! Want niet alleen de boer en jij zijn hier blij mee, ook de volgende generaties zijn heel gelukkig dat wij het systeem aanpassen zodat het houdbaar blijft op de lange termijn. 😉

Vandaar dat wij jullie ook blijven stimuleren iedereen die het maar horen wil te vertellen over hoe ze zelf ook eerlijker, gezonde en lekkere boodschappen in huis kunnen halen. Want ergens wil iedereen het, maar mensen moeten even wennen aan de nieuwe routine en dat dingen soms net even anders zijn dan ze gewend zijn.

Lang verhaal kort
Door samen te werken met jou als trouwe klant en de leveranciers maken we het mogelijk om de weg van boer naar bord steeds eerlijker, gezonder en leuker te maken!

En dus toch….
We hoorde in de afgelopen jaren zo vaak: ‘Ik zal eerlijk zijn, ik wil het zo graag, dat rechtstreeks inkopen maar ik ben toch nog in de supermarkt voor de dingen die jullie niet hebben en dan zwicht ik toch voor het gemak en neem ik de verse groenten ook daar mee. Als jullie het nu eens omkeren en zorgen dat ik juist bij jullie de dingen koop waarvoor ik nu nog naar de supermarkt ga. Dan zou ik veel makkelijker bij jullie alles kunnen kopen.’

En zo gebeurde het dat wij na lang twijfelen een tijd terug inderdaad ook dingen van verder weg zijn gaan inkopen en verkopen aan jou. een voorbeeld zijn de sinaasappels die we rechtstreeks inkopen vanuit Spanje, of de koffie die in eigen regio wordt gebrand en eerlijk is ingekocht. Stuk voor stuk producten met een goed verhaal. We kopen ook producten in die biologisch zijn via de groothandel. En dan kiezen we bewust voor onze ‘eigen’ groothandel in het Noorden zodat het toch blijft kloppen met onze ideeën over een eerlijk systeem.

Doordat we dit nu zo doen halen we net dat beetje meer omzet zodat het bestaansrecht van De Streekboer zekerder wordt. De Streekboer is natuurlijk officieel een bedrijf, maar als ik het zo uitleg dan voel je al wel aan dat het eigenlijk meer een samenwerkingsverband is tussen boer en burger om samen het systeem eerlijker te maken, ons eten gezond te houden en het geheel veel leuker te maken!

Maar waarom dan een WC-rol als cadeautje?

En daarom, na deze hele aanloop, krijg jij van ons een bijzondere toiletrol cadeau!

Deze past in het deel van ons assortiment dat wel verantwoord is alleen niet lokaal. The Good Roll zijn de makers van 100% Europees gerecycled én bamboe toiletpapier. Hun missie is simpel: Veilige en schone toiletten voor iedereen! Met 50% van de nettowinst bouwen ze toiletten in Ghana.Lees hun verhaal maar eens!

Je snapt nu waarom wij zelf heel erg fan zijn van The Good Roll en wij zelf thuis en op kantoor hiermee met plezier vegen. Vanaf volgende week kun je de rollen (ook keukenrollen en tissues) bestellen in de shop. Doe je ook mee om de wereld een beetje minder shitty te maken zoals ze daar zelf zeggen? Wc-papier koop jij toch. Dan is het dus fijn dt dat nu ook gelijk bij De Streekboer kan.

Test hem dus maar eens uit, die rol. Je vindt hem deze week als cadeautje bij je bestelling. Veel plezier ervan en we zien je bestelling wel verschijnen als het goed bevallen is!