We gaan vanaf nu alle extra's die we van jullie kregen en eventueel nog krijgen stoppen in het overnemen van de voorraad van Mirelle. De winkel heeft er straks nog iets aan en Mirelle is dan van de last af zodat ze zich kan richten op haar eigen gezondheid.

We maken reuze stappen deze dagen. We delen het verhaal oneindig vaak met alle lieve klanten die, geschrokken door het nieuws dat we moeten sluiten, komen luisteren hoe de zaak precies in elkaar steekt.

We merken dat mensen niet iets zeggen als: wat jammer voor jullie. Nee, ze zeggen iets in de trant van: wat erg voor de stad. Wat erg voor ons allemaal. De winkel liet zien hoe het anders kan en hoe je als gemeenschap, eigenlijk moeiteloos, het verschil kunt maken.

En dat is ook zo, daar ga ik de komende tijd nog wel een paar keer dingen over vertellen, maar dat komt later!

Nu eerst dit hoofdstuk afsluiten. De cwodfundig, opgezet door vaste klanten, was vooral voor de afrekening van de energierekening van de voorgaande jaren die boven ons hoofd hing.

Maar naar mate de week vorderde en ik ook weer voorbij de emoties kon kijken begon ik te vermoeden dat we van het drama waarin we zaten een win win win konden maken. Want er waren een paar dingen die niet helemaal klopten. Dus daar moesten we dan nog maar eens een appeltje over schillen met de verhuurder.

En als dat dan moet lukt het natuurlijk beter als het een biologisch appeltje is. Dus ik heb afgelopen weekend, geheel gifvrij, de feiten van de afgelopen jaren op een rijtje gezet.

Omdat ik ook wist wat de toekomstwensen van de verhuurder waren kon ik redelijk goed de belangen van verhuurde, winkel en de klanten naast elkaar leggen. En als ik dan alles pluste en minde… Dan kwamen we er netjes met een gesloten beurs uit.

Gewoon nog een maandje de huur betalen maar geen onverwachte extra’s. En pas in januari hoeven we de winkel leeg te maken. Zonder huurkosten dus.

Dus alles uiteindelijk keurig netjes naar ieders tevredenheid afgesproken.

En die crowdfunding, wat doen we daar dan mee?

Nou, in de loop van de week werd ook helder dat er vanuit de klanten behoefte is om minimaal te onderzoeken hoe we een doorstart kunnen maken. Dus het is zinvol om de houdbare non-food voorraad van mefrouw’s eco-shop zoveel mogelijk over te nemen als slapende cooperatie. Dan kan Mirelle op 31 december haar boeken sluiten en heeft de winkel alvast houdbare non-food producten in de voorraad.

Dus: Blijven jullie de komende weken in elk geval de winkel leeg kopen?! Kerstpakketten kunnen ook nog besteld worden. Dat is de eenvoudigste weg om dit hoofdstuk goed af te sluiten. Nu we geen extra onverwachte rekeningen meer krijgen moet het met jullie koopkracht echt lukken om alle leveranciers gemakkelijk te kunnen betalen.

We gaan vanaf nu alle extra’s die we van jullie kregen en eventueel nog krijgen stoppen in het overnemen van de voorraad van Mirelle. De winkel heeft er straks nog iets aan en Mirelle is dan van de last af zodat ze zich kan richten op haar eigen gezondheid.

De Uitgestelde boodschappen pot zit ook al lekker vol maar daar mag ook altijd nog iets bij. 23 en 24 december delen wij ook dit jaar net als alle andere jaren hiervoor pakketten uit met verse producten. Dus brood, eieren en groenten en fruit dat over is gaat via de buurtkoelkasten of feestdagen voor Iedereen Leeuwarden naar mensen die het goed kunnen gebruiken.

Uiteraard kan iedereen die er behoefte aan heeft bij ons de jaarrekening opvragen om te zien of we van de donaties toch niet lekker zelf uit eten zijn gegaan. 😉 Wie dat graag doet vragen we wel gelijk om bestuurslid te worden als we doorstarten. Voor wat hoort wat. Hihihi, ik maak er gelukkig al weer grapjes over!