Nina komt regelmatig sneupen in de shop-in-shop van Mefrouw's eco-shop.

Het is een fijne hoek in onze winkel die ook echt uitnodigt om te slow-shoppen.

Nina zucht even, wat een leuke spullen zijn dit allemaal weer. Ik wil alles wel kopen want ik wil echt naar een zero-waste leven.

Zoals bij zovelen heeft ze door het hele gebeuren in de wereld én de extra thuisreflectie-tijd wel echt de shift gemaakt om andere keuzes te maken. Gezond leven kan alleen op een gezonde aardbol waarop we een gezonde, eerlijke economie laten ontstaan. Niet geld- maar waarde gedreven. De hippe social enterprise die staan voor een maatschappelijk doel en daarom geld verdienen, dát zijn de bedrijven waar zij haar geld bij wil besteden!

Nina deelt met ons haar zorg dat ze vreest dat er toch nog te weinig mensen zijn die het belang van een gezonder leven op deze manier over de gehele linie niet inzien. Ze is bang dat er nog te veel mensen alleen geloven in een vaccin als enige oplossing en dat nog onvoldoende mensen willen kijken naar de preventieve gezondheidszorg die ons collectief weerbaarder maakt tegen dit. maar ook evt. volgende virussen. Ze hoopt zo dat als er al een vaccin komt dat het dan alleen voor kwetsbare mensen nodig is en dat alle minder kwetsbare mensen gewoon, zoals met de gewone griep, sterk genoeg zijn om er weerstand tegen te bieden.

Wij delen met haar die zorg, maar wij zijn wel heel positief. Nee, nog bij lange na niet iedereen is nu wakkergeschud. Maar wel echt heel veel meer. En hoe meer mensen lokaal willen eten, nadenken over hergebruik, begrijpen dat gewasbeschermingsmiddelen een prachtig woord is voor landbouwgif en dat dat toch echt niet handig is, hoe beter het zal lukken om de verandering die je als individu wenst ook echt te bewerkstelligen in de wereld.

Als een onzichtbaar virus in staat is om de wereld te laten transformeren, dan kun je onmogelijk beweren dat we als individu niet groot genoeg zijn om die verandering die je zelf graag ziet in te zetten. Blijf dus het leven leven zoals jij er zelf in gelooft. Laat anderen zien hoe plezierig dat is en hoe dit allerminst een offer is om te doen.

Want als jij het niet doet… Wie dan wel?!

Heb je zin om hierin ook stappen te zetten? Doe dan bijvoorbeeld zoals Nina het doet:

  • Geef jezelf een duurzaamheidsbudget.
  • Merk, net als zij, dat je elke maand meer geld richting duurzame en gezonde keuzes laat gaan omdat je er gewoon heel erg blij van wordt.
  • Koop alleen dingen waarvan je weet dat ze het liefst de rest van je leven mee blijven gaan, of goed afbreekbaar zijn als ze toch een korte levensduur hebben dan jij zelf hebt.
  • Ga het verband tussen een eerlijke economie, een gezonde omgeving en je eigen gezondheid steeds meer ontdekken.

Sneup daarom gerust regelmatig in de hele winkel, maar zeker ook in de shop-in-shop van Mefrouw’s eco-shop. Hierin vind je spullen die passen bij een allround gezonde levensstijl. Gezond voor jou, gezond voor de aardbol en gezond voor een eerlijke economie.

Je vindt er altijd wel iets leuks omdat er heel vaak van die super gave social entrerpise bedrijven achter de producten zitten.

Sommige klanten geven zelfs al bij ons door wat ze op hun verlanglijstje hebben voor als iemand anders bij ons in de winkel komt om voor hen een cadeautje te kopen. Dan weten wij precies waarmee je iemand blij mee kunt maken. Wat is het toch leuk om je klanten echt te kennen en ook op deze manier te kunnen helpen.

Zien we je binnenkort om heerlijk te slow-shoppen?