'Joehoe! Kijk, het staat nu ook in de krant'! Janet laat de Leeuwarder Courant op de toonbank ploffen met het artikel van Neuropsycholoog Erik Scherder en cardioloog Leonard Hofstra.

‘Joehoe! Kijk, het staat nu ook in de krant’! Janet laat de Leeuwarder Courant op de toonbank ploffen met het artikel van Neuropsycholoog Erik Scherder en cardioloog Leonard Hofstra.

Jij hebt het er toch altijd over dat het niet echt wetenschappelijk bewezen is dat gezond eten echt voordelen heeft. Nou nu wel dus hoor. Deze twee heren zeggen precies hetzelfde als wat jij altijd zegt!’

Ik lees het artikel en inderdaad is dit wel zo ongeveer wat ik ook altijd vertel aan klanten. Als wij het hebben over de preventieve Corona-maatregelen dan zijn wij daar helder in: handen wassen, afstand houden (of liever gezegd: ruimte geven), mondkap als je geen afstand kunt houden en thuis blijven als je niet fit bent. Ze zijn allemaal prima in deze tijd maar we missen er steeds wel echt eentje:

Verhoog je weerstand door lekker veel te bewegen in de buitenlucht, gezond te eten en te werken aan een goed dag- en nacht ritme en genieten van je dag! Dat helpt zelfs tegen veel meer dan Corona denken wij!

Want wie zijn eigen weerstand niet serieus neemt laat echt een hele grote kans liggen denken wij om gezond oud te worden. Want naast het corona virus hebben we nog veel meer (welvaart)ziekten die ons bedreigen.

Dus wat je zelf kunt doen? 
– natuurlijk lopend of op de fiets naar onze winkel komen.

– verse, onbespoten groente en fruit kopen en je heerlijke maaltijd zelf klaarmaken.

– genieten van het geheel; van kopen tot verorberen en daarna lekker op tijd onder de wol om de volgende dag gezond weer op te staan en te genieten van de dingen die die dag dan weer biedt. 😉

Die laatste preventiemaatregelen, die steeds in het rijtje dat onze overheid ons adviseert ontbreekt, zijn ook nog eens een hele leuke maatregelen vinden wij zelf.Dit in tegenstelling tot het rijtje dat ze dus wél adviseren en dat eigenlijk alleen maar chagrijn oplevert… Dus wat ons betreft, plak onze regels er aan vast en draai het rijtje vooral ook om. Dus eerst en vooral liefst buiten bewegen en goed eten, goed slapen en genieten van al het moois van elke dag. En daarbij ook denken aan (wat vaker) je handen wassen, elkaar ruimte geven, mondkapje als het moet en thuisblijven als je niet fit bent.

Dan moet het toch weer goed komen met ons als mensheid? Kom je volgende week te voet of op de fiets naar ons toe?