#SOSgroenten zonder een bordje erbij is verwarrend. Sorry Sietske. ;-)

Vorige week had ik nogal een vol programma. Maar ik heb soms ogen in mijn rug. Druk doende met de overdracht, al met één been op mijn fiets en nog volop bezig om al mijn gedachtenspinsels die aandacht in de winkel vragen over te dragen, zie ik Sietske in het mandje met #SOSgroenten snuffelen… Maar er stond nog geen bordje bij want dat was ik dus aan het vertellen aan mijn collega…

Er moet buiten nog even een bordje bij de #SOSgroenten. Ik had geen tijd (of ik nam geen tijd) om even naar buiten te flitsen om het uit te leggen.. Dus ze liep door zonder aankoop… En ik vrees dus dat ze dacht: ‘Nou nou, de kwaliteit loopt hier ook snel achteruit…’

Maar niets is dus minder waar. Het is juist onze inzet tegen de voedselverspilling en voor de bewustwording dat het cosmetisch allemaal niet perfect hoeft te zijn om toch van goede (voedings)waarde te zijn…

Want iedereen wil wel actie ondernemen tegen de voedselverspilling maar er is dus soms gewoon wel even wat meer tekst en uitleg bij nodig.

Zoals iemand al gekscherend tegen ons zei: ‘je moet ze niet voor minder verkopen maar juist voor meer want je moet er veel meer moeite voor doen om ze aan de man te brengen.’

Maar dat doen we natuurlijk niet. Ons idee is dat we de inkoopprijs weer terugverdienen, dus de winkel verliest niks, voedsel wordt niet verspild en jij hebt iets gezonds voor een fijne prijs.

En juist dus omdat ik vorige week zo druk was en amper in de winkel was nam ik een blije video op want ik was o zo blij dat ik er deze week wel weer meer kon zijn. en zo kon ik gelijk even het misverstand rechtzetten.

Dus kom jij ook (weer) #SOSgroenten redden komende week? Ze wachten op je!